Eliasson ljuger – Redovisat 2,1% färre ärenden till åklagaren


BROTTSLIGHET. Färre våldsbrott men fler trafikbrott klaras upp skrev vi igår efter att ha läst polisen pressmeddelande. Nu påstår Peter Springare, som till vardags arbetar med att utreda grova brott vid polisen i Örebro att rikspolischef Dan Eliasson ljuger.

KRÖNIKA. Eliasson ljuger för allmänheten när det gäller andelen uppklarade brott. Det menar Peter Springare i sin senaste krönika där han även synar Dan Eliasson uttalade mål om att få ner de lättuppklarade sk pinnjaktsbrotten.
”Nu råkar jag också veta att på många håll har man under 2017 blivit ålagda att koncentrera sig på pinnjaktsbrotten, för dessa är de enda som kan vända siffrorna till plus och därigenom rädda Dan Eliassons ansikte”, skriver Peter Springare.

Återigen är Dan Eliasson i färd med att ljuga för sina chefer och föra andra politiker och allmänhet bakom ljuset. Han vill ljuga sig fri och skaffa alibi till sig själv och sina ”kollegor”. För mig är det häpnadsväckande och helt ofattbart att detta får fortgå år efter år

Dan Eliasson har nu innehaft funktionen som chef för hela Sveriges poliskår i tre år och siffrorna visar minus år efter år.

I dagarna har ”bokslutet” för polisverksamheten 2017 kommit ut. Dan Eliasson skriver artiklar internt till personalen och basunerar ut, att nu har den nedåtgående trenden vänt. Han ger också intervjuer i media där han berättar att för första gången sedan 2010 har siffrorna vad gäller polisens förmåga att utreda och klara upp brott, vänts till plus.

I Aftonbladet igår t ex, säger Dan Eliasson att han är väldigt nöjd med totalsiffrorna för 2017. Han konstaterar stolt att polisen redovisade 3,1 % fler ärenden till åklagaren jämfört med 2016. Han tar det som intäkt för att polismyndigheten har blivit 3, 1% bättre än fjolåret på att utreda och klara upp brott. Han har helt rätt i sak att 3,1% fler ärenden har redovisats till åklagaren, men sedan stämmer inget med verkligheten och han försöker manipulera och konstra för att rädda ansiktet på sig själv.

Läs vidare på Nyheter Idag…


18 responses to “Eliasson ljuger – Redovisat 2,1% färre ärenden till åklagaren

 • Sea Gull

  Hur många av ärendena leder till åtal eller direkt avskrivs av åklagare?

  Gilla

 • Rikspolischef Dan Eliasson är inte så dum som man tror, han är dummare… | Petterssons gör skillnad!

  […] och jag tror inte det finns ett exempel som är smickrande för herr Eliasson. För en vecka sedan satt rikspolischefen och ljög om att det vänt och att polisen klarade upp fler brott än […]

  Gilla

 • Greta

  Att Eliason helt saknar moralisk kompass, det stod väl klart redan när han var tonåring och inte har det blivit bättre med åren.

  Det blir en diger lista som kommer att redovisas på domens dag för Eliason, om han inte omvänder sig och ber om syndernas förlåtelse. Det är väl knappast troligt, men än är inte undrens tid förbi.

  Gilla

 • Snorre

  När tillfredställelse av maktbegär och personlig välmåga blivit viktigare än landets väl och ve. (= dagens politiker inom den totalitära & toppstyrda sjuklövern).
  Sverige har tagits över av narcissister och psykopater (praktexemplet ovan) som försöker omvandla befolkningen till viljelösa drönare genom förljugen propaganda och antidemokratiska lagändringar, (som t.e.x. fascisten Morgan Johansson häromdagen – Genom att urholka yttrandefriheten!! ).

  Läs och spara Largos välbeskrivande text längre ner…
  En annan läsvärd text; https://anthropocene.live/2017/12/28/en-falsk-bild-av-oligarkin/ (om Reinfeldt, andra uppköpta politiker, media m.m.)

  Såg häromveckan den fina dokumentären om Torbjörn Fälldin.
  Vilken otroligt sympatisk och ödmjuk människa det var. Man fick i ett inslag se hur han på kvällen gick hem till sin lilla övernattningslägenhet på Kungsholmen (i kontrast till Löfvéns palats).
  När han slutade blev han erbjuden landshövdingeuppdrag i Härnösand, men avböjde då han föredrog att vara med djuren på gärden.
  I ett annat program om året 1968 fick man se Tage Erlander på valturné. Medans han själv körde satt hans fru Aina i baksätet och läste kartan.
  Dagens politiker (och deras vasaller) ter sig som marsmänniskor i jämförelse…

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Sex unga män har dödats i den pågående konflikten mellan två gäng i Rinkeby.
  Fem av dem har somaliska rötter, och nu oroar sig somaliska mammor för att deras söner ska vara nästa offer i gänguppgörelsen”.

  ”– Vad gör polisen och staten? Vi undrar”.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/somaliska-modrar-vadjar-det-har-maste-stoppas

  Gilla

  • Jag

   Operation Självsanering!
   Så länge de dräper varandra så är det lugnt! Några som vi slipper bidragsförsörja i flera generationer framåt.
   Jag hoppas och önskar att vi Svenskar slipper undan döden och/eller en förlupen kula för det vill jag verkligen inte!

   Gilla

  • Ståfräs

   Ingenting hoppas jag.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Spyan behöver uppsöka toaletten? Det rinner ur munnen på honom?

  Gilla

 • Lagro

  Att brottsligheten i landet ökar kraftigt är ingenting att förvånas över, utan var mycket lätt att förutse med den här okontrollerade asylinvandringen från utsedda asylländer som också är muslimländer.
  De som kommer till Sveriges gräns från utsedda asylländer har rätt att komma in i landet och söka asyl och uppehållstillstånd.
  Något pass eller annan ID handling fordras inte av de svenska myndigheterna, som gör det omöjligt att kontrollera personens bakgrund.
  De här asylsökarna kan påstå att de är 17 år men i själva verket är de 40 år, som accepteras av myndigheterna.
  När en person uppger att den är 18 år och yngre blir det ett snabbspår till uppehållstillstånd och medborgarskap, som tar endast tre år att erhålla det och personen är röstberättigad.
  Alla personer som vistas i de här muslimska asylländerna måste ha ID kort, även om de inte har pass, som visar vem de är, någon folkbokföring finns inte i länderna.
  Eftersom kontrollen är obefintlig, som bevisas med att de kan inte ens kontrollera åldern på de asylsökande, det medför att också grovt kriminella kommer in i landet, som bevisas med att grov brottslighet ökar kraftigt för varje dag.
  Sverige har blivit ett paradis för de kriminella, med mycket låg uppklaring av brott och låga straff.
  När asylinvandrare misstänks vara inblandad avskrivs fallen i många fall, sannolikt med avsikt att förbättra statistiken.
  Att Migrationsverket har mer än 7000 anställda måste ses som en skandal, eftersom kontrollen på asylinvandringen är helt obefintlig, utan är öppna gränser för dem.

  Gilla

  • Lagro

   Den här asylinvandringen är en import av röster och ingenting annat.
   När man ser till valresultaten i senaste valet har S V och MP oftast mer än 90 % av rösterna i asyl invandrar områden.
   Därför har Socialdemokraterna sett det som ett enkelt sätt att behålla den politiska makten med att importera folk från de länderna som är utsedda till asylländer.
   Konsekvenserna som drabbar svenska folket har helt förbisetts och det är en mycket hög kriminalitet som följer och sedan blir det en krympande välfärd, därför asyl och anhörighetsinvandringen kostar mycket stora pengar.
   De här asyl och anhörighetsinvandrarna efterfrågas inte på arbetsmarknaden utan de kommer in i konstgjorda jobb subventionerade med skattemedel och sedan blir de bidragsberoende.
   Många ser kriminaliteten som en lukrativ bransch som exempelvis narkotikahandeln.
   Nu har pensionsåldern höjts som skall göra att folk jobbar längre och uppbär mindre pensioner, men det kommer inte att räcka.
   Nästa steg blir sannolikt att stänga sjukhus som gör att människor lever kortare tid och behöver mindre vård på äldre dar, som är kostsam.
   Sedan kommer det att fortsätta med nedskärningar därför pengarna måste tas från något håll, alternativet är att börja låna utomlands, som är en mycket dålig lösning.

   Gilla

   • Lagro

    När en asylinvandrare lämnar sitt muslimland sker det genom människosmugglare, som förser personen med falskt pass, eller kan vara även hans eget och sedan tas personen landvägen till Svenska gränsen där asylsökande kommer in i landet utan pass eller ID handlingar och kan söka asyl och sedan permanent uppehållstillstånd.
    Om asylinvandraren uppvisar pass finns ingen möjlighet att söka asyl som skulle visa att personen rest genom flertal länder, utan passet tas vanligen om hand av människosmugglaren.
    Människosmugglarna tar en avgift på ca 100.000 kr för besväret, som är en mycket lukrativ verksamhet.
    Asylinvandrarna kan inte komma med flyg till Sverige som någon nämnt, det finns inget flygbolag som tar ombord passlösa personer.
    Däremot när asylinvandraren fått uppehållstillstånd kan de genom anhörighetsinvandringen ta in anhöriga till landet och de får uppehållstillstånd via svenska ambassaden och kan därför komma till Sverige med flyg.
    Nu finns det ingen kontroll på de som påstås är anhöriga utan det kan vara avlägsna handikappade släktingar som behöver vård och därmed skapar lukrativa inkomster för asylinvandrarna.
    Det är orsaken man ser rullstolsbundna invandrare komma in till Sverige bland annat via Arlanda.
    Någon DNA kontroll förekommer inte utan allt godtas vad asylinvandraren påstår.
    Exempelvis Australien som är ett stort invandrarland accepteras endast barn under 18 år till de som invandrat till landet och det sker DNA kontroll.
    Om en invandrare bjuder in andra anhöriga måste de stå för alla kostnader och måste teckna sjukförsäkring den tiden, som den anhörige vistas i landet.
    Skillnaden är att Australien bedriver ingen röstimport.
    Asyl och anhörighets invandringen i Sverige skapar lukrativa röster för socialdemokraterna.

    Gilla

 • Billy Boy

  Läste idag följande ”nyhet” som Dan Eliasson (S) tydligen först nu lyckats fundera ut alldeles själv och berättat nyheten för media.

  Delcitat

  Dan Eliasson: ”Vi måste få stopp på skjutningarna”

  Generellt ökade antal brott som polisen lämnade över till åklagare förra året – men inte när det kommer till våldsbrott. Där minskade i stället antalet utredda brott, rapporterar SVT[.

  – Vi måste försöka få stopp på skjutningarna och lagföra dem som skjuter, där kan vi kraftsamla ännu mer, säger rikspolischef Dan Eliasson till SVT.

  Slut delcitat

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/eliasson-vi-maste-fa-stopp-pa-skjutningarna

  Visst är det fantastiskt att Eliasson äntligen kommit till insikt att …

  ”Vi måste få stopp på skjutningarna” Stort Grattis Dan!

  Vapenfrågan tog Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande i Malmö upp för c:a 1 år sedan … och allmänheten (ffa SD-politiker och dess väljare) har påtalat detta problem i minst 10 år utan att någon verksam åtgärd vidtagits från ansvarigt håll varken på kommunal- eller regeringsnivå.

  Gilla

  • Lagro

   Den här massimporten av människor genom asyl och anhörighetsinvandringen kommer att skapa enorma problem för landet.
   De här asylinvandrarna har mycket låg utbildning och vanligen ingen alls, det blir till en omöjlighet att de skall komma in på den öppna arbetsmarknaden och integreras in i samhället.
   Arbetsgivarna kräver idag högutbildad personal, därför produktionen måste vara effektiv för att kunna konkurrera med de kostnader som produktionen har.
   De här asylinvandrarna kommer att till stor del att hamna utanför arbetsmarknaden och många kommer att gå in på den kriminella banan som nu sker.
   2016 kom det in 160.000 asyl och anhörighetsinvandrare av dem fick 500 jobb, enligt uppgift.
   I den kriminella branschen finns det snabba pengar som många ser som ett lockande motiv, sedan är de organiserade i klaner, som gör att ledarna tar inga risker men är de som tjänar pengarna.
   Det finns alltid underhuggare som gör det smutsiga jobbet och skulle någon av underlig anledning åka fast, finns det nya som intar den platsen.
   Sedan vittnar de aldrig emot sina klan medlemmar, som gör att polisen får aldrig någon information därifrån. Enligt erfarenhet från andra länder med den här gängkriminaliteten blir andra och tredje generationen värre, därför sönerna följer faderns fotspår och blir många gånger kriminella.
   Att svenska polisen med de restriktioner som de har skall kunna slå sönder och riva upp den här gängkriminaliteten, kan ses som ett önsketänkande av politikerna.

   Gilla

  • Ståfräs

   Jag håller med de 3 som gör tummen ner, fortsätt skjut av dräggen!

   Gilla

 • FakeNews MSM

  Jan Helin definerar just nu fake news på Opinion som:

  ”Avsiktligt spridning av felaktig information, eller att man inte redivisar helheten.”

  Igår rapporterade SVT nyheterna att brotten minskar. Vem fan står för fake news?

  Tror ni folk är bakom flötet? Djävla hycklare..

  Gilla

 • Rolf

  Tur det är val snart. efter det kan nog Eliasson se sig om efter ett nytt jobb. kanske på kolmårdens djurpark eller nått.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En notorisk lögnare som rikspolischef – det osannolika Sverige i ett nötskal!
  Hur någon vuxen medborgare utan dokumenterat förståndshandikapp förmår acceptera Eliassons mytomani är dock ett än större mysterium.
  A 🙂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: