Slut med fläskfria måltider i skolan

ISLAM. Julien Sanchez, borgmästare i staden i Beaucaire, som ligger söder om Avignon har beslutat att ta bort “fläskfria måltider” från skolorna. 

Julien Sanchez, borgmästare för Nationell Fronten

Beslutet som berör cirka 150 främst muslimska elever, har kallats “en attack på mot barns rättigheter” och kallats “anti-muslimskt”. 

 

 

-Pettersson säger att det är inte mycket att orda om. Muslimerna får äta fläskkött enligt koranen, Muhammed och Allah om inget annat bjuds.

Det som muslimerna ställer som krav är enligt islam “önskemål” och när muslimerna kommer till ett land där det inte råder sharia-lagar ska de rätta sig efter det landets lagar och seder. Detta enligt sin egen bok. Det kallas Darura!

De dagar det serveras fläskkött är det bara att äta fläsk eller inget alls. I Sverige skulle vi kalla det att ta seden dit man kommit.

Märkligt, nog hör man aldrig judar protestera mot fläsk och annat, trots att deras regler liknar de muslimska.

Läs mer på The Guardian…

7 thoughts on “Slut med fläskfria måltider i skolan

 1. “Märkligt, nog hör man aldrig judar protestera mot fläsk och annat, trots att deras regler liknar de muslimska.”

  Judiska barn kan knappast äta i en vanlig skolbespisning med tanke på hur många regler som måste följas när det gäller tillåten mat, matlagning och förvaring av denna.
  För de som strikt följer kocher är det en hel vetenskap.

  • Kosher omfattar inte bara mat och dess tillagning speciellt under sabbaten: inte tända/släcka lampor, inte riva papper på toan etc.
   Om man vill göra det komplicerat för en självt OK men det ska inte tillåtas att gå ut över andra vilket det massivt gör när det handlar om mohammedaners vanor.

 2. Fläsk skall serveras tre gånger om dagen och sju dagar i veckan: frukost, lunch och middag. Dessutom behövs ett stort lager av fruset fläsk i vardera hem, arbetsplats och skola.

  Som en extra bonus gäller att statsministern är en riktig gris.

Kommentera