Möjlig terrorist får inte utvisas


TERRORISM. Sverige fälls i Europadomstolen, sedan regeringen velat utvisa en marockan som Säkerhetspolisen pekat ut som ett nationellt säkerhetshot.

Men enligt domstolen riskerar han att utsättas för tortyr i hemlandet.

– Det här är ytterligare huvudvärk för Säpo, säger terrorexperten Magnus Ranstorp om fallet.

Varje år slår Säkerhetspolisen larm om personer som befinner sig i Sverige och som anses vara säkerhetshot. I det här fallet rör det sig om en man från Marocko som fick svenskt uppehållstillstånd 2005. Elva år senare, i mars 2016, slog Säpo larm om att mannen var en fara för landet och borde utvisas. Såväl Migrationsverket som senare Migrationsöverdomstolen gick på Säpos linje.

Men mannen gick vidare till Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Han ansåg att han riskerar tortyr och fängelse i hemlandet sedan svenska myndigheter pekat ut honom som potentiell terrorist.

Läs vidare på SvD…

Regeringen, Migrationsverket, Migrationsöverdomstolen och Säpo, som pekat ut honom som en nationell säkerhetsrisk vill ha ut honom från landet.

Europadomstolen vill att han ska stanna, anledningen är att ”risken för tortyr kan inte uteslutas…???!!! Kan risken för tortyr uteslutas någonstans och vem tar ansvar om något händer oskyldiga svenskar?

-Pettersson säger att detta är galenskap men visar på det enda rimliga. Släpp inte in några möjliga terrorister i landet och i detta fall be mannen vänligt, men bestämt att åka härifrån frivilligt…


14 responses to “Möjlig terrorist får inte utvisas

 • per22

  Europadomstolens beslut är så extremt att det blev med på Russia Todays textremsa.

  Gilla

 • Arne

  …och i detta fall be mannen vänligt, men bestämt att åka härifrån frivilligt…

  Tror enda sättet att bli av med honom och flera hundra tusen andra parasiter är att dra in all försörjning, alla bidrag och frånta boendet, om de inte betalar hyran själv. Ingen av dem vill bo i kalla, hemska vita Sverige utan alla bidrag.

  Gilla

 • eva

  Det borde finnas ett juridiskt mellanläge för förvaring som i detta fall: han blir utvisad, har utvisningsbeslutet över sig men kan av olika anledningar inte visas utanför gränsen. Då borde landet ha juridiska möjligheter att internera utvisade till dess utvisning kan verkställas, dvs. den juridiska statusen förändras inte.
  Borde vara samma med dem som har avvisning över sig.

  Gilla

 • Stenbock

  Detta är en av följderna,för att pleti och kreti ges uppehållstillstånd i landet.
  Resultaten ser vi i fängelser runt om i Europa.
  I Kronen uppges idag att 45,9 % av Österrikes samtliga kriminella stammar ur denna grupp ”skyddssökand” ! Dessa siffror har först nu sedan FPÖ kom in i regeringen öppet presenterats, till de korrekta importörernas förtvivlan.:
  http://www.krone.at/1610809

  Gilla

 • finlandssvenskan

  Europa-domstolens beslut visar att dess saga kommer att vara all inom några årtionden.

  Det är inte rimligt att ett land måste leva med ett säkerhetshot från ett annat lands medborgare utan att kunna utvisa personen till sitt hemland.

  Beslutet kommer i förlängningen att leda till att ingen med oklar identitet släpps in i något europeiskt land, vilket är det enda rimliga och korrekta.

  Asylrätten kommer säkert också på sikt att förändras väsentligt för dagens system är ju ett så gigantiskt slöseri med resurser som gynnar främst kriminella människosmugglare.

  Ingen muslimskt land har undertecknat konventionen om mänskliga rättigheter och frågan är hur länge de som undertecknat den ska ge skydd åt medborgare från länder, som inte undertecknat konventionen. Det blir en klar krock, såsom detta fall tydligt visar.

  Gilla

 • ruben

  Ja EU tycker väl det är bättre riskera oskyldiga hundratal av allmänheten Svenskar att skadas av terror än att en möjlig terrorist riskerar få den behandling han möjligen förtjänar. Är det EU:s prioriteringar i ett nötskal?

  Gilla

 • Joy

  Buhu, inom islam gäller öga för öga, låt honom leva efter sina värderingar.

  Det vänder sig i magen vid tanken på att vi skyddar terrorister och daltar med dem. Ut med dem omedelbart!

  Gilla

 • Fredde

  Med facit i hand, så ökar ju risken för tortyr (och mord) för varje dag här i Sverige.

  Ska myndigheterna nu vara ”humana” borde likande skumma individer skeppas ut ur Sverige – för deras egen trygghet…

  Gilla

 • fornuftist

  Ett tydligt besked från EU. När de med mycken möda fått de instabiliserande elementen på plats i medlemsländerna så kan vi inte bara lättvindigt kasta ut dem igen. Dessa element ska ju leda oss in i WW3 och den stora befolkningsminskningen och Europas försvagande för att sen acceptera NWO.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Terroristens säkerhet före det inhemska folkets .
  Tack löfven du kommer gå till historien.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Ja, det måste vara mycket bättre att han kan vara kvar i Sverige och tortera svenskarna än att han själv torteras i sitt hemland.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Atrapp domstolen i Strasbourg med svenska sossar (som arbetat för dubbelbestraffning i Stockholm bredvid TV 4 på Tegeluddsvägen i F-domstolen t.ex. Helena J) är obsolet eftersom den inte ens lyckas sköta Turkiet och Ryssland som är jurisdiktion och medlemmar.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tycker Europadomstolen att en terrorists mänskliga rättigheter är större än oskyldiga barn som riskerar att mördas, så är det bara att säga upp avtalet tills dom har reformerat sig!

  Svårare är det faktiskt inte!

  Vi vet ju alla hur tillståndet är i Sverige, så då kan ni tänka er hur farlig denna man är, när världens mesigaste land vill utvisa honom!

  Förlorare är svenskarna och vinnare är Advokatsamfundet som har lyckats igen, vi har fått betala några miljoner till hans advokat i ersättning för att denne har lyckats tvinga på oss en terrorist!

  Sen smäller bomben och advokaterna kan håva in nya sköna miljoner!

  Inte konstigt att Anne Ramberg vill ha hit fler ockupanter!

  Gilla

 • Eva

  Men det är nog inte omöjligt att sätta honom i fängelse.
  För olaga hot.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: