Citat av kända och okända rasister


RASISM. Vi är många som blir kallade rasister, fascister, nazister, främlingsfientliga, islamofober för våra åsikter, andra kan säga eller göra samma sak och ändå bli hyllade. Några av dem nedan.

Man kan till och med bli kallad rasist av journalister som inte kontrollerar källor, för att man återger en FN-rapport.

Abraham Lincoln, USA:s president 1861-1865 (mannen som avskaffade slaveriet i USA)

”Vi tillhör olika raser. Skillnaden mellan oss är förmodligen större än skillnaden mellan några andra raser. Jag har inte för avsikt att diskutera huruvida detta är rättvist eller inte. Denna fysiska skillnad medför icke desto mindre stora olägenheter för oss båda, då många som tillhör er ras lider stort av att bo bland oss, medan vi vita far illa av att ni är här…Det är därför bättre för oss båda att vi går skilda vägar.”

Abraham Lincoln i ett tal 1862 inför några frigivna slavar.

”Jag vill understryka att jag inte anser, och aldrig har ansett, att den vita och den svarta rasen bör vara jämställda i socialt eller politiskt hänseende. Jag anser inte heller att det är någon god idé att ge negrer rösträtt, låta dem delta i juryarbete, göra det möjligt för dem att bekläda offentliga ämbeten, eller att tillåta äktenskap mellan vita och svarta. Därutöver menar jag att det finns grundläggande fysiska skillnader mellan den vita och den svarta rasen som för all framtid gör det omöjligt för dessa raser att leva tillsammans på socialt och politiskt jämställda villkor. Eftersom detta är fallet måste, så länge som svarta och vita lever tillsammans, den ena rasen underordnas den andra. Jag menar, precis som alla andra, att den vita rasen ska vara överordnad den svarta.”

Abraham Lincoln i ett tal 1858.

***

Arthur Engberg (S) Landshövding, Ecklesiastikminister

”Vi hava ju lyckan att äga en ras som ännu är ganska oförstörd, en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper. Men det underliga är ju att, medan vi är ytterst angelägna om att ha stamtavlor över våra hundar och hästar, så äro vi inte alls angelägna att se till huru vi skola bevara och skydda vår egna, svenska folkstock. Det är verkligen på tiden att detta sker.”

Arthur Engberg i riksdagen 1921.

***

Allan Vougt (S), försvarsminister 1945-1951

”Rashygienen ställer inte som sitt mål att hetsa raserna till strid mot varandra utan att tillvarataga vad som är det bästa inom var och en av dem och förhindra uppkomsten av skadliga kombinationer….att den nordiska rasen är värdefullare än den negroida har åtskilligt fog för sig – dess insats för världskulturen är obestridligen större – men negerrasen är anpassad efter sina naturliga levnadsomständigheter liksom den nordiska efter sina.”

Allan Vougt (S) 1925.

***

Tage Erlander (S) statsminister

”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Tage Erlander i riksdagen 1965

Hans Hagnell (S), ekonom

”För varje jugoslav, turk eller grek, som flyttar till Sverige blir en svensk 50-åring arbetslös. Världen är ingen skola för konfirmander. Det är inte liberalism vi behöver. Arbetsmarknadsläget fordrar både nu och i framtiden en hård protektionistisk politik.”

Hans Hagnell, Aftonbladet 20 januari 1968.

***

Sverker Åström (S)

”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

Sverker Åström i DN 1990.

***

Göran Skytte, journalist

”En mycket stor del av dem som då viftade med Lenin, Stalin och Mao sitter idag i ledningen för tidningar, radio, TV, de är professorer och höga män i departementen och staten. Jag var med. Under några år betecknade jag mig som revolutionär kommunist. För mig är det ett stort nederlag. Det fyller mig med skam och äckel att tänka på den tiden.”

Göran Skytte, Aftonbladet 5 april 1996.

***

Anders Carlberg (V+S), Fryshuset

”Det är ingen annan som gör, men vi har börjat jobba med den somaliska gruppen. För den kommer att bli livsfarlig, om vi inte gör någonting. Det är det mest rasistiska folket du kan se i världen!”

Anders Carlberg i Blågula frågor nr 5, 1998.

***

Anna Dahlberg, journalist Expressen

“Hastigt och lustigt har Sverige fått en invandringsdebatt. Jag fattar ingenting (…) Jag som just upplevt ett närmast idylliskt multikultiliv i kvartersbutikerna, på restaurangerna och basketplanerna.“

Anna Dahlberg, Expressen 29 maj 2002.

***

Janne Josefsson, journalist

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”

Janne Josefsson i Helsingborgs Dagblad 19 februari 2008.

***

Kaisa Ekholm-Friedman, författare

”Svensken vill inte integreras med invandrare, man har inte frågat svensken om han vill att människor från världens alla hörn flyttar in i hans vardagsrum, svensken känner sig hotad både till sin art och sin person.”

Professor Kaisa Ekholm i TV-programmet Kvällsöppet 17 april 1996.

***

Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi

”Jag har deltagit i möten där djupt bekymrade forskare och byråkrater hyllat blandsamhället och vikten av att bekämpa segregationen. Så är sammanträdet slut och deltagarna hastar iväg till sina bilar, för att ta sig hem till de förortsvillor där de bor. De är inte beredda att för egen del praktisera det mångkulturella liv de ivrar för.”

Karl-Olov Arnstberg i sin bok ”Sverige och invandringen”.

***

Helmut Schmidt, f.d. politiker i Tyskland

”Vi behöver ingen invandring. Invandring från främmande civilisationer ger oss fler problem än fördelar. Invandring från besläktade civilisationer är problemfritt.”

Helmut Schmidt, december 2010.

***

Helmuth Nyborg, professor

”Västvärldens politiker är i full gång med att förstöra sina egna demokratier och välfärdsstater. Genom den massiva invandringen av människor med betydligt lägre IQ rasar våra länder i rask takt ner mot den gräns där demokratin inte längre går att upprätthålla – ett genomsnittligt nationellt IQ under 90.”

Helmuth Nyborg den 20 september 2012 i Dispatch International.

***

Bruce Bower, amerikanska debattör

”Europa håller långsamt på att begå självmord, men Sverige är tydligt fast beslutet att göra det snabbare än resten av Europa.”

Bruce Bower den 21 maj 2013 på Frontmag.

***

Christer Ewe (M)

”Muslimer är duktiga på att föda barn och utnyttja vårt system.”

Christer Ewe i Uppdrag granskning 10 september 2002 när Janne Josefsson använder dold kamera.

***

Erna Solberg (Norges nuvarande statsminister)

“Detta håller på att bli ett av de största problemen på den europeiska kontinenten. Det är inte humant att låta människor stanna. Huvudströmmen är inte asylsökare, utan människor som vill ha ett bättre liv.“

Erna Solberg, Statsråd i Norge i Aftenposten 4 november 2003.

***

David Schwarz, jude från Polen

”Idag kan man bli svensk medborgare utan att kunna svenska. Det är ofattbart.”

David Schwarz i ”Invandrare & Minoriteter” nr 5-6, 1993.

***

Ingrid Björkman, docent

”Invandringspolitiken försvaras med moraliserande argument, aldrig med sakskäl. Dess försvarare gör anspråk på att ha moralmonopol. Jag hävdar att denna moral är en myt och att den invandringspolitik som först det senaste decenniet i själva verket är djupt omoralisk.”

Ingrid Björkman på DN Debatt 20 oktober 1993.

”Om invandringen får fortgå som den gjort de senaste tio åren kommer svenskarna vara en minoritet i Sverige år 2056.”

Docent Ingrid Björkman 1994

***

Mauricio Rojas, f.d. vänsterextremist från Chile (sedan Folkpartist) 

”Massinvandringen har förpassat Sveriges etniska homogenitet, landets mest karaktäristiska drag som nation, till historien…. Betydelsen av denna enorma omvandling har varken insetts eller bearbetats på ett adekvat sätt.”

Mauricio Rojas i DN den 24 september 1994

***

Ingvar Carlsson (S), Statsminister

”Sverigedemokraterna måste stoppas till varje pris.”

Ingvar Carlsson (S) 1996. (Här måste Pettersson tillägga att Ingvar Carlsson stängde gränsen 1989, för Sverige var fullt. Han gjorde alltså det som Jimmie Åkesson vill göra, men ingen kallar Ingvar Carlsson för rasist)

***

Kofi Annan, FN:s generalsekreterare

”Multietniciteten i de flesta afrikanska länder förvärrar i dessa situationer redan existerande spänningar och fruktan, vilket gör konflikter näst intill oundvikliga.”

Kofi Annan i DN 7 maj 1998.

***

Lasse Ekstrand

”Det är i praktiken omöjligt i dagens Sverige att svenskar skulle kunna hävda att de är utsatta för rasism! Invandrare kan åberopa detta men absolut inte svenskarna. Därmed faller principen om likhet inför lagen (…) Detta är verkligheten i dagens Sverige. Så här ser det ut. Och det går att vetenskapligt bevisa. Men inte offentligt säga.”

Lasse Ekstrand, Gävle dagblad 22 augusti 2001.

***

Ebba Bratt-Wittsröm, litteraturvetare, professor och feminist.

”Regeringen signalerar till våra nya svenskar att det räcker om de lär sig lite lagom blattesvenska så att de kan slå upp ett stånd och sälja bananer i Rosengård.”

Ebba Bratt-Wittsröm i en skolpolitisk debatt 2006.

***

Monica Gunne, journalist på Aftonbladet 1992-2000

”Haram är ett uttryck i den islamiska rättsläran och betyder förbjudet eller synd. Det är mycket som kan kallas haram. Den svenska kulturen är haram. Julgran och tända ljus är haram. Att tala om Jesus är haram. Att pojkar och flickor leker ihop är haram. Gymnastik är haram. Att ta av sig kallingarna och duscha är haram. Att vara homosexuell är haram.”

Monic Gunne i Aftonbladet 17 september 2009.

***

Fredrik Bergqvist (M)

”Slutligen har det blivit väl tydligt att de så kallade kriminella gängen inte är så mycket mer än avskum som ska slängas ut från stan, och i de fall de inte är svenska medborgare så ska de även slängas ut från Sverige.”

Fredrik Bergqvist (M) Norrköping, 29 juni 2011 på sin blogg.

***

Herman Lindqvist, författare

”Glöm inte att svenska folket är extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån. Det skulle behövas mycket mer djävla anamma och riktig finsk sisu.”

Herman Lindqvist, juni 2012.

***

Magdalena Graaf, sångerska, fotomodell, författare

”Nu får det för det väl förtusan vara nog snart?! Vart är vårt samhälle på väg? HEN, rosa, blått, killar som Lucior, Gud nåde om det skulle råka vara blonda flickor?!?!! Då är vi rasister! Skolavslutningar i kyrkan, moskéer, finska pinnar, mörk choklad, vit choklad. Vad man än säger eller gör så trampar man på politiska minor. Jag må vara en inskränkt idiot, men jag börjar faktiskt få nog…Jag kräks på alla lättkränkta jävla människor i Sverige! Man vågar snart inte öppna munnen, för då blir någon stackare ledsen och diskriminerad. Är jag helt dum i huvudet, eller börjar det inte gå lite för långt nu?”

Magdalena Graaf på sin blogg 9 december 2012.

Fredrik Reinfeldt (M), Statsminister 2006-2014 och rasist mot svenskar och erkänner därmed att det är skillnad på folk och folk. 

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.”

Fredrik Reinfeldt (M) i boken ”Det sovande folket” (1993).

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”
Fredrik Reinfeldt (M) i ett tal i Ronna, Södertälje den 14 november 2006.

***

-Pettersson avslutar med den störste sossen av alla, folkhemmets grundare…

Per-Albin Hansson (S), Statsminister

”Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!”

Per-Albin Hansson

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…


9 responses to “Citat av kända och okända rasister

 • ossie

  Alla som någonsin ätit en negerboll är ju rasist.

  Gilla

  • Mia

   Men kanske den som struntar i vad bakverk i övrigt har för namn men lägger ned hela sin själ för att ett av dem ska heta negerboll.
   Eller den som lika intensivt vill att Pippis pappa ska heta negerkung.

   Hur nu en negerkung kan få en ljushyad, fräknig och rödhårig dotter.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Sydafrikanen efter att frugan gruppvåldtagits av aids- och inkvotering av afroafrikaner i hans företag: ap-artheid was good

  Gilla

 • Hönsmamman

  Om Reinfeldt menar att någon är mentalt handikappad relativt vad han uppfattar som intelligens kan man lugnt leva vidare med insikten att om han är mentalt frisk då är det inte önskvärt att vara det.

  Reinfeldt kan vara världens mest korkade människa relativt den makt han åtnjutit.

  Om 50% av de personer som svarat ”icke-sd” i opinionsundersökningar egentligen väljer sd + 100% av de som inte svarar så är just nu läget ca:
  (100%-18%)=82% icke-sd x 50% = 41%
  Resten t sd = 59%

  Det kan mycket väl dölja sig en sån här fördelning i de undersökningar som presenteras.

  50% vill inte berätta att de tänker rösta sd?
  Kanske både Björklund och Aschberg och Fridolin har en önskan om ordning? Schyffert röstar förmodligen sd? Nä det vet vi inte?

  Men lika väl som de som våldför sig på kvinnor visar sig samtidigt stå och peka allra intensivast med sina feministiska pekpinnar så kan det bakom de största sd-förnekarna finnas dolda hängivna anhängare? Vem vet?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Politikerna har ju dock inte kunnat genomdriva någon betydande uttunning av svenska stammen eftersom varje grupp människor verkar vilja hålla ihop med dem som är mest lika dem själv. Det enda betydande utbytet tycks vara begäret efter ekonomiska fördelar?vilket ju inte påverkar den genetiska bilden. Men den gentiska bilden kan tvärtom påverka att denna tenderar att suga ut den andra?

  Knäckebröd åt alla?

  Gilla

 • Realist

  Stackas denna Jan Helin du bör göra ett enkelt slutgörligt avgörande som fakta enligt SVT gör ett slutgörande och vad sänder detta för övriga svar till resten av världen ???

  Eller bryr du dig inte om vad som händer min käre Jan Helin ???

  W
  E

  Gilla

 • Norbert H

  Förresten, David Schwarz skrattar väl gott nu om han lever.
  I annat fall gottar han väl sig från sin himmel, nöjd över att hans vision nu blir verklighet.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En angenäm och bekräftande upplevelse att ta del av den vederhäftiga bevisföring de flesta av oss prenumeranter anammar, där vi med en djup suck kan konstatera att den för etniska svenskar så karakteristiska konflikträdslan och den överdrivna viljan att ständigt vara till lags, effektivt eliminerat den del av självförsvaret som kallas civilkurage.
  Mycket läsvärt!
  Andreas 🙂

  Gilla

  • assad

   ”För varje aggressiv och våldsam bubbe, neger eller arab, som kommer till Sverige ska två ut. Vi vill inte ha mer babbar och dom som redan finns ska bort. Det vi behöver är vattenkanoner, gummikulor och billiga roddbåtar. Bubben är lågt stående, skiter ofta på sig och är oärlig. Där finns också likheten med Löfven som ständigt går med en mocka därbak. Vem som är fegast är dock svårt att bestämma”

   assads bror – doktor i sitt hemland men inte här, 2018

   Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: