Frankrikes Macron fogar sig efter arabvärlden

En försiktig juldagsvarning av Giulio Meotti  •  3 januari, 2018

  • Den tragiska återvändsgränden som är fransk ”sekularism” tillåter offentliga uttryck för den islamiska religionen i Frankrike, men förbjuder de kristna.

  • Det var ett långt steg ifrån försvar av de judisk-kristna värderingarna på vilka Frankrike, Väst och Europa i sig grundades – såsom individuella friheter, yttrandefrihet, separation mellan kyrkan och staten, och jämställdhet inför lagen – när president Macron nyligen bad islam om ursäkt inför arabisk-muslimska dignitärer.
  • Summan av Macrons senaste frenetiska resor till arabvärlden: frikostiga kontrakt, ursäkter till islamister, ånger inför Frankrikes koloniala förflutna och tystnad inför antisemitism och det radikala islam. Samtidigt var myndigheterna i Frankrike upptagna med att plocka isär det judisk-kristna arvet.
  • Macrons särskilda sändebud för kulturarv, Stéphane Bern, föreslog att man skulle ta inträdesavgift vid franska katedraler och kyrkor – som om de var museum.

I Abu Dhabi fick medlemmar i det israeliska judolaget nyligen gå upp på vinnarpodiet utan varken nationalsång eller flagga. Några dagar senare landade Frankrikes president Emmanuel Macron i Abu Dhabi där han fördömde de som sagt att ”islam är byggt på att förstöra de andra monoteismerna”. Macron höjde inte ens på ögonbrynet inför antisemitismen och rasismen som uppvisades av de emiratiska myndigheterna. Macron berömde istället bara islam i ett land som har dödsstraff för de muslimer som konverterar till kristendomen eller blir ateister.

Läs vidare

8 thoughts on “Frankrikes Macron fogar sig efter arabvärlden

  1. Emmanuel Macron kan uteslutande betraktas som hela den islamistiska världens haremsdam, hynda och humbugsmakare, då de skador han åsamkat den franska nationen enbart kan beskrivas som katastrofala och irreparabla.
    En mycket sorglig läsning som vittnar om ett europeiskt lands totala kapitulation och sönderfall och som utgör ett historiskt varnande exempel.

    Vi kan hålla det för osannolikt att Frankrike kommer att kunna resa sig ur denna förnedrande ställning, där befolkningens ödesdigra politiska val och spektakulära omdömesbrist nu tvingat dem inta horisontalläge, för att erbjuda de islamistiska styrkorna alla de tjänster som annars vanligtvis tillhandahålles å ett tredje klassens horhus.
    Andreas.

    • Det finns kvinnor som också är pedofiler inte bara män.
      Jag orkar inte googla igen, men om jag inte minns fel har Fru Macron barn i samma ålder som sin man Herr Macron.
      Macron familj försökte stoppa den äldre gifta damen numera Fru Macron. De misslyckades.
      Franrike är förlorat och de fransmän jag känner är samtliga socialister. Även i Frankrike närmar sig sista striden.
      Troligtvis kommer Le Pen klanen att leda folket i den striden.
      Det finns spådomar att mer än hälften av de etniska fransmännen kommer att dö i denna strid mot Muhammedanerna. Tror jag på spådomar? Vet inte, jag tror inte på något eller någon längre utan går på magkänsla. Min magkänsla säger mig att spådomen är korrekt.

    • ”Gus” Vi får nog säga detsamma i september.Hur fan kunde svenska folket rösta på två sådana landssvikare som Löfven eller Kristersson

      • Bosse, jag tror att det är ett annat läge idag än det var 2014. Jag är övertygad om att SD tar hem potten i september.

Kommentera