Kraftig befolkningsökning


Den lilla orten Brännberg i Bodens kommun har som många andra mindre orter i Sverige, sett en vikande befolkningskurva.

Långt in på 40-talet bodde runt 450 personer i byn, men idag återstår cirka 100 stycken. Migrationsverket ser nu till att befolkningen i ett huj växer med cirka 28 procent.

Migrationsverket har sett till att köpa en hyresfastighet och två villor i byn. I dessa ska 30 asylsökande inhysas. Byaåldermannen ställer en ganska relevant fråga.

”Hur tänker Migrationsverket och kommunen?”

Att en liten by ökar sin befolkning med 28 procent i ett nafs är en sak. Värre är att i den lilla byn finns ingenting. Skolan har lagts ned, affärerna försvunnit och någon arbetsgivare finns inte kvar på orten. Dessutom är bussförbindelsen till närmaste tätort närmast obefintlig. De boende har på traditionellt manér inte informerats om asylboendet, inte förrän allt var spikat och klart. Ortsborna befarar att den lilla byn nu hamnar på rubrikerna av samma anledning som bostadsområdet Prästholmen inne i Boden där man haft ständigt återkommande problem sedan ett asylboende upprättades i området.

Redan 2012 skapades rubriker om otrygghet, knivdåd, rån, narkotika och anlagda bränder. Då hade kommunen beslutat att samla 160 utomeuropeiska män i en fastighet och detta långt innan kaoset 2015.

Nu befarar byborna i Brännberg att den idylliska lilla orten ska gå samma väg. Migrationsverkets personal försvarar sig med att det är positivt för asylsökande att bo lantligt. Vad de asylsökande själva anser var det säkert ingen som frågade och det var definitivt ingen som frågade byborna om de var positivt inställda till detta.

Biträdande chefen på Migrationsverket i Boden säger sig vara medveten om risken att placera asylsökande från oroliga områden i en liten isolerad by, men säger att det i Boden och Älvsbyn finns både aktiviteter och stöd för de nya invånarna.

Den här grafen tror jag inte underlättar för integrationen av individer från varma Mellanöstern, Somalia och Eritrea. Klicka för större bild

Nu får vi se hur länge det dröjer innan rapporter om otrygghet och bråk ramlar in från Brännberg i Norrbottens län.

NSD

 


27 responses to “Kraftig befolkningsökning

 • Ove-Britt Henson

  Dags för oss alla oavsett tramset med partitillhörighet att gå ut på gatorna nu! https://www.facebook.com/ABUAJride/videos/1190279227744890/

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Man får önska Brännberga borna lycka till med sina nya grannar och glöm INTE att låsa in allt av värde som ni inte vill undvara.

  Gilla

 • Gus

  Jag har en känsla, tror att Svenska folket börjar inse hur jävla fel allt har blivit. Valet blir spännande!

  Gilla

 • Gus

  Ja kalasbetalaren, verkligheten har verkligen kommit ifatt ortsborna i Brännåsen. Och förhoppningsvis alla dönickar som röstade 2014 .

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Vi får hoppas det! Ett hårt jobb väntar!

   2018 gäller det att vara rädd om sin röst och verkligen sätta sig in i vad man röstar på! Man måste också personrösta, då det finns rötägg inom alla partier!

   Framförallt håller det inte att rösta på politiker som helt öppet lovar bort vårt land till ockupanterna och sen klaga på dessa när så blir fallet!

   Mitt nyårslöfte är att bedriva en stenhård kampanj för att få alla att inse att dom måste sätta sig in i vad dom röstar på, hoppas att ni är med mig!

   Gilla

  • Gus

   Brännberg … 😁

   Gilla

 • Kostar skjortan att vara humanitär stormakt

  Ingen ska tydligen komma undan stockholmsmaktens ”välsignelser”.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Stockholmsmakten? I Norrbotten röstar 2,5 gånger fler på S än vad dom gör i Stockholm!

   Gilla

   • Mr Q

    Dina ord säger allt…. Slår de Fjollträsket med utklassnings-tal är det något som gått helt snett !

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  ” och det var definitivt ingen som frågade byborna om de var positivt inställda till detta.”

  Jo, det var det! Senast vid valet 2014 blev vi alla tillfrågade och kommer bli det igen vid valet till hösten!

  I Norrbotten röstar varannan på S! Värst är det i Kalix med nästan 56%, så kom inte och snacka om att inte folk har blivit tillfrågade, tack!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Borde inte MÖRKRET på dessa breddgrader få dem att resa hem? Eller ”hem” till Norra Bantorget och sina slickare på Södermalm?

  Gilla

 • centurion

  Finns det månne väntande Batikhäxor i byn ?

  Gilla

 • assad

  Titta mamma, nu kommer ”såna däringa” arga människor till Brännberg. Vad tror du kommer hända i Brännberg, mamma?

  Gilla

 • Tanten

  Det var ju tydligen ett asylboende där tidigare. Bråk, som Pettersson skrev om i april 2016.

  Gilla

 • Stenbock

  Hur skall de gå för deras Kameler och Getter mitt i djupaste Norrlands kyliga klimat ? Att de akademiskt utbildade bergsborna från ödsliga norra Afghanistan,klarar av kylan tror jag att de (är vana och) fixar till.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ännu ett övergrepp där lokalbefolkningen fullständigt ringaktats och offrats har begåtts i den groteska globalismens och den brottsliga ansvarslöshetens tecken.
  En respektlöshet av aldrig tidigare skådat slag, där korrupta tjänstemän upphöjer sig själva till allsmäktiga domare och där den importerade populasen exekverar de orättmätigt utdömda straffen över byborna och dess egendom.

  Stryk av Er mössorna gossar och håll en tyst minut, ty detta kan endast sluta som en av de flerfaldiga tragedier som drabbat det land vi en gång kände som Sverige, och där strider, lidande och ofärd blivit vardagsmat.

  Andreas, med sorg i hjärtat.

  Gilla

  • Gus

   Bra skrivet Andreas !

   Gillad av 1 person

  • Kalasbetalaren

   Ursäkta, jag förstår inte riktigt hur ni menar? Folket i Brännberg röstade för detta vid valet 2014, med bland annat nästan 50% på S!

   Det låter alltid på er som om det nya mångkulturella Sverigeistan tvingas på oss av ondsinta politiker!

   Gilla

   • Gus

    Ursäkta på dig själv. Tror du verkligen befolkningen i Brännberg hade röstat för detta 2014 om de vetat att det skulle bli så här för dom ? Det tror inte jag !

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    ”bli så här för dom”?

    Du menar att Brännberg har trillat i den klassiska svenska fällan? Mångkultur är jättebra, men inte på min gata!

    Men rätt som det är kommer verkligheten ikapp!

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Det är en bister sanning att svensken i gemen uppvisar en skriande brist på engagemang och självständigt tänkande, och i stor utsträckning hemfaller åt olaten att lägga sina röster allt efter vad traditionen och det härvidlag klena förståndet medger.
    Jag finner det inte otroligt att svenskarna under en mycket lång tidsperiod utvecklat en för nationen karakteristisk intellektuell lättja – till de manipulativa makthavarnas förtjusning och till folkets fördärv, som kommit att ge oss ett föga hedervärt renommé som Nordens byfånar, fnask och driftkuckun.
    Emellertid skall vi hålla i minnet att ingen av Brännortsborna tillfrågats då det gäller hela bygdens framtida väl och ve. Fastmer har de strategiskt körts över av destruktiva krafter och politiskt prostituerade myndighetsutövare som sätter en ära i att visa sig på styva värdegrundslinan och därmed förmår kränka en hel ort.
    Rent förbannat oförskämt, även om vissa kanske kan tycka att folk får skylla sig själva då de inte bevakat sina intressen.
    Den som inte lär sin läxa nu är sannerligen hjälplöst förlorad.
    Andreas.

    Gilla

   • Kalasbetalaren

    Jag förstår fortfarande inte!

    Menar du att det inte förekom något val i Norrbotten 2014 och att invånarna i Brännberg inte fick gå till valurnorna?

    Är detta en förfalskning?

    http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rvalkrets/29/index.html

    Gilla

 • Janne

  Med en ”befolkningsökning” av den sortens inflyttare med hela 28% så kommer förmodligen brottsligheten att öka med 280%, kanske ännu mer!

  Janne

  Gilla

 • SasjaL

  Välfärdsturisterna har hittills inte haft några som helst problem med att sysselsätta sig själva … [/sark]

  Gillad av 1 person

  • Kostar skjortan att vara humanitär stormakt

   Väljarbasen ska säkras för de ”statsbärande” partierna. Framtiden verkar vara status som ett U-land.

   Gilla

   • SasjaL

    De gör bäst i att hoppas att deras tillskott i valboskapen är läskunninga, med tanke på att det finns flera valsedlar som har texten ”… demokraterna” (Aj! Och där fick vi den historiska kopplingen tydliggjord mellan vissa partier …

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: