Jobba tills du är 75

Ulf Kristersson tar vid där Fredrik Reinfeldt slutade och vill att vi svenskar ska jobba till 75 års ålder.

Genom att planera våra liv och göra karriärbyten under äldre dagar, ska vi alla orka med att jobba betydligt längre upp i åldrarna än idag.

Moderatledarens recept är att vi ska börja träna, vi ska byta karriär när vi befinner oss i 50-55-årsåldern och att behövs en rejäl översyn av de system vi har idag, för att detta ska kunna sjösättas.

Kristersson är en politisk brolier som aldrig stått på ett verkstadsgolv, klängt på byggarbetsställningar eller stressat runt i sjukhuskorridorer. Vad vet han om den verklighet som miljoner svenskar upplever varje dag? Enligt Kristersson ska vi inte få unna oss en värdig pension så länge vi är någorlunda friska. Vi ska krypa ut från arbetsplatserna och tillbringa våra sista år med kroppar som är så slitna att vi inte orkar företa oss sådant vi längtat efter.

Vem tror förövrigt att en 60-åring är attraktiv på arbetsmarknaden, när det står nyutbildade 25-åringar på kö till samma jobb? Arbetslivserfarenhet väger tungt säger vissa, men vad hjälper 40 års erfarenhet av verkstadsjobb om man försöker skola om sig till något vård- eller kontorsyrke?

Arbetslösheten vägrar sjunka mer än marginellt, trots högkonjunktur och vissa grupper kommer aldrig in på arbetsmarknaden. Då vill de styrande att vi som har jobb ska jobba längre och därmed försvåra för de som inget har. Sanningen är nog den som Pensionsmyndigheten och SKL förmedlade för någon månad sedan. Det finns snart inga pengar i pensionssystemet, mycket p.g.a. alla de som inte jobbar, aldrig har jobbat och aldrig kommer att jobba.

Ytterligare en följd av en starkt överdimensionerad asyl- och anhöriginvandring. Det är där skon klämmer, även om majoriteten av våra politiker aldrig skulle erkänna det. Förövrigt undrar vi alla om också politiker ska tvingas jobba tills de är 75? Är det inte en intressant tanke att politiska broliers som Ulf Kristersson skolar om sig och börjar jobba inom vården eller verkstadsindustrin? Då skulle jag möjligen kunna ta detta på allvar.

Aftonbladet

Ps. Kristersson har samma tankegångar som Reinfeldt i den här frågan. Undrar ni också i vilka andra frågor han innerst inne tänker likadant? Nej, det blir ingen röst på Moderaterna 2018 heller. Det bestämde jag mig för just nu.

59 thoughts on “Jobba tills du är 75

 1. ”Jobba tills du dör” kommer allt närmare för oss alla verkar det som ifall de som lever långt från verkligheten får bestämma… Med en medellivslängd om ca: 84 år för kvinnor och 80,4 för män verkar det inte bli många ”goda dagar” kvar efter pension. Man kan ju också fundera på hur ”friska” många faktiskt är när de kommer upp i 70-årsåldern. Ska bli intressant att se vad som blir av ens så kallade framtid…

 2. Jag kan tänka mig att jobba till 75, men jag vill inte betala skatt efter 65. Så efter pensioneringen kan jag äntligen börja jobba svart.

 3. Socialdemokraten och socialminister Annika Strandhäll, har lett pensionsgruppen som har kommit fram till detta.

  Lägsta åldern när det gäller allmän pension höjs:

  – År 2020 höjs åldern från 61 till 62 år
  – År 2023 höjs åldern från 62 till 63 år
  – År 2026 höjs åldern från 63 till 64 år

  Åldern när det gäller garantipension höjs:

  – År 2023 från 65 till 66 år
  – År 2026 från 66 till riktåldern (knuten till medellivslängdsökningen)

  Nya siffror från SCB visar att dagens pensionärer i snitt bara får ut knappt 49 procent, mindre än hälften, av sin slutlön i allmän pension.

  Lägger man till både tjänstepension och privat pensionssparande är snittet runt 64 procent.

  Prognoser visar dessutom att ersättningsnivåerna kommer att bli ännu lägre för framtidens pensionärer.

 4. Låt dem som vill fortsätta med nuvarande asylpolitik jobba till 75 så täcker det en del av kostnaderna ni åsamkat Sveriges folk. Gäller självklart även politiker som brukar ha för vana att gå i ”pension” runt 50 och samtidigt starta eget/ bli lobbyist/ vara långtidsledig.

 5. Jobba till 75? Så urbota dumt att bara en moderat kan komma på tanken. Själva behöver dom inte ens ta ut en karensdag. HYCKLARE!

  • Det blir bara importen kvar , de har aldrig jobbat så anhöriginvandrarna kan upprätthålla den svensk VÄLFÄRDEN, ha ha och åter ha !

 6. Ett Jävla arrogant rövhål är vad han är. Har man dessutom dessutom aldrig haft ett riktigt arbete borde man vara omyndigförklarad.
  Vem kan ta en sån människa på Alvar?

 7. Förhoppningsvis har han nu bränt alla chanser att bli statschef även i ”Dårarnas Paradis” Sverige.

  Tänk dig en idiot och politiker… Nej, nu upprepade jag mig…:)

 8. Magdalena fortsätter att ta nya lån i utlandet. Göran Persson är fortfarande skyldig pensionärerna 253 miljarder :-. Kalkylerade skattehöjningar i hela landet med så pass som 6 :-. Vi, redan utarbetade, tjänstehjon och skatteslavar, ska tvingas jobba tills vi stupar. Alltsammans beror, enl. Magdalena, på att vi lever längre. Nu är ju denna varelse knappast känd för att vara en sannings-sägare av rang, så den verkliga orsaken är : Invällande halvvuxna gökungar kostar oss c:a 300 miljarder om året. ”Sverige går som tåget”, brukar hon ju rapa ur sig titt som tätt, så vi väntar med spänning på hennes första ord av Sanning…

 9. Tack gode Gud för att SD finns, om inte kunde man bara kasta bort både röstkort och framtidstro.

  Rösta på Kristensen? Nej.. tror inte det.., aldrig!

 10. Reinfeldt och hans medbrottslingar borde fråntas sin framtida pension, och ställas till svars för allt ont de förorsakat vårt land och dess befolkning p.g.a det planerade folkutbytet.

 11. Nu har Kristersson och moderaterna visat var de står i pensionsfrågan och fler beska förslag kommer med stor sannolikhet innan valet nu är det upp till väljarna och fatta ett beslut är detta bra eller dåligt för mig själv. Jag är själv pensionär så detta beslut gäller indirekt inte mig men trots detta kommer moderaterna INTE att få min röst.

  • Detta är troligen ett arv efter deras stora Führer Reinfeldt !
   Den idioten har orsakat större skada för landet,än vad Palme & Co lyckades åstadkomma.

   • Palme la grunden till de problem som har eskalerat under 40 år genom att ändra i grundlagen så att utbölingar från världens alla hörn var mer eller mindre välkomna hit.

 12. Kan ju börja med att ta och tvinga ut alla avdankade riksdagspolitiker som har gått i förtidspension och upptar riksdagspension att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande. Och då inget snack att dom ”inte kan” eller ”måste hitta sig själva först”. Lägsta a-kassa tills den dagen dom får ett jobb.

 13. Eftersom de utopiska drömmarna om att mulikulturen skulle rädda vårt land har slagit fel så måste ju politikerna säkerställa att den som kan får jobba till 75 eftersom det fattas arbetskraft med den kunskap som fordras.
  Tro dock inte att alla har ett arbete där de kan stanna till 75 och vad han fantiserar om att omskolning ska ske runt 50-55, ytterligare en politisk utopi.
  Det finns en möjlighet att om ingen får väljas in i Riksdagen före de fyllt 55 och då måste ha minst 20 års arbetslivserfarenhet så har vi säkerställt: En bra nivå på arbetskraften och att de under omställning rekryteras till den politiska sfären, en mer realistisk verklighetsnära politik kommer att implementeras.

  • Ja, sen skall man ha relevant kompetens. Det duger inte med med avhoppad svetskurs för att bli statsminister, utan där skall det vara krav om mångårig erfarenhet av ledningsarbete i större företag, osv..

 14. Rösta inte på moderaterna ,för då får ni jobba till 75 sen får ni ett dödspiller,så dom slipper er.

 15. Jag validerade mina universitetsstudier i Rumänien hos Högskoleverket samtidigt som jag tog provet med högsta betyg på Stockholms universitet för att kunna jobba i mitt område. Just vid den punkt fick jag meddelande om pensionering från hemlandet. Jag hade tur med lagen om pensionering vid 57 årsåldern. Snart efteråt blev det 60 år och nu höjdes åldern till 63 år, om jag inte tar fel. Hur som helst, har jag nu pension från båda länderna. Dock är pensionen från Sverige låg eftersom jag valde att inte arbeta i skolan heltid, utan inriktade mig till att frilansa hos Bonniers (man tager det man får, eller hur ?) dit jag skickade korsord, teckningar, kåserier m fl till tre olika underhållningstidskrifter. Jag fick inte lön för dem, utan arvode. Som följd är svenska pensionen mager, men jag klagar inte, jag har ju pension i Rumänien med.
  Annars skulle jag inte åka omkring och ha det bra. Just nu sitter vi här i Alba Iulia i Transylvanien (obs: den ligger i Rumänien !!) och glor på Mezzo TV-kanalen som sänder Giaccomo Rossinis ’Cenerentola’ (Askungen) med dekor och dräkter som det ska, inte enligt moderna trenden – intetsägande paltor och paravaner för dekor.
  Vem sade att åldern blir hänsynslös med åren ??? Osant.

 16. Jag före detta röstade på Landsförädarpartiet moderaterna tycker att
  Kristersson o Fredrik inte skall någon pension över huvud taget dom kan
  arbeta till dödagar. För att lite ersätta skattbetalarna vad man åsamkat.
  Svenska Folket. För övrigt min i hela bekantskapskrets röstas det endast
  partiet för oss Svenskar (SD)…….

  • Korrekt, men idioten låter bli på grund av sin självinsikt till skillnad från PK-sekts politiker som tror de är guds gåva till mänskligheten.

 17. Ha ha, ungmoderaternas Kristersson låter som värsta miljöpartist i filmklippet. Nä, han har nog inte ändrat uppfattning så värst mycket och får inte min röst, helt klart.

 18. Det finns regler och lagar i civiliserade länder, dock så görs det fler undantag för varje dag snart varje timme, bra att vi har lagar men skandal att de inte följs !
  Den kontinenten som flest lycksökare nu kommer ifrån, där gäller bara korrumption, vill vi ha det så ?
  Läste den här artikeln och blev påmind om att jag inte fick flyga då jag var 7 månader gravid med ETT barn, nekades även senare att flyga inom Europa gravid med vårt andra barn, den gången tog jag en resa till sjöss, då jag skulle till UK , födde barnet i Sverige.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5244525/Health-tourist-racks-Britains-biggest-unpaid-NHS-bill.html
  Jag vet att NHS inte är så väl fungerande för den engelska befolkningen så ……………varför detta ?

 19. Bästa motmedel avseende den här smörjan är naturligtvis att ta med sig sin pension till annat land, samt att försöka undgå skatt med alla medel.

  Förslag: dra av svärmor i deklarationen.

 20. Det Kristersson säger är helt enkelt. ”Vi har inte råd att betala ut pensioner längre”. Vad det beror på vill han inte nämna utan det blir floskler om att vi blir äldre och liknande.
  Någon realistisk föreställning om hur alla ska orka jobba upp till 75 års ålder tror jag inte han har såvida han har noll verklighetsuppfattning eller aldrig sett en 75-åring.

  Kan vi även nämna att pensionsåldern kunnat upprätthållas under många år trots att arbetstillfällena inom tex export-industrin är lika många nu som på 50-talet även om befolkningen nästan fördubblats. Hur kommer det sig att det gått bra ända tidigare?

  Inte förrän några idioter fick för sig att massinvandring från U-länder var något bra, har detta blivit ett problem.

 21. Varken Reinfeldt eller Kristersson vet väl något om hur det är att arbeta. Att arbeta är inte detsamma som att stå och prata skit, vilket dessa båda oftast gör.
  Och varför skall de gamla och utslitna tvingas jobba till 75 för att försörja en massa oduglingar och latoxar från Mena-länderna? Det var väl dessa, de sk ”nyanlända” som skulle greja pensionerna åt oss eller hur?
  Vi får be Gud bevara och beskydda oss, våra politiker går ju in för att plundra oss.

 22. Vad Sverige behöver är en erfaren entreprenör som vet hur man förhandlar. Kristersson vet det inte, han slängde bort trumfkortet när han sa att han inte tänkte förhandla med SD om regeringsmakten. Man tar sig för pannan och undrar under vilken sten de hittade honom.

  Vi har en icke-socialistisk (nåja*) majoritet i riksdagen och f.d. Alliansen är större än regeringspartierna. Varför har vi en politruk till statsminister och en politisk sekt på taburetterna?

  (* Inte helt säker på partiet som säger sig stå i mitten och på partiet som var folkligt.)

  • Idag så är alla partier utom ett på vänsterkanten (miljöislamisterna flyttade längst från mitten till allra längst till vänster). DÖ-sveket bekräftade det …

 23. Hur är villkoren för en riksdagsledamot? Jo ”Men i riksdagens eget unika tjänstepensionssystem för ledamöter, som riksdagen själv beslutat om, tjänar man in full pension på 30 år.”
  Så mycket för allas lika värde!

 24. Detta är vardag och då för särsklit många äldre svenska kvinnor. De stannade hemma för att sköta sina barn och senare när barnen var äldre så tog de deltidsarbeten ofta lågbetalda.
  Födda efter 43 och de får inte heller ta del av den avlidnes pension, detta gäller i Sverige.
  ”Men vi är ju så rika”.
  https://pbs.twimg.com/media/DS9ECReWkAM8ncw.jpg:large

 25. Jag har sagt det förut.Detta är en kopia på Reinfeldt.Han är farlig.Om han kommer till makten blir det fri invandring igen.Man kan se att för varje dag och varje uttalande så är det Reinfeltd som pratar.Låt oss inte luras av denne man.Sverige kommer att gå under om den här får makten.Han kommer att samarbeta med både Löfven och Annie Lööf.

 26. En röst på m är en röst på sjuklövern som varit inblandad i denna massimport av kriminella! Där vi vanliga skattebetalare får betala för dessa invällare med frikort för precis ALLT!

  Nu börjar lögner och floskler flöda från sjuklövern (Valår). Gå inte på samma mina ännu en gång

 27. Borde man inte göra tvärtom, dvs sänka pensionsåldern så att unga också ska få en chans att bygga upp sin egen pension, annars så förvärrar man ju bara situationen för nästa generation!

 28. Dom kan ju börja med att göra något vettigt själva först …

  … men det är klart, om man ser sig som underbetald, så är arbetsmoralen inte hög …

  Man kan se det som att det finns huvudsakligen två former av parasiterande:

  I den ena suger man ur offret helt och det hela är över.

  I det andra är det mer av en symbios, där parasiten ”betalar för sig” och detta skapar förutsättningar för en lång och för båda parter gynnsam relation.

  Gissa vilken väg politikerna valt? [ret]

 29. Det här klippet får mig att tänka på en ”hemlig sekt”, någonting såsom frimurarsekten.
  Han den lille är alltså inte betrodd av sina sektmedlemmar, att själv kunna svara på den direkta frågan.
  Han förs ut i ”säkerheten” , så ynkligt.

  • Vad hade man väntat sig, han är PRECIS likandan som alla andra idioter till politiker. Ska det vara så SATANS svårt att stå upp och ta diskussionen som en man, ingen gillar en fegis eller förlorare, bättre och säga att han hade gjort fel och ta det. Våga stå för något iallafall, men inte springa ut, tänk han i riksdagen och det börjar hetta till lite.

 30. Jo det ju klart att kommande svenska pensionärer måste jobba längre för att försörja de importerade pensionsräddarna som skulle rädda pensionen för de kommande svenska pensionärerna !!!!! Undrar om PK-sekten själva begriper vad de menar? Varför inte gå ännu längre som en tidigare kommentar uttryckte, ” varje större företag eller stadsdel skulle ha ett eget krematorium, man jobbar fram till 75 årsdagen och sedan går man själv in i ugnen”. Klappat och klart för staten som skulle kunna importera ännu fler pensionsräddare.

 31. Klisterson är totalt blåst,stöpt i samma form som byfånen.Totalt värdelös,som det står i artikeln ovan har aldrig arbetat eller gjort ett riktigt handtag,bara svammel.Rösta på honom är som rösta för Sveriges undergång och total kaos.Vakna vikingaätlingar.Mvh Adolf

 32. Världens högsta invandring per capita
  Världens högsta skatt
  Europas högsta pensionsålder
  De går bra nu! Magdalena Andersson

 33. Moderatledaren vill kopiera hur många fattiga pensionärer lever i USA. Där får 75-åringar jobba med att packa matkassar på Walmart för att överhuvudtaget kunna leva ett drägligt liv. Självklart görs det till minimilön. Så om 15 år står 74-åriga Tage och packar matkassar på ICA Maxi för minimilön eftersom han får ut lika mycket i pension som ett socialbidrag. Och detta trots att Tage jobbat sedan han var 18 år.

 34. Vilken jävla jubelidiot! Det är ett under att dumjävlarna får gå lösa! Ytterligare ett bevis för att psykvården rasat samman…

 35. En ny Reinflelt en ulv i fårakläder. Landets undergång är nära om den mannen blir statsminister.

 36. Jag som privatanställd är tveksam. Men visst, om han börjar i de egna leden med statligt och kommunalt anställda, som idag kan lägga sig på sofflocket vid 58, då kan jag tänka mig att jobba något ytterligare – om jag lever då?

Kommentera