Röda siffror


Är det fler som funderar över varför partier till både höger och vänster svängt i migrationsfrågan? Är det fler som undrar varför både sossar och moderater som i tio års tid gapat ”rasism” och ”främlingsfientlighet”, nu karbonkopierar det partis politik som man i tio års tid kallat för både ”rasistisk” och ”främlingsfientlig”?

Svaret kanske kan finnas i Anna Dahlbergs ledartext från igår och svaret vi finner där är definitivt ingen rolig läsning.

En bland många politiker som gjort en u-sväng i migrationsfrågan är vår egen finansminister Magdalena Andersson (S). Andersson tillhör den stora skara politiker som vägrat lyssna på varningssignaler och som med ett leende på läpparna förkunnat att Sverigedemokraternas strama asylpolitik är ”rasistisk”. Vi minns alla att hon för bara några veckor sedan uppmanade asylsökande att leta upp andra länder i sin strävan efter en bättre välfärd. Hon har svängt, precis som en rad nuvarande och f.d. ministrar.

Varför hon så plötsligt bytte fot kan ha sin lösning i Anna Dahlbergs text.

”Ett skäl skulle kunna vara att Magdalena Andersson har tillgång till siffror som de flesta andra inte känner till. En sådan röd siffra är: 200 miljarder kronor”

Vi vet alla hur politiker efter politiker stått upp och försvarat svensk asylpolitik med att den kommer bli lönsam i längden. Såväl sossar som moderater har i talarstolar förklarat att invandringen är lönsam och nödvändig. Redan 2004 förklarade en invandrare att svensk invandringspolitik är en katastrof och att Sverige inte är ett land där hans barn har en framtid. 14 år sedan alltså och ännu ses inga tecken på att de problem som Suat Cicek påtalade redan då, har några lösningar i sikte.

Man undrar över hur många av dagens politiker som läst artikeln från 2004 och varför ingen av dem i sådana fall tog till sig Ciceks varningsord?

200 miljarder är den summa som kommuner och landsting kommer att sakna år 2030, om bara tolv år.

”Det kommer varken att finnas pengar eller personal för att behålla dagens välfärd”

Låter det som ett roligt scenario? Nej, självklart inte och vi vet redan nu att pengarna i pensionssystemet inte räcker till och att vi som har ett jobb ska tvingas jobba längre för att försörja de som varken jobbar, har jobbat eller kommer att jobba. Gratis, är ett slagord hos främst de röd/gröna, men att allt ska vara gratis är snart ett minne blott om välfärden ska upprätthållas. En kostnadsbomb är på väg att brisera och oavsett vilken regering vi begåvas med i höst, kommer denna att tvingas ta itu med kostnader och andra frågor man ryckt på axlarna åt de senaste åren.

Vi minns alla hur FN för några år sedan presenterade en prognos över medlemsstaternas kommande välfärdsindex. Det var ingen rolig läsning för oss svenskar, men de siffrorna viftades bort av etablissemanget och finns idag inte att tillgå. 2030 låg Sverige så långt ned på listan att vi hade passerats av länder som Kroatien, Chile, Kuba och Bulgarien. 2030 är också året som Anna Dahlberg nämner i sin text och om inget radikalt sker kommer FN:s HDI-index från 2010 att vara ett faktum. Välfärden i landet som under decennier haft några av världens absolut högsta skatter, är då ett minne blott.

Klicka för större bild.

Vad som radikalt måste ske om detta tråkiga scenario inte ska infrias, blir för nästa regering att hantera. Det som krävs är att den regeringen kastar av sig silkesvantarna och tar på sig hårdhandskarna och i den bästa av världar skulle en sådan regering prioritera sin egen befolkning och sitt eget land, men nu bor vi i Sverige och här är inte det längre en självklarhet.

Bra av Anna Dahlberg, men tro inte att vi glömmer Anna. Du tillhör de som genom åren ropat ”rasism” åt allt och alla som inte haft samma syn på migration som ditt kära etablissemang. Först nu när problemen kryper närmare dig och din familj, har du vaknat och insett att ”rasisterna” faktiskt haft rätt. Godmorgon Anna!

Expressen


20 responses to “Röda siffror

 • Christer Andersson

  Till och med när Reinfeldt kallade oss det sovande folket, man kan göra vad man vill med dom och bad oss öppna våra hjärtan etc . Röstade 87 procent för denna politik. Rösta rätt nästa val.

  Gilla

 • Norbert H

  Man kunde ju försöka gå in och tala emot en i det närmaste fanatiskt religiös lära som benämns mångkultur eller mångfald på ett av vänsterns eller liberalernas forum.
  Då fick man känna på låg takhöjd och en extremt trång korridor. 🙂

  Gilla

 • Lagro

  Many Syrian refugees have received asylum for one year, to be renewed as needed. Some of Germany’s provincial interior ministers would like to shorten the period to six months in order to permit expulsions starting in June. They would start with those accused of crimes in Europe, and then perhaps begin deporting broader groups. Like Afghans, Syrians would be sent to zones deemed safe, or to “de-escalation zones” like Idlib province governed by fragile cease-fire agreements.

  Tyskland planerar att snabbt sända tillbaka syrier och afghaner i större antal, tydligen kostar det enorma pengar med asylinvandringen för landet.

  Gilla

 • Mia

  Att regeringen drog i nödbromsen hösten 2015 har inget med karbonkopiering att göra utan dåvarande omständigheter.

  Så vill ingen regering någonson ha det mer. De får nog panik vid blotta tanken.

  Gilla

  • Gus

   Vilken nödbroms ? Allt elände eskalerar dag för dag sedan 2015.Det är fortfarande öppna famnen för alla kriminella som väller in i landet .

   Gilla

  • centurion

   ”Just nu är det en liten ansträngning, men det blir lönsamt lite längre fram”. Hmmm, visst ja ; det var ju ljug, precis som allt annat från de infantila.

   Gilla

  • OPete

   Mia ! Hur kan du förneka hjärntvättning ??? Vad är det som du inte kan fatta ??? Du pratar om ditt 2015 varenda gång . Fattar du inte att det väller in invandrare fortfarande ??? Är du dessutom blind och döv ??? Jag kunde köpt det om du bara läste pk-blaskorna men du är ju inne på Petterssons och läser sanningen . Om du inte kan FATTA hur mycket broblem , lidande för många och kostnad dina politiker har ställt till med i detta land så finns det inga som sagt tvivel på hjärntvättning !!! Dessa problem som du/ni kommer att ge till mina och alla andras barn . Det är så man spyr !!!

   Gilla

   • Mats Johansson

    bra skrivet helt riktigt ,man blir så förbannad med vad 7 klövern har ställt till med,gapas å skriks på gator och torg jävla däggdjur

    Gilla

   • Norbert H

    Folk av hennes sort vill inget hellre än se sidor som Petterssons nedsläckta.
    De vill se all alternativ media nedsläckt en gång för alla trots att de har övertaget och att det därav väller in folk i landet. Helt enligt deras önskemål och det oavsett följderna.
    Hittar de inget att anmärka på i ett reportage så kör man med renodlade provokationer.

    Gilla

   • Gus

    Bra talat Opete . Sanningen kommer ifatt räkmackorna, fruktansvärt hur en del människor blundar när vårt land våldtas och våra barns framtid söndermals. Snacka om smal åsiktskorridor !

    Gilla

  • OPete

   Mia ! Orkar inte kolla ? Men du skriver och tror att dom har dragit i handbromsen . Du som hävdar att du har så bra koll på allt du skriver. Sanningen som du inte orkar kolla är att det väller in fortfarande . När det istället skulle vara tvärstopp och utskeppning i tusental varje vecka lång tid framåt . Om det ska finnas en bra framtid för detta land..

   Gilla

 • Oskar

  Att Sverige inte ”går som tåget” kan vem som helst se i ett varuhus eller butik. Där finns fler expediter än kunder.
  Och hur länge går det?
  Fastighetsmäklarna ser verkligheten.
  Men Magdalena vill helst fördröja sanningen, till efter valet.
  Och SVT ljuger så näsan blir lång och svart.
  Inga nyheter från SVT om EU, Berlin, Paris, Bryssel idag heller.
  Ägnar helst nyhetssändningar om forskning kring is-kristaller och väderfenomen.

  Gilla

 • ruben

  Politikens misstag har blivit sas. kalla fakta? Det är då bara indragning av bidragen till turisterna och utvisningar i vardande samt stängning av migrationsverkets verksamhet. Hårda bud för kommande regeringar, som skall reda upp de orealistiska löftena och bidragssvinnet. Den humanistiska stormakten har skapat en nation med växande kriminella problem, ständiga skattehöjningar och en uppblåst bidragsballong utan täckning. Det kanske tar minst 20 år för Sverige att städa upp den politiska felsatsningen?

  Gilla

 • valentin

  Magdalena med fleras populistiska utspel är mera politik än realitet, de vill försöka lura folket till nåt orealistiskt, vi är förlorare

  Gilla

 • Carl ekström

  Det är MP som styr Sverige i dag.Sossarna sitter i knät på dom.Och Löfven och hans ministrar är maktgalna så dom krypper för MP gör vad som helst för att sitta kvar.Sverige är förlorat.Dom kommer aldrig att släppa in SD i Regeringen. SD måste få över 50% för att det ska bli någon ändring,det är vad jag tror.Man får väl hoppas man har fel.

  Gilla

 • Billy Boy

  I SVT Rapport 19:30 igår kom nyheten om att börsen i Sverige har gått betydligt sämre under 2017 än börserna i andra länder t ex de övriga Nordiska länderna, övriga Europa, USA och Asien.

  Inslaget kommer vid tidskod c:a 8:20 på länken nedan. (Snabbspola dit).

  https://www.svtplay.se/video/16494622/rapport/rapport-6-jan-19-30-1?start=auto&tab=2018

  Finansminister Magdalena Andersson (S) har länge hävdat att Sveriges ekonomi är urstark och ”går som tåget”. Men de flesta andra länders och världsdelars ekonomier har ju gått ändå mycket bättre än Sveriges.

  P g a finansministerns beskattningspolitik så flydde Nordea-banken till Finland, Scania har blivit heltyskt, Volvo Car (personbilar) är kines-ägt, liksom Saab, Ericsson går dåligt och har flyttat stora delar av sin produktion till låglöneländer, H&M-aktiens värde har rasat med c:a 35% o s v, o s v.

  Allt detta ger naturligtvis många förlorade arbetstillfällen, stora bortfall av skatteintäkter p g a förlorade jobb, förlorade intäkter på bolagsbeskattning, förlorade intäkter beskattning av aktievinster och aktieutdelningar mm mm.

  Sveriges utgifter för invandringen är dessutom mångdubbelt högre per capita (= d v s i förhållande till vår folkmängd) än vad alla övriga länder har. Det kostar på enormt att bedriva rödgrön ”Humanitär stormaktspolitik”.

  Jag rekommenderar också läsning av krönikan på den här länken:

  Välfärdsstaten raseras

  https://nyadagbladet.se/kronikor/valfardsstaten-raseras/

  Här följer min kommentar till krönikan:

  Det här avsnittet (= avslutningen) av krönikan visar på några av orsakerna till varför det brakar käpprätt åt helvete för Sverige:

  Delcitat

  När moderaternas Fredrik Reinfeldt blev statsminister hade han en tydlig agenda för Sverige som hade varit i oligarkins säck innan den hamnade i Alliansens påse. Han hade, inbjuden av Wallenbergs, frotterat sig med Soros och flera av de övriga oligarkerna vid ett möte med deras Bilderberggrupp och bl.a. där fått sina instruktioner.

  Tanken var att Sveriges gränser skulle öppnas för fri migration. Detta skulle i sin tur leda till ett kraftigt överskott av arbetskraft som på sikt kommer att knäcka den svenska fackföreningsrörelsens makt. Tanken var även att rasera det välfärdssamhälle som socialdemokraterna byggt upp för att därmed underminera den mångåriga socialdemokratiska maktställningen i svensk politik. Efter att Reinfeldt levererat Sverige till oligarkin belönas han nu med feta arvoden för div påhittade tjänster, bl.a. uppdrag för deras Bank of America. Förra året hade han inkomster på 22 miljoner kr. I mina ögon inget annat är förtäckt korruption.

  Genom att måla upp de öppna gränserna som ett utslag av den goda humanitära stormakt som Bilderbergaren Carl Bildt döpt landet till och genom Reinfeldts tal om öppna hjärtan, skapades en politisk atmosfär där alla som ifrågasatte politiken kunde utmålas som fascister, nazister och andra hjärtlösa. Socialdemokratin svalde betet och stödde denna politik vars verkliga syfte var att underminera basen för deras egen långa maktställning i svensk politik. Rader av socialdemokratiska politiker dansar helt efter George Soros pipa, trots att han är deras farligaste fiende. Men de begriper inte bättre.

  Resultatet är att landet nu måste ta omhand hundratusentals migranter och flyktingar till fullständigt astronomiska kostnader. Hade dessa belopp satsats som hjälp i flyktingarnas närområden hade man i princip kunnat finansiera hela flyktingkrisen efter USA/NATO:s terrorkrig i Mellanöstern. De här kostnaderna är nu det som nödvändiggjort att rasera svenska folkets trygghet på ålderdomen genom en vansinnig höjning av pensionsåldern. Det kommer givetvis inte vara slut med de raserade pensionerna, utan vi kommer att få se den ena efter det andra av välfärdsstatens grundpelare bli raserade. Pensionsöverenskommelsen är bara början.

  Så, kära innevånare i det snart åter fattiga Sverige, förbered er på att klara er och era kära utan välfärd från samhällets sida. Every man for himself!

  Slut delcitat

  Hur kunde både Reinfeldt och nu också Löfven (fd ordf. för Metall-facket) tala sig varma för ”den svenska modellen” där starka fackföreningar ingår som en del … när de båda samtidigt accepterar Bilderbergsgruppens tanke att knäcka den svenska fackföreningsrörelsens makt. Tanken är även att rasera det välfärdssamhälle som socialdemokraterna byggt upp för att därmed underminera den mångåriga socialdemokratiska maktställningen i svensk politik.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sosse/ MP-regeringen har granskats i det finanspolitiska arbetet. Intressant.

  Riksrevisionen granskar återkommande de ekonomiska propositionerna och årsredovisningen för staten med fokus på regeringens tillämpning av det finanspolitiska ramverket. Ramverket innehåller de grundläggande principer som styr hur finanspolitiken ska utformas för att den ska vara långsiktigt hållbar och transparent.

  – Kommunsektorns demografiska utgiftstryck bör tydliggöras:

  ”Om personaltätheten i välfärdstjänsterna ska vara oförändrad behöver statsbidragen i genomsnitt öka med drygt 20 mdkr per år under 2020-talet. Det motsvarar en ökning av statsbidragen på drygt 200 mdkr mellan 2020 och 2030 enligt de beräkningar som Riksrevisionen tagit del av men som inte uttryckligen redovisas i de ekonomiska propositionerna”.

  – Oklart hur finanspolitiken avvägs mot konjunkturläget :

  ”Budgetpropositionen innehåller nya reformer om sammanlagt 40 mdkr för 2018.

  Det saknas dock resonemang i budgetpropositionen om hur storleken på den aktiva finanspolitiken och finanspolitikens inriktning har avvägts i förhållande till konjunkturläget.

  Därtill saknas resonemang om hur regeringen har hanterat osäkerheter och risker i sin bedömning av budgetutrymmet. Detta finner Riksrevisionen anmärkningsvärt. Sådana resonemang har förekommit i vissa tidigare ekonomiska propositioner.

  Det framgår inte heller hur nuvarande situation med mycket låga räntor har beaktats i avvägningen av finanspolitiken.

  Riksrevisionen anser därför att det saknas flera delar i regeringens redovisning för att en utomstående bedömare ska kunna ta ställning till huruvida den föreslagna politiken är utformad enligt det finanspolitiska ramverket”.

  http://www.riksrevisionen.se/PageFiles/27669/RiR_2017_32_FINANSPOLITIK_ANPASSAD.pdf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: