Från Mp till SD


Att moderata politiker lämnat partiet för att gå med i Sverigedemokraterna är inte ovanligt, men när Miljöpartister gör det ställer det vissa frågor.

Vad MP har gemensamt med SD, kan räknas på ena handens fingrar. Hur kommer det då sig att just miljöpartister lämnar sitt parti för att gå över till ”rasisterna”?

I mitten på december meddelade Helena Ekekihl att hon lämnar Miljöpartiet i Norrtälje, för att istället ansluta till Sverigedemokraterna. Hennes motivering var att hon är en EU-motståndare och att det parti hon gick med i 1994 har svängt från sin tidigare ståndpunkt. Ska det verkligen vara ett tillräckligt skäl för att lämna sitt eget parti för att ansluta till de bittra fienderna och ”rasisterna” i SD?

Norrtelje tidning

Idag läser vi att ännu en miljöpartist lämnar partiet för att gå med i Sverigedemokraterna. Den här gången är det Linda Nilsson från Norrköping som går den vägen. Även hon anger ett EU-motstånd som främsta skäl, men också att Mp inte längre är det parti som hon anslöt sig till.

Samtiden

Jag känner till vänsterpartister som gjort samma resa och som gjort fantastiska jobb för SD och som verkligen brinner för de frågor SD har på agendan. Man ska därför inte ifrågasätta Ekekihls och Nilsson vägval, inte heller de andra övergångar vi kunnat läsa om på senare tid. Att det inom SD funnits och kanske fortfarande finns, personer man kan likna vid infiltratörer och som med glädje tagit till sig interna hemligheter man sedan spridit till medier och andra aktörer, kan vi nog utan tvivel konstatera. Vi nalkas en valrörelse och den lär bli den smutsigaste vi skådat i modern tid och vi vet alla att i den politiska världen är smuts mer legio än ovanligt.


12 responses to “Från Mp till SD

 • gamgubben

  Femtekolonnare hoppas att det är känt hos SD, vem som helst kan väl inte bli medlem?

  Gilla

 • Carl ekström

  Skumt .

  Gilla

 • Snorre

  Helena Ekekihl framstår vid googlesök som en ärlig och omtyckt person. Inga skandaler att finna. Hennes ålder (75) är också ett stort +. Dels p.g.a. ålderns klokskap och att hon därmed, förmodligen, drivs av ett genuint samhällsengagemang. (inte beroende av några ”köttgrytor”).
  Bara det att hon är emot EU talar för att hon besitter ett stort förnuft.

  Linda Nilsson (36) tycks också vara en förnuftig person som förutom sitt politiska engagemang driver en restaurang i Norrköping (där hon ju kan laga sina helt egna köttgrytor). Restaurangen hade under julhelgen inbrott TVÅ gånger; ”…Hon kallade dem för ”pissluder”, ”parasitjävel” och ”samhällsbörda” och skrev att Sverige är ett ”pajasland”. Det fick bland andra Mia Sköld (Mp) att uppmana henne till att fundera på sina politiska uppdrag, vilket hon nu gjort…”
  – Ett uttalande som vittnar om klarsynthet och stort mod att uttrycka sina personliga åsikter. http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/linda-lamnar-mp-for-sd-om4958712.aspx

  SD är det enda riksdagsparti idag som ärligt bryr sig om miljö och en levande landsbygd, medans MP bara blir mer och mer verklighetsfrånvända och totalitärt extrema för var dag som går. Inte ens Birger Schlaug röstar ju på dem längre.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Som jag brukar uppmana! Till hösten gäller det inte bara att rösta, utan man måste också personrösta!

  I detalj sätta sig in i personens bakgrund, värderingar och vad vi har gemensamt!

  Vill du att en politisk broiler som aldrig har haft ett riktigt jobb utan ser det som ett yrke att vara politiker och därför inte har en aning om verkligheten skall representera dig, oavsett parti?

  Det gäller att inse att detta kan vara sin sista röst och noga överväga vem som skall få den!

  Gilla

 • Billy Boy

  Och sossarna värvar stolt en ex-nazist in i sitt parti trots att nazisten fortfarande uttalar ett visst mått av motstånd till flyktinginvandring.

  Delcitat

  KATRINEHOLM
  Ex-nazist kan bli kommunpolitiker

  En före detta nazist är på väg att bli kommunpolitiker i Katrineholm. Stefan Luukkonen som tidigare företrädde det nazistiska partiet Nationalsocialistisk front föreslås bli ersättare i miljö- och hälsoskyddsnämnden för Socialdemokraterna

  Slut delcitat

  Läs gärna textreportaget och lyssna gärna också på radiointervjuerna på länken nedan.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3423934

  Gilla

 • ossie

  Se upp bara för infiltratörer som när de är invalda på SD mandat hoppar tillbaka.

  Gilla

  • Jag

   Här känns det som infiltration då om de blir invalda via SD, väljer att bli s k ”politiska vildar”
   Finns anledning för tillförsikt!

   Gilla

 • Magnus 2

  Framförallt att de är två kvinnor som går från MP till SD måste kännas som en dubbel käftsmäll för vänstern och MSM medierna. De här öppnar dörren för flera politiker som har varit tvungna att leva i förnekelse för att försörja sin familj. De här ger positiva signaler till befolkningen som kommer att intressera sig mer för att titta på SD:s politik.

  Gilla

  • Argus

   Att kvinnor är medlemmar i eller röstar på MuslimimportsektPartiet tyder på klenbegåvning. Troligen får de också använda fickräknare för att lägga ihop två och två.

   Gilla

 • Hans Nilsson

  SD skall passa sig väldigt noga för att ta in tidigare supermotståndare i partiet. Det kan straffa sig rejält på lite sikt.

  Gilla

 • Blodsven

  Skulle tro att den främsta orsaken att lämna idiotpartiet, är förmodligen ett brutalt uppvaknande från fantasi till verkligheten….

  Gilla

  • Sisu

   Knappast, det handlar om att få vara kvar runt köttgrytan. Håll dem på armslängds avstånd till efter valet.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: