Antroposofer, somalier och illegala invandrare drabbas av mässling


SJUKDOM. I veckan har rapporterats om flera fall av sjukdomen mässling. Det är nu uppe i drygt tio fall i Göteborg. Peter Ulleryd är biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland och enligt honom är mässling den allvarligaste barnsjukdomen som finns, där komplikationer förekommer. 

– De komplikationer som kan uppkomma kan vara öroninflammation eller lunginflammation exempelvis. Det som gör det hela otäckt är att man också kan få hjärninflammation som kan ge bestående skador.

Ulleryd fortsätter: – Sannolikheten för att det blir fler fall är stor. Mässling är så smittsamt, det räcker att sitta i samma väntrum eller vistas i samma rum för att bli smittad, säger han.

 

-Pettersson ser att Bohusläningen är öppna med vilka som drabbas. Antroposerna i Järna är som de är, men har funnits där betydligt längre än 20 år så…

”Vaccin mot mässling ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Tack vare detta är sjukdomen nästintill utrotad i Sverige. Men de senaste 20 åren har mässling ökat markant. Det är främst tre riskgrupper som ligger i farozonen för att drabbas: vaccinmotståndare och antroposofer i Järna utanför Södertälje, somalier i nordvästra Stockholm och illegala invandrare i storstadsområdena.”

Mässling Wikipedia.


38 responses to “Antroposofer, somalier och illegala invandrare drabbas av mässling

 • Cirkus Sverige.

  Toppen på isberget, mer och än värre sjukdomar kommer följa, och skadedjur (råttor, loppor, löss m.m) som sprider dessa sjukdomar härjar, då dålig hygien och dålig renhållning bidrar …och vet vi vad som bidrar till detta!?

  Välkommen till det nya Sverige 😢

  Gilla

 • eugenecork

  va inget märkvärdigt på 40-talet…va nästan ett måste
  att man skulle ha haft Röda hund å Mässlingen, annars
  fick man inte vara me i gänget…men symtomen va
  kanske lindrigare då än va den är idag?…idag tycks
  de jämställa Röda Hund med Digerdöden

  Gilla

 • Kurt

  Allt som fattas är väl Böldpesten, men det är väl bara en tidsfråga att digerdöden återvänder

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Migrantkrisens folkhälsodimension är tydligen ingenting som intresserar agendajournalistikens politiserade pressaktörer.
   Smittsamma sjukdomar som antingen bekämpats eller som hittills varit främmande inom Europa sprider sig genom det okontrollerade migrantflödet, där till exempel tuberkulos av extremt infektiös art grasserar bland barn i Tyskland.

   För att ge exempel på andra sjukdomar och åkommor kan nämnas
   difteri, skabb, malaria, tyfus, Hepatit B, kolera, vattkoppor, kikhosta samt icke minst HIV/AIDS, enligt en lista undertecknad studerat under 2017.

   Det råder brist på vissa vacciner inom det nationella vaccinationsprogrammet och man kan med fog ställa sig frågan om Folkhälsomyndigheten, kommuner och landsting samt Läkemedelsverket, vilket skall ansvara för tillgången på vaccin, insett detta maktpåliggande ansvar och hur beredskapen mot en pandemisk influensa verkligen förhåller sig inom vårt visserligen smittskyddslagstiftade men ack så genomkorrupta land.

   Det epidemiologiska läget ser mörkt ut – ännu en strategisk globalistfint?
   Andreas.

   Gilla

   • assad

    Ja Andreas, läget är absurt. Du glömde räkna upp apsjukan, banankoppor, arabfeber, negerläppsyndromet och ärlighetsvirus B34.

    Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    V har fler godbitar, min gladlynte gosse!
    Håll i mössan så den inte blåser av!
    Vad sägs om lusburen feber, echinokockinfektion, botulism, paratyfoid, konjunktivit och meningoencefalit?!
    ”Far dog i kolera i går, förlåt oss! Därför är det ingen is till punschen!”
    Gott Nytt År, min käre plague doctor!
    Farbror Andreas 🙂

    Gilla

   • assad

    Jag ämnar inte ens försöka slå din uppräkning.
    Den är perfekt – ”rubba inte mina cirklar”, som han sa, han den där från Siracusa 🙂

    Gott Nytt År själv, Andreas, The King of Petterssons blogg 🙂

    Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  För Löfven är den sk ”fria rörligherten” viktigare än det svenska folkets säkerhet. Att vi på grund avndetta löper mycket stötrre risk att drabbas av TBC och mässling betyder ingenting för honom.
  Vi måste förpassa Löfven och hans sosseregering till historieboken vid valet 2018.

  Gilla

 • Suzie

  Detta och alla andra sjukdomar,parsiter,farliga bakterier, vi aldrig sett i vårt land förut ,ökade hiv fall ,Tbc ökar rejält i Sverige mm är sjuk-klverligan ansvariga för och skyldiga till.Hade det varit ordning och reda i asylpolitiken som socialistjuntaledare Löfven så ofta står och blåljuger om att det är så hade inte alla hemska farsoter drabbat vårt land och folk som det nu gör pga att de landsomstörtande politikerhelveten Sverige har och haft i decennier vill ha det just precis så och folket har inte förstått eller brytt sig om vad som pågår.Socialistregimen anser att det är integritetskränkande att kräva av asylsökande från tredje världen att de genomgår provtagningar och tester för allehanda sjukdomar,parasiter och bakterier,och det är en medveten strategi från regimen för att sprida just all världens farliga smittor och sjukdomar,deras handlingar bevisar exakt detta.När vi svenskar måste uppsöka akutvård tex blir man tillfrågad om man har ebola,ja det är helt sjukt och irrelevant. Galningara som vanstyr måste bort och det måste svenska folket se till att rösta bort förrädarna i detta val i år.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Konstigt! När jag var liten eller ung, så hade ALLA barn mässlingen! Vi åkte till och med hem till kusinerna och lekte med dom när dessa var sjuka för att bli smittade!

  Men jag har inget som helst minne av att någon drabbades av någon följdsjukdom. Möjligtvis om dom eller deras föräldrar betedde sig som idioter! Gick ut barhuvad med vått hår i vinterkylan utan att helt ha tillfrisknat eller liknande!

  Gilla

  • Cinna

   Samma här, och det var ändå på slutet av 70- och början på 80-talet: Mässling beskrevs som en tämligen ofarlig barnsjukdom och i infon från BVC skrevs att allvarliga följder var ovanliga. I alla fall för barn.
   Nå, mässling lär snart vara ett av de mindre problemen, vänta bara, det finns riktigt otäcka smittor läkarna i Sverige inte har en aning om hur man diagnostiserar och behandlar.
   Detta samtidigt som VC:s budget krymper, många test och prover tas inte, av kostnadsskäl…
   Pengarna går nån annanstans…

   Gilla

  • ingemar

   Precis, det råder en viss skräckpropaganda kring mässlingen, vilken som sagt Alla barn hade och INGEN som jag vet fick några bestående men av, utav alla hundratals elever man kände till på skolan. Även om det förekom uppgifter om komplikationer. Så skräckpropagandan kan ha ett annat syfte, som så mycket annan propaganda . Möjligtvis är dagens mässling värre och av en annan sort.
   Den enda barnsjukdom, som det hette då, som någon jag kände fick något men av var Påssjuka, en klasskompis fick ta bort en testikel.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Det är väl så enkelt att ockupanterna har sämre skydd mot mässlingen än vi svenskar och därför skall vi vaccineras!

    Till skillnad mot när dom utan minsta läkarundersökning tillåts berika oss med sina krämpor!

    Gilla

 • MartinA

  Hade vaccination av mässlingen inte dragits igång (precis det årtionde när dödlighet i mässlingen nåt noll) så hade ingen behövt oroa sig för mässlingen nu.

  Gilla

 • Mia

  En del föräldrar vägrar att vaccinera sina barn vilket inte bara är en risk för det egna barnet utan också för att ju färre som vaccineras ju mer mässling får vi i samhället.
  En annan person som sagt att han inte ”tror” på vaccinationer heter Donald Trump.
  Men han tror ju inte på klimatförändringar heller så jag undrar hur mycket kunskap som ligger bakom när han tror något.

  Gilla

  • Fredde

   Det var samma snack om fågelinfluensan, fast i verkligheten hade Sverige mindre insjuknade än de länder som inte försökte tvinga folk att ta vaccinet.
   Däremot slapp de allvarliga biverkningar då de inte tog vaccinet.

   Trump gör alldeles rätt i att ifrågasätta klimatalarmisternas hysteri.
   Ännu finns inga konstaterade förändringar, bara en massa ”experter” som tror sig veta vad som kommer hända i framtiden. Och dessa ”experter” livnär sig på svamlet…

   Gilla

  • Mr Q

   Mia:
   Har du läst det om Trump i absurdsk PK-press,kan du betrakta det hela som en grov lögn ! Det i dina rader som annars imponerar på mig,är din kunskap om att i öknen och bushen befolkningen inte vaccineras ! 🙂

   Gilla

  • larslindblog

   Alla skall givetvis vaccineras.

   Gilla

   • Cinna

    Jag föredrar att själv välja vad som ska sprutas in i min kropp, det ska ingen annan göra!

    Gilla

  • Bosse

   Mia! Du är nästan värre än SVTs reporter,Trumphataren Carina Bergfeltd. Skyll nu inte mässlingsutbrottet i Göteborg på Trump!

   Gilla

 • age

  För anroposoferna kan väl inte detta vara något problem?

  De har ju sina hokus – pokus mediciner, kattskinn och andra vetenskapligt bevisade (?) läkekonster.
  Där bl.a spädning av ”aktiva substanser” där spädningen motsvarar en droppe i Östersjön.
  Dessutom har de ju sina ”läkande danser”!

  Men OK, skillnaden i hjärntvätt är nog inte så stor mellan koranen och Rudolf Steiners skrifter.
  Båda sekterna har ju lösningen på alla livets problem.
  Ylletröja och yllemössa är en av de ledande produkterna i sortimentet med ”nyttiga saker”.
  En viss kraftöverföring finns också i ”dansande vatten”. = skålar som bildar en vattentrappa. => Fungerar som det mest perfekta reningsverket
  (!!??).
  Dock så fick de stoppa detta perfekta reningsverk vid Järnafjärden.
  De släppte ut så mycket dynga i Järnafjärden så den höll på att växa igen.

  Möjligen hade de läst fel i den store Steiners beskrivningar om alla problems lösning?

  Men ”yllefolket” är ändå fredliga till sin natur, till skillnad från muslimerna.
  ”Yllefolket” är dessutom mycket arbetssamma och produktiva till fördel för Järna samhälle. De gör också mycket, mycket gott i sin verksamhet.
  Heder åt dem för det!

  Alltså: Se en yllemössa som en positiv signal, till skillnad mot en svart
  sopsäck!

  Gilla

 • Mimi N.N.

  Kort nu, har brottom: flera barn till vaccinvägrande föräldrar dog här också, trots kampanjen, kontrollerna och obligatoriska åtgärder från hälsodepartementet.
  Tvåbenta parasiterna tog med sig sjukdomar till Europa. Ut med dem !
  Säg som vi sägeroch skriver på plakat: #REZIST ! (=står emot)

  Gilla

 • centurion

  Enl. Stasi-TV, är det svenska turisters ökade resvanor,som är orsaken till dessa utbrott. Precis som fallen med kackerlackor och vägglöss, enl. deras ”vetenskapliga” analys. Hur ska man komma tillrätta med dessa problem, om man icke törs analysera dess ursprung ? Svenska turister som är ouppmärksamma och slarvar med sin packning. Oss kan de ljuga om, men ziggar och annat löst folk får passera utan vidare. Undrar hur många Rabies-fall som redan tagit sig hit ? Storpotäten ser misstänkt ut.

  Gilla

  • Stenbock

   Nja jag såg i något PK-organ att man trevar i mörkret efter källan.
   Än en gång borde alla läsa Petterssons blogg.
   Denna epidemi varnade bl.a, jag för tidigt i höstas.Orsaken var att otaliga s.k. ”skyddssökande” burit denna sjukdom med sig från Afrika/Asien till Tyskland.
   Redan i Augusti rådde stor oro i Berlin eftersom dessa lyckosökares barn aldrig vaccinerats,och nu var smittan utbredd.Därtill skulle de blandas med de inhemska barnen i skolorna. 😦
   Samtidigt som jag skrev,att vi i Absurdistan kan vänta samma pest
   eftersom Östersjön inte skyddar oss mot smittan !
   Nästa stora ”nyhet” i Absurdistan blir när fallen av TBC upptäckes i landet av den korrekta PK-slaskpressen.Även denna sjukdom grasserar sedan ett halvår tillbaka i de tyska s.k. ”asylhemmen”…
   Alltså förutom ohyran de har medbringat till oss,söker de nu utrota urbefolkningen med sina sjukdomar.

   Gilla

   • Mary Agnes

    Med din insikt i nyheter från Tyskland och Österrike bidrar du med stor kunskap här på bloggen.

    Gilla

 • Avmaskad

  Naturligt. I mitten av förra århundrade fick nästan alla barn mässling. Jag var ett av dem. Idag är kanske det största problemet vilken vårdnadshavare som skall vara hemma och vårda barnet.

  Gilla

  • SasjaL

   Förutom att det dyker upp allt fler fall där mässlingvaccinerade har fått mässlingen …

   Gilla

  • Stenbock

   Inga problem bland de ”nytillkomna”,hon med tältet vårdar barn och de i pyjamas sitter bland sina arabkompisar på ett Cafè,och rabblar ur Koranen ! 🙂

   Gilla

  • Stenbock

   Argus:
   Tack för den länken…Sista raderna i detta informativa inlägg,berör i högsta grad mig personligen.
   Min farmor avled i den fruktansvärda ”Spanska sjukan”,som skördade enorma mängder dödsfall i Sverige i slutet av 1:a Världskriget.
   Min fader var då endast ett år gammal och detta hans öde,berörde honom intill hans död !
   Massdöden hos oss var i sådan omfattning,att massgravar fick tillämpas.
   I en sådan intill en kyrka ligger nu min farmor….

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Pettersson, de inte bara drabbas av mässlingen, DE SPRIDER DEN till andra barn och vuxna, vars vaccin har ebbat ut.

  Rekommenderar läsning av Smittskyddslagen. Regeringen kan och borde omgående gå in med TVÅNG och fånga ovaccinerade individer.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/smittskyddslag-2004168_sfs-2004-168

  Gilla

 • Hönsmamman

  Nordvästra Stockholm?
  Är de särskilt känsliga där? Somalierna alltså?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: