Anne Rambergs ansvar är obefintligt


JURIDIK. Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund. Damens uttalande förefaller påfallande ofta passa hennes kollegors ekonomiska intressen. 

Annars kunde Fru Ramberg lika gärna i detta fall lägga ansvaret på dem som ”tappar” alla sina id-handlingar men inte sina mobiler och ljuger om ålder och bakgrund.

Det borde också krävas ansvar av alla dem som uppmuntrar de ljugande unga männen att ljuga eller göra det enkel, Sverige borde följ FN:s flyktingkonvention och visa ut alla som inte uppfyller kraven i den.

Juristen känner säkert till FN:s flyktingkonvention men vet att det skulle kosta många sköna slantar för henne och hennes kollegor om Sverige följde den, för den står bland annat att det åligger den asylsökande att styrka identitet och skäl. Sverige har ingen bevisbörda.

Visst vet du det Anne? Kan du inte berätta det för Stefan?


6 responses to “Anne Rambergs ansvar är obefintligt

 • Mimi N.N.

  Vi satt och satt en stund vid bordet, men snart en film på AMC-tevekanalen ‘fängade’ oss och vi glodde på den till den var slut.
  ”Cleanskin” heter filmen, brittisk från 2012, med Charlotte Rampling, Sean Bean, James Fox – om islamsk terrorism – många sådana filmer görs nuförtiden.
  Men denna film avslöjar att själva västerländska regeringars syfte är att underblåsa våld och terrorattentat och de utnyttjar det för egen vinst – att vinna val och få makt. Spelar ingen roll om oskyldiga liv spills – collateral damage heter det. Väldigt aktuellt. Har filmen visats i Sverige ?

  Noapte buna si La Multi Ani, Suedia !

  Gilla

 • Gus

  Ja där snurrar kompassnålen riktigt ordentligt .

  Gilla

 • Jhonsson

  Det räcker med två ord för att klassificeras Anne Ramberg. Jävla hycklare!

  Gilla

  • Mimi N.N.

   Ha ha, här tar jag och klistrar den saftiga delen i Istvans hälsning – det passar perfekt på henne som är en ‘cunt’: Ungerska ordet för ‘cunt’ är inkluderat i hälsningen (=fasz)

   ”Te korrupt fasz ! Hát, megbaszhatja magát”.

   Gilla

 • Fredde

  Advokater är bland den lägsta livsformen som finns. De är som iglar som suger sin näring från andra, saknar helt självinsikt, och innehar inte det minsta uns av sunt förnuft eller ärlighet.

  De tjänar ju miljoner på invällningen, och en sådan mjölkkossa vill de inte vara utan!

  Skit i lagar och regler – tjäna pengar istället!

  Gilla

  • Mimi N.N.

   ”First Shoot the Lawyers” amerikansk film från 2016.
   1h 28min | Crime, Drama | 1 December 2016 (USA)

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: