Fantastiskt – varannan Skärholmsbo ska känna sig trygg

BROTTSLIGHET. Stockholms stads mål för 2018 är att 76 procent av invånarna ska känna sig trygga i sin stadsdel. I Skärholmen är målet 52 procent. På Östermalm är det 85 procent, enligt DN

I årets trygghetsmätning i Stockholm stad svarar endast 45 procent av Skärholmsborna att de känner sig trygga eller mycket trygga i sin stadsdel. Men skillnaden i upplevd trygghet är stor mellan kvinnor och män. Endast 36 procent av kvinnorna jämfört med 52 procent av männen har svarat att de känner sig trygga.

-Pettersson noterar att DN inte vore DN om de hade nämnt varför det är så stor skillnad i trygghet mellan olika stadsdelar.

Vi får vara glada så länge inte alla är livrädda, eller hur Stefan?

Vi de goda, men det blir lönsamt på sikt…

17 thoughts on “Fantastiskt – varannan Skärholmsbo ska känna sig trygg

  1. På Södermalm är det nog 87% som gäller. Dvs. de som har röstat ”rätt”, åtnjuter beskydd. Resten kan hälsa hem. Just en snygg värdegrund med allas lika värde. Vad är det som händer ?

  2. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Tillsätt en enpersonsutredning, finns väl alltid någon pensionerad sosse som behöver kassaförstärkning.
    Direktiven är, slutsatsen bör vara att de om inte röstar med SD skall vara trygga. För SD väljare har ju fel värdegrund, leve demokratin.

  3. Intressant. Hur har idioterna uppskattat sannolikheten? Måste vara via den relativa frekvensens stabilitet. Om händelsen = gruppvåldtagen, rånad, eller nedslagen, närmar sig ett tal (vid många försök), uppfattas detta rimligen som sannolikheten för händelsen.

    Vi går en promenad i Skärholmen. Hur stor är sannolikheten att du blir gruppvåldtagen, rånad, eller nedslagen (vi sammanfattar dessa tre händelser i en)?

    Normalt blir den relativa frekvensens variation allt minder efter hand som antalet promenader med gruppvåldtäkter, rån, nedslagningar ökar (= många försök).

    Problem: Antalet bubbar ökar konstant.

    Slutsats 1: det går inte att nå ett tal som den relativa frekvensen närmar sig eftersom bubbarna ökar i antal och därmed antalet gruppvåldtäkter, rån och fega nedslagningar.

    Slutsats 2: det var bättre förr.

  4. Jag kan inte se någon anledning till att färre än 100% ska kunna känna sig (och vara) trygga!

    Vad är det för svammel om bara 76%?
    Ska de andra behöva leva i fruktan?

  5. Vad är det för jäkla käbbel?Varför har man inte 100% trygghet?Allt annat är bluff och lögn.Byfånen avgå och låt proffsen ta hand om att vi får 100 % trygghet.Tryggare Sverige.Mvh Adolf

  6. Jag drömde i natt.

    Allt skedde med hjälp av en tidsmaskin som transporterade bubbe framför en SS-officer av hög rang och som just denna dag/natt inte sovit särskilt bra, han är med andra ord lite tyken, eller ska vi säga lättirriterad.

    Bubbe går fram till officeren och säger sina vanliga repliker: ”Jag ska knulla dig och ditt land”.

    Sedan vaknade jag. Undrar vad som hände?

    • Tyvärr var muslimer och tyskar väldigt lika i tankarna, judehatet band dem samman. Muslimer slogs med tyskarna mot västmakterna.

      Men man kan alltid undra vad som skulle ha hänt om muslimer var uppkäftiga.

  7. Vad återstår?
    Kanske ”Grannsamverkan”?
    Bacon och sidfläsk är billiga vapen.
    En skiva bacon på arje grindstolpe skyddar mot
    ”alla obehagliga hot”.

    Den sortens angripare har nog samma intelligensnivå som rådjuren.
    = En sträng med hjorthornsolja vid gränsen stoppar effektivt rådjuren.
    Rådjuren är ändå inte aktivt hjärntvättade.

  8. Feministregeringen o 7-köverns mål är att inga svenskar skall känna trygga överhuvudtaget om man inte konverterar till Islam. Tycker man kan tvångskonvertera alla PK så för dom njuta varje dag dygnet runt av fredens o kärlekens religion.

  9. Så här sa dåvarande partiledare Mona Sahlin (S) när hon höll sitt sommartal i förorten Fittja i Botkyrka år 2007. (Inte särskilt långt från förorten Skärholmen)

    Delcitat

    ”Många av dem som har flytt till Sverige bor här i dag. Många av dem som inte röstar och som kanske inte har känt att politik spelar roll för dem, bor också här. Många av dem som drabbas allra mest av orättvisor, av diskriminering, av rasism, bor här.

    Men här bor också kraften och här bor framtiden. Jag tror på allvar att det är här, i storstaden och i förorten, som framtiden på många sätt formas.

    Därför vill jag vara här, och därför måste politiken vara just här.
    Det är därför som socialdemokratin, mina vänner, inte bara ska vara här. Vi tänker inte lämna förorten. Vi är här för att stanna.

    Slut delcitat

    Hela Mona Sahlins sommartal år 2007 finns i text på länken nedan (Pdf-fil)

    http://digi.arbark.se/bibliotek/org/sap/ovrigt/2007/ms-sommartal-2007.pdf

    För er som orkar lyssna på Sahlins dravel … här finns talet på en YouTube-video:

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=FiAv5-toMSI&w=560&h=315%5D

    Inte mycket som stämmer idag med Mona Sahlins fantasi-visioner om förorterna framförda av henne år 2007.

KommenteraAvbryt svar