Färre våldsbrott men fler trafikbrott klaras upp

BROTTSLIGHET. Våldsbrotten som lämnades över till åklagare under 2017 var färre än under föregående år. Totalt sett redovisade dock myndigheten 3,1 procent fler ärenden till åklagare. Det visar ny statistik.

DN använder betalvägg så jag länkar inte.

Trots löften om motsatsen så fortsätter flykten från polisen. Vi har inte haft så låg polistäthet på tio år.

– Vi får färre poliser och färre våldsbrott som klaras upp. Det är ett svek mot brottsoffren.

Rikspolischefen Dan Eliasson säger sig vara nöjd med den nya statistiken.
– Jag tycker att de polisanställda har gjort ett fantastiskt bra arbete under 2017, säger Eliasson.

-Pettersson säger att det är ett bottenlöst misslyckande för rikspolischefen och för regeringen. Färre våldsbrott klaras upp och de påstår att de är nöjda, dessutom utan att rodna…

Polisens pressmeddelande: Fler ärenden till åklagare förra året 

16 thoughts on “Färre våldsbrott men fler trafikbrott klaras upp

  1. Poliser själva framhåller mest omorganisationen som i ett huj förvandlade 21 polismyndigheter till en som något mycket negativt för deras arbete.

    Det fungerar sämre och de trivs inte med förändringen och söker andra jobb.
    .

  2. Tur att vi har en så effektiv polis som prioriterar brott som att köra 5 km för fort låta bli att blinka i rondell gå snett över gatan. Riktiga våldsbrottslingar kan ju lugnt hålla på. Sen är det ju farligt för polisen att ägna sig åt riktiga brott.

  3. Vårt s k ”rättsväsende” är ett hån.
    Ett hån mot Svenska Folket. Skattebetalarna!
    De lägger ned grova brott, de lägger grova våldtäktsfall på hög, undviker att åka in i NoGo-zoner, klarar inte av att lösa mord och mordbränder, bjuder på kaffe och korv, försöker ha dialog med grova förhärdade kriminella. Polischefer vädjar i TV, på bästa sändningstid.
    Då är det enklare att sätta åt fulla Svenskar i krogkön, en löningshelg, fartsyndare och andra trafikanter m fl för att få upp statistiken.
    Vi har världens högsta skatter och massimporterar kriminalitet som kostar miljarder. Då beskattar vi Svenskar mer – höjd bensin- och dieselskatt, högre vårda gifter mm mm m fl m fl

  4. Den grova brottsligheten kan inte döljas för befolkningen med statistik som visar på att fler trafikbrott klaras upp. Det är enkelt att stoppa Svensson och ge honom böter för att inte ha bilbälte eller för att ha kört 10 km för fort. Vi, Sveriges befolkning ser vad som pågår, – Sverige toppar statistiken när det gäller grova våldtäkter, skjutningar, rån, inbrott, utländska stöldligor som drar runt i hela landet och begår inbrott….Reinfeldt och NYA MODERATERNA vurmade för EU och ”öppna gränser” som alla kommer ihåg och Socialdemokraterna är idag ännu värre kålsupare, de kommer överens med MILJÖDÅRARNA att ge AMNESTI till människor som tagit sig till vårt land utan pass och ID och sökt asyl, s.k. ankarbarn, hitlockade av sossesvinen för att leva på bidrag….HJÄLPER FLER POLISER ??? Mitt svar på den frågan är definitivt NEJ, det är en helt ny invandringspolitik som behövs….
    Dessa har kommit med en kriminalitet från sina hemländer där de grupperar sig i KLANER med stark solidaritet inom klanen, SVERIGE med sin slappa polis och låga straff är paradiset för dem. I Philippines skjuter/avrättar president Duerte ledarna för dessa kriminella klaner och så går det till i alla dessa länder som kan liknas vid diktaturer. Fler poliser hjälper INTE, BARA EN TOTALT FÖRÄNDRAD INVANDRINGSPOLITIK!!! STÄNG GRÄNSEN!!! SLOPA ASYLRÄTTEN!!! NEJ TILL KVOTFLYKTINGAR!!!

  5. Tänk er om detta hade skett i vilket annat land som helst! Men här är det ett normalt tillstånd.Man blir mörkrädd.Och klagar att dom blir utsatta för hat och hot. Inför tjänstemannaansvaret igen så dom har någon press på sig.

  6. Ännu en gång bevisar Dan Eliasson sin oduglighet som rikspolischef.
    Morgan Johansson är inte bättre han. Varför har han inte sparkat Eliasson för länge sedan?

  7. Dagissnuten Dan berömmer hela Sveriges hårt arbetande och taskigt avlönade poliskår, eller det som är kvar av den. Fiskar han själv efter beröm, så finner han den från alla sina korrupta partikamrater. Och de yrkeskriminella, givetvis.

  8. Tusentals personliga tragedier. Hela familjer som får sina liv slagna i spillror för all framtid. Överlevande, lemlästade, handikappade, som får leva som grönsaker för resten av sitt liv. Vad är det för futtiga bagateller när polisledningen presenterar sin gudomliga Statistik. Uttalandet i inlägget är ett resultat av ”Operation Rädda Danne”, som gick ut på en statistisk fint för att det skulle se ut som att ledningen visat resultat. Det var ju kravet från Ygeman inför årsskiftet 2016/2017. Och själva finten bestod i att man kunde kvitta lagförda småbrott mot t.ex. ett O-uppklarat mordfall. Undrar hur många poliser vi skulle kunna få ut där de behövs, om dom drog ner lite på den absurda statistiken ?

Kommentera