Aftonbladet: Trump har rätt

UTRIKES. Pakistan kallade upp USA:s ambassadör efter president Donald Trumps uttalanden om landet på nyårsdagen. Och USA håller inne stora summor i bistånd som skulle ha gått till Pakistan.

– Administrationen håller inne 255 miljoner dollar (drygt 2 miljarder kronor) i bistånd till Pakistan. Det finns tydliga skäl till detta. Pakistan har spelat ett dubbelspel i flera år. De arbetar ibland tillsammans med oss, och de härbärgerar också de terrorister som attackerar våra trupper i Afghanistan, säger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley.

President Donald Trump inledde det nya året med ett verbalt angrepp på Pakistan. ”USA har dåraktigt gett Pakistan mer är 33 miljarder dollar i bistånd under de senaste 15 åren, och det enda vi har fått från dem är lögner och svek”, skrev han på Twitter, där han också anklagar landet för att betrakta amerikanska ledare som dumskallar.

”De (Pakistan) tillhandahåller en trygg fristad för terrorister som vi jagar i Afghanistan”, skrev han vidare och avslutade: ”Inte längre!”

Pakistan kallade i sin tur upp USA:s ambassadör David Hale efter president Donald Trumps uttalanden på nyårsdagen. En talesperson för ambassaden bekräftar mötet, men vill inte kommentera vad som sagts.

Pakistans premiärminister Shahid Khaqan Abbasi har kallat till ett nationellt säkerhetsrådsmöte, enligt utrikesdepartementets talesman.

En förklaring till den skärpta tonen från USA är att Pakistan i november släppte Hafiz Saeed på fri fot. Hafiz Saeed var en av de misstänkta huvudmännen i terrordåden i Bombay 2008.

Nikki Haley säger att Washington inte accepterar det pakistanska ”spelet”. – Vi förväntar oss mycket mer samarbete av Pakistan i kampen mot terrorism.

Vita husets talesperson Sarah Sanders säger att fler åtgärder mot Pakistan ska offentliggöras inom de närmaste två dygnen.

-Pettersson är inte förvånad. Det konstiga är att någon i väst alls ger bistånd till muslimska länder. Än märkligare kanske är att Aftonbladet tycker att Trump gör rätt…

11 thoughts on “Aftonbladet: Trump har rätt

 1. … de härbärgerar också de terrorister som attackerar våra trupper i Afghanistan, säger USA:s FN-ambassadör Nikki Haley.
  – Av någon anledning har jag svårt att tro att denne person inte känner till vad CIA gjorde i Pakistan under kalla kriget. Det var inte direkt någon hemlighet …

 2. Märklig att gränserna är öppna för allt möjligt skit.
  Men sätt ett fyrbent djur i bilen. Hoppsan karantän 3 månader…

 3. Stenbock läser inte denna skitblaska men fann en intressant nyhet i ett annat PK-organ.
  Nu har smittkällan till mässlingen som bloggen behandlade igår hittats.
  Örnsköldsvik blir nu offentligt anklagad för att sprida denna pest.
  Själv skulle jag kunnat satt en guldpeng på,att berikande niggrar eller möjligen beduinerna burit hit den.

  • Mässling kom hit med flyktingar.Serbien härjar mässling också bland flyktingar, dom haft dödsfall på grund av mässling.Det bara inse fakta.Mvh Adolf

   • Adolf:
    Där kan du ha funnit smittvägen…. Zigenare !!!! 🙁
    Naturligtvis kan dessa burit hit eländet från deras tätbefolkade tältländer i sydost-Europa.

   • Det viktigaste tycks vara att hitta en syndabock även när det som i mässling handlar mest om barn.

    Ska man skuldbelägga någon så kan man istället anklaga de svenska föräldrar som struntat i att vaccinera sina barn och tar en medveten risk.
    Förr i tiden hade var occh varannan unge mässlingen under sin barndom utan att man försökte beskylla någon för smittopridning.

 4. Självklart ska det inte ges bistånd till terroristländer!
  Undrar om det finns några uppgifter om hur mycket Sverige kastar iväg till terrorister? Samtidigt som Sverige lånar i massor!!

 5. Stoppa allt bistånd till islamska länder.
  Så skulle resurser frigöras för att direkt bistå förföljda minoriteter i muslimska länder.

 6. Bistånd bör vara behäftade till motprestationer. Krig och annat jävulskap = 0kr i bistånd.

Kommentera