Inget om en stor lokal nyhet i lokalpressen

INSÄNDARE. På den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter utbrister chefredaktör Anna Falk succé om SN:s öppet hus på nyårsafton. Nåja, succé är ett vitt begrepp och någon direkt trängsel verkar det inte ha varit av bilderna att döma.

Falken trumpetar ju med ojämna mellanrum ut att SN är bäst på lokala nyheter och att det är just lokala nyheter tidningen satsar på.

Hittills har det dock inte stått ett enda ord om Lotta Backs, vänsterns gruppledare i landstinget Sörmland och sjuksköterska inom psykiatrin, skandalösa uttalande om Ann Heberleins psykiska hälsotillstånd.

Detta om något är väl lokalt! Men SN har kanske varit upptagna med att förbereda snittar och tipspromenad till öppet hus-besökarna.

Hur som helst är Backs inlägg lika katastrofalt som Renfors fort nazi-beskrivning av Folkets hus i Oxelösund. Men från den lokala nyhetsförmedlaren hörs inte ett ord!

Det får väl tolkas som att SN hållet stängt på grund av nyårsfirande. Detta medan debatten om Backs trampande i klaveret pågår för fullt på sociala medier samtidigt som hon anmälts till IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg, samt Socialstyrelsen. Kort sagt en nyhet av dignitet för alla medier utom det lokala organet SN.

Anonym

12 thoughts on “Inget om en stor lokal nyhet i lokalpressen

 1. Först idag kom en liten artikel i SN om Lotta Back. Sent ska syndarn vakna! Patrik Renfors har fullt förtroende för Lotta Back. Jag bad Patrik en gång be Lotta att svara på V:s syn på psykvården i Sörmland i SN där jag ställde frågan vad våra landstingspartier vill i denna idag så viktiga fråga. Det kom aldrig något svar. Efter detta kanske det var lika bra. SKÄMS Vänsterpartiet!

 2. Här nere i söder har Asylsvenskan, förlåt Sydsvenskan, haft fullt med artiklar kring nyårsfirandet. Det har minsann gått vilt till sen 1946 försöker man intala folket.

  Utöver detta hade man ett långt snyftreportage om en stackars invandrare som körde ihjäl sig under en polisjakt. Helt utan kritiska frågor till den stackars sörjande pappan (tex hur finansierade han sin Mercedes?)

  Detta land ramlar för varje dag längre ner mot avgrunden. Medierna är en del av problemet Vi måste vakna. Tack och lov finns Peterssons, ledarsidorna etc.

  • Jag har varit vaken länge och förundrats över hur det står till i Sverige. Det är dock inte så mycket man kan göra på egen hand. Rösta på SD i valet i år, mer blir det inte.
   Dock är jag så gammal att jag har gått i skolan där staten lärde oss att döda fienden. Ursäkta militärtjänst heter det visst.
   Säg till när det är dags, så rycker jag in.

 3. Frågor som rör psykisk ohälsa berör inte SN längre. För SN tycker det är viktigare att skydda verksamhets chefer o politiker. Sen att detta verkligen är lokalt struntar man i. Man tar i det man vill o läsarna blir blåsta på annat. Man kan ju undra hur länge en sådan tidning överlever?

 4. Jag roar mig med att titta om det skjutits raketer på fel sätt i nyår, och…

  Det har inträffat i stort sett överallt i det “Nya Sverige”.
  Södertälje
  Växjö
  Malmö
  Sandviken
  Landskrona
  Eskisltuna
  Stockholm
  Linköping
  Västervik
  Hässleholm
  osv….

  Extra intressant var det i Kristianstad, där det först anlades bränder, och när polis och brandkår kom till platserna, utsattes de för raketskjutning och stenkastning! Bakhåll med andra ord!
  Vad är det för idioter som håller på med sånt?

  Den dagen de skaffar sig ett eget hus, och det tar fyr, kastar de sten på brandkåren även då?

  Gemensamt för gammelmedia är att de ingenstans berättar att detta inträffar i invandrartäta områden.

  Snart kommer väl Ernman, Betnér och de andra B-kändisarna att tala om att sånt här minsann alltid förekommit i Sverige.
  Vart är vårt land på väg?

 5. Skulle varit intressant att se hur många som kommit om det inte hade bjudits på “mut-mat”…

  Det gäller antagligen att dunka sig själv i ryggen, ingen annan lär höra det på Falk.

 6. De fortsätter tydligen med de traditionsbundna lögnerna.
  Det är svårt att ta sig ur ett mångårigt djupt rotat missbruk.

 7. Inleda nya året med att se LÖGNEN I VITÖGAT och nicka beundransvärt.
  Vilken cynism, blasfemi, hån och parodi !!

Kommentera