Sverigebilden

Många i samhällstoppen förfäras över att den bild av Sverige som sprids utomlands. En av dessa är Peter Hultqvist (S) som befarar att både handel och turism kan påverkas och att hela Sverigebilden kan underminera vårt samhälle.

Beskrivningen av Sverige som ett brotts- och extremisttyngt land är problematiskt och många gånger felaktig, menar Hultqvist och får stöd av Henrik Sahlin på Svenska Institutet.

Läs mer på SvD.

Hultqvist, Sahlin och många andra av de som förfäras av Sverigebilden, glömmer en sak…en viktig sak.

Utländska medier granskar Sverige på samma sätt som svenska medier granskar andra länder och de bilder våra medier förmedlar från länder i Afrika och Mellanöstern är knappast positiva och dessa bilder är ofta underlag till beslut som tas i riksdag och regering.

Vi minns att Obama-administrationen skickade sändebud till Sverige för att granska antisemitismen. Vi har haft två terrordåd i Sverige som kablats ut över hela världen. Bilbränder, skottlossningar och gruppvåldtäkter i Sverige är hett stoff i andra länders medier. Utanförskapsområdena och det svenska parallellsamhället är faktorer som används som skräckexempel hos utländska regeringar. Den svenska skolans ras, de enorma vårdköerna, den höjda pensionsåldern, bostadssituationen och arbetslösheten är föremål för debatter i utländsk TV. Den svenska jihadismen, det faktum att Sverige tagit emot terrorister, krigsförbrytare och en rad grova brottslingar, ses inte med positiva ögon. Att vår regering, riksdag och våra myndigheter väljer att nedvärdera vår egen historia, vår kultur, våra traditioner och våra förfäders idoga arbete, är fakta och inget man vill efterapa i andra länder.

Ovan exempel är bara några av alla de som sprider en negativ bild av Sverige. Vilka ligger bakom att detta kunnat och kan ske? Jo, samma individer som nu förfasas över att en negativ bild av Sverige sprids i andra länder.

Johan Westerholm på Ledarsidorna tar upp lite av detta idag. Det har skönmålats och görs så än idag. Denna skönmålning har ett pris, menar Westerholm. Han pekar på en viktig faktor som kan förvärra och förlänga de problem det svenska samhället stått inför.

”När vi nu går in i valåret 2018 finns det, med försvarsministerns varning, en risk att många akuta samhällsproblem börjar självcensureras av media. En självcensur som resulterar i att beslutsfattare av olika karaktär får fel underlag och fattar felaktiga beslut. Migrationskrisen hösten 2015 är ett talande exempel på hur det kan gå”

Det ligger mycket i detta. Vi kan förvänta oss att medierna kommer att undanhålla fakta på ett mer konkret sätt än vad som sker i mellanvalsperioderna. Medierna kommer att propagera för och emot, alltså det som redan sker i många fall. Vi kommer få se hur myndigheterna döljer och förvränger för att få allt att se mer positivt ut vad verkligheten visar.

Ledarsidorna

Lite av detta kan man också läsa på Hans Li Lignells blogg, Fristad.

”För det vi har råd med” handlar om politiker och myndigheter som helt ogenerat använder dessa ord för att försvara det som händer i Sverige. Såväl politiker, myndighetsutövare som journalister har blundat för problemen i decennier och av den anledningen befinner sig landet i den situation vi gör. Först nu, när allt fler tvingas erkänna att problemen är på väg att växa oss över huvudet, kommer insikten om att Sverige är på väg mot något riktigt tråkigt och ohanterligt.

”Det kommer en dag när vi inte har råd längre. Faktum är att den dagen redan har kommit. Undanträngningseffekterna av migrations- och integrationspolitiken har varit synliga länge, och jag har skrivit om dem tidigare. Vi ser dem på bostadsmarknaden, där köande trängs undan. Vi ser det i primär- och akutsjukvården, vi ser det i skolan och vi ser det inom barn- och ungdomspsykiatrin”

Lignell pekar på att problemen kan vara i sin linda. Hundratusentals anhöriga väntas till Sverige inom ett par år, samtidigt som problemen finns kvar och mitt eget tillägg är att vi också närmar oss en ny lågkonjunktur.

Fristad

Läs gärna bägge artiklarna, för inget av detta lär komma fram när vi inom ett par dagar kliver in i ett nytt valår.

41 thoughts on “Sverigebilden

  1. Dessa stollar till politiker som ytterligare vill censurera verkligheten, FRAMTIDSUTSIKTERNA är mörka för Sveriges befolkning , jag skulle vilja säga nattsvarta. Att det fungerar ändå beror på att befolkningen INTE vill veta och är ganska dumma i huvudet! Dock, VERKLIGHETEN kommer att hinna ikapp alla. SVERIGE har en stark basindustri och skyhöga skatter på det mesta, annars skulle kronan rasa och ekonomin se mörkare ut. Det kommer en lågkonjunktur och då kommer alla att få en generellt sänkt levnadsstandard.
    Att tillåta anhöriginvandring utan egen förmåga att försörja sig är sinnessjukt, under 2017 har det kommit 50,000 anhöriginvandrare som räknar med bidrag från svenska staten, dvs livstidsförsörjning. Detta är galenskap av GIGANTISKA mått och kommer naturligtvis att kosta hela samhället. ATT DE FLESTA LJUGANDE UNGA MÄN TILLÅTS SÖKA ASYL UTAN PASS OCH ID ÄR UNIKT FÖR DEN ”HUMANITÄRA STORMAKTEN”! Inte en enda journalist ställer några frågor om detta, ex OM det är möjligt att utvisa dessa då inte något land tar emot ”papperslösa”?!
    MILJÖPARTIET lyckades pressa idioten och clownen att ge dessa ljugande unga Afghanska män amnesti annars hade asen utlöst en regeringskris. Dessa Afghaner har betalat stora summor till flyktingsmugglare, troligen pengar de fått på kriminell verksamhet som knarkförsäljning! När de lämnade Iran/Afghanistan hade de pass, det går INTE att komma ut från dessa länder annars. När de passerat många säkra länder och kommer till bidragsparadiset Costa Gratis samlar flyktingsmugglarna in passen.
    500,000 anhöriginvandrare är på väg – SOCIALDEMOKRATERNA kommer att göra allt för att de ska få komma till vårt land och där de kommer att bidragsförsörjas och begå brott. MOTIVET för Sossarna är att de räknar med deras röster, se ex på Malmö, 90% i vissa områden röstar på S+V+MP!
    NU RÄCKER DET! SVERIGE VAKNA!!

    • Det muslimska kalifatet Malmö har haft 4 grova överfallsvåldtäkter av grupper av muslimska män på kort tid , – SOCIALDEMOKRATER i Malmö är ni stolta ??

  2. Svensk massmedia går inte det svenska folkets väg, inte minst DN går i maktens ledband, bedrövligt.

    • Fattar ni inte vad denna varelse vill av er ? Hon pekar ju åt det. Hon vill ha pengar till att operera näsan, fejset, tuttarna och neråt, och neråt ….fort som faaan ! En snart blivande statsminister ska inte se ut som en svetsare ……

      • Mimi N.N.
        Jag är övertygad om att de som skriver här förstår att vi blir skrattade åt och spottade på.
        Därför engagerar inte jag mig politiskt, det är ett alltför högt pris att personligen ”klä skott” för att försöka strida för svenskar som struntar i sina föräldrar och sina efterkommande.
        Tur att det finns mer tåliga personer som orkar !

  3. Sverige har fått dåligt rykte hos turistnäringen utomlands. Turister här blir bestulna på det mesta(av icke svenskar) vid flertal tillfällen har turistbussar med turister blivit länsade när bussen blivit lämnad obevakad,oftast med kineser o andra asiatiska folk.(troligen zigge eller marockanska gatutjuvar).
    Turism är en stor inkomst men tyvärr kommer vi tappa alltt mer av den pga av landets förfall

  4. Sverigebilden tecknas nu utomlands hur PK-sekten på 20 år förstörde och förändrade Sverige från ett av världens mest jämnställda och sekulära länder och sannolikt ett av de bästa att leva i till mångkulturellt inferno. I detta inferno med nästan dagliga gruppvåldtäkter, mord, rån, skjutningar, stenkastning, brinnande bilar osv. osv. frågar sig nu PK-sekten lite yrvaket ” vaföö, vaföö gör de på dette viset”. Svenska PK-politiker måste tillhöra de mest enfaldiga, naiva och galna personer som befolkat denna jord, att på allvar tror att man kan importera massvis med lättkränkta män från stam och klankulturer till ett land som Sverige och sedan undrar va fan är det som händer övergår de flestas förstånd. Måtte djävulen ta dessa figurer på den yttersta dagen.

  5. Denne Hultqvist är tydligen en fjärrskådare. Förutom hans upptäckt att landet är helt på dekadensen,p.g.a. deras egna importer,är det denne man som påstår att Ryssland står i begrepp att erövra Gotland !
    Skulle inte förvåna mig,om det även är denne Försvarsminister som nu skall placera 350 soldater ute på Ö`n.Tillsammans med redan befintliga Hemvärnet och den gamla DC3:an,blir denna landsdel nu den bäst beskyddade. 🙂
    Vad förtjänar ett sådant orakel i månadslön ?

    • Om han får rätt så har vi ett krig mellan Ryssland och Sverige i 5 minuter. Längre tid än så behöver inte Ryssland för att ta Sverige.
      Vad har Sveriges futtiga lilla låtsasarmé på några tusen man att sätta emot Rysslands millionmans armé.

  6. Det är inte felaktiga beslut som är problemet. Det är felaktiga beslutsfattare. 20 000 personer måste rensas bort från media, statsapparat och etablissemang. Det är dessa som är problemet.

  7. Svenska politiker börjar att låta som valfri diktator i någon bananrepublik. Det är ”alla andra” som ljuger. ”Hotet kommer utifrån det är inte landet som faller ihop inifrån”.

    De som varnar för inrikesproblemen anses vara ”icke-patriotiska”. Typ Sverigevänner.

  8. Haha, eller ska man gråta, Sverige blir mer och mer likt Nordkorea eller gamla Sovjet där en bild av det perfekta samhället målas upp fast alla vet sanningen!

  9. Som bekant är sanningen illa hörd……För de isolerade öfvre godhjärtade som ju lever i sin egen skyddade värld, tager det lite längre tid,innan 10-öringen trillar ner.Nu tycks efter 20 år en av dem,fått vetskap om verkliga förhållandet i landet.Bara att buga och gratulera uppvaknandet !
    Visserligen lite för sent när de som jag ibland skriver, ” ge kon hö… sedan den redan är dö”.
    Nåväl även i andra importländer händer tråkiga saker och ting.I sydvästra
    Tyskland finns ett Bundesland som är speciellt varmhjärtat.
    Deras befolkning har alltid betraktats som mer än udda.(snällt sagt).I samband med islamska invasionen 2015 var det många familjer som kände sig manade,att hjälpa de ”små arab-barnen”.
    En sådan familj går nu sorgeklädd sedan ”barnet” fattat tycke för deras 15-åriga flicka.Något hon nu inte ville besvara.Sagt och gjort som i Orienten, dödades hon av denna försmådde Afghan.:
    http://imgl.krone.at/scaled/1602498/v6b5aef/630×356

    • Om ni nu tittat på bilden,där texten lyder ” Mia,varför ? ” känner vi hos Pettersson sedan längre till,att hålla oss på behörigt avstånd från dessa importerade bestar ! Eller som nu tyska familjen blev varse,”av skadan blir man vis”

    • När det gäller ”den 15-årige” Mia publicerar idag PI,en bild av hennes mördare.
      Abdul D lär han heta… Även om mina ögon med åldern har tappat lite av dåtida styrka tycker jag mig kunna se,att besten är betydligt äldre än uppgivna ålder.
      Nåväl nu sitter aset i häkte och kommer efter straffet att utvisas.
      Tråkigt för den 15-åriga Mia,att hon råkade födas hos två så imbecila Reinland/Pfalzare.
      http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2017/12/abdulJPG-324×235.jpg

  10. Beskrivningen av Sverige som ett brotts- och VÄNSTERextremisttyngt land är helt korrekt. Dessutom är bilden av ett land med efterbliven statsminister helt korrekt också.

    Sverige – de fega och ryggradslösa politikernas land.

  11. Jag har många vänner o bekanta runt i världen.Får nästan varje vecka genom mail eller telefon erbjudande om att lämna Sverige,folk undrar om Sveriges tillstånd och är det så illa som dom läser.Med sviktande hälsa kan man inte bara flytta,det skulle vara bättre om våra folkvalda såg till Sveriges välstånd blev återställd.Mvh Adolf

    • ”Med sviktande hälsa kan man inte bara flytta”

      Det trodde jag också under flera år men sanningen är den att du snart inte får någon sjukvård alls i Sverige, när och om, du så skulle behöva.

    • Samma här. Har släkt och vänner i olika länder. Men jag tvekar……

      Kanske ångrar mig i framtiden…

    • Att läsa när den dumma fånen säga ”Brittisk tabloid driver kampanj mot Sverige” är sanslöst.

      Ta ansvar din efterblivna krake för vad du gjort.
      Det är utmärkt att brittisk press beskriver läget i Sverige, är det inte det journalister ska göra?

  12. Nu har Peter vaknat ur Törnrosasömnen, så han kan ju under nyårshelgen passa på och besöka Tjärna Ängar i hemstaden, och se vad Sverige numera berikats med.

  13. De sista två åren har Amrikanarna uteslutit Sverige som turistmål. Likadant som vi Svenskar undviker Malmö ..

    • Am-rika, am-rikanare är det sätt araberna uttalar. Rätt: AmErika och AmErikaner. Versalerna ’E’ står här endast för betoningens skull, annars stavas orden med ’e’, naturligtvis.
      Tro mig, jag är utbildad i lingvistik och fonologi.
      Jantelagen undanbedes !

    • Det är värre än så Gus. Snart kommer svenskar (riktiga) att behöva visum till de flesta länder, och definitivt till USA.
      Det har ”svenskarna” sett till.

      Vi kommer inte att kunna resa längre eftersom det finns så många potentiella ”svenska” terrorister.

  14. Man brukar få det rykte man förtjänar. Om det är överdrivet eller inte i utländska medier vet jag inte men skulle tro att det ändå ligger något i det som rapporteras utanför Sveriges gränser.
    Vi får hoppas det leder till att ansvariga politiker blir tvungna att göra något åt de problem som ändå finns istället för att bara försöka tysta ner det.

  15. Så samtidigt som PK-juntan klagar på ”bilden av Sverige” som sprids utomlands ägnar PK-juntan 50% av sin media- och babbeltid att ’svärta ner’ bilden av USA, Polen, Ungern, Österrike etc.

    Snacka om vem som kastar den första stenen… Joh, 8:7

  16. ”Som man bäddar får man ligga” synd bara att så få svenskar verkar ha vaknat från Törnrosa sömnen, men när det vaknar så lär de blir ett chockartat uppvaknade.

    • Jag håller verkligen inte med om att det är svenska folkets eget fel. Vi är utsatta för ett sedan länge riggat system där media spelar huvudrollen. Destruktiva krafter har långsiktigt fokuserat på att få ett informationsmonopol och hade inte det amerikanska försvarsdepartementets forskningsprogram satsat resurser på att ta fram ett kärnvapenkrigsäkert sätt att kommunicera på som så småningom kom i allmänhetens tjänst under beteckningen Internet hade vi fortfarande befunnit sig i mediaskugga.

      Ta vare hjältar som Pettersson och Donald Trump är västvärldens allmänhet på väg att upptäcka vad de ”fiiina människorna” har utsatt dem för. Donald Trump genomförde, delvis med hjälp av Steve Bannon, en mästerligt genomförd presidentvalskampanj där han utnyttjade både gammelmedias motvilja mot honom såväl som nya sätt att kommunicera direkt med allmänheten. De [o]nyttiga idioterna som går globalisternas vägar och som skriker som halalslaktade djur över skattereformen kommer att stå där i all sin nakenhet när det amerikanska folket upptäcker att de plötsligt har 20% lägre skatt.

      Media har inte bara fyllt det blå skåpet med avföring utan alla regnbågens skåp och står nu där med tvättad hals när allmänheten vänder sig ifrån dem. De försöker nu på alla sätt att rädda sitt välbetalda jobb och sin priviligierade livsstil. SR/SVT/UR verkar vara på väg med den nya TV-skatten som ökar hushållens utgifter och tryckt media suckar efter samma lösning som en kärlekskrank tonåring.

      Om Trump lyckas med sin politik trots sin liberala dotter och hennes man samt de vasaller som sitter kvar och nästlats sig in i Vita huset och administrationen kommer det att kräva långtgående reformer i resten av västvärlden som är till nytta för de folk som byggt den.

      • Jodå det är 87% av det Svenska folkets vilja att Sverige och Svenskarna skall utrotas annars hade dom inte röstat med fötterna istället för med huvudet.
        Om dom istället hade lyssnat på vad Jimmy sade INNAN han kom in i riksdagen så hade det fortfarande varit en Svensk regering i Sverige idag och inte en muslimsk.

      • @Grune: Det vi har varit med om är en statskupp, en tämligen oblodig revolution med syfte till att införa proletariatets diktatur. I alla fall var det så när kulturmarxismen grundades.

        Du och jag har ett övertag då vi hittat ut från medias mittfåra och det är inget jag slår mig för bröstet för. För min del var det rena slumpen, det hade nog ändå inträffat förr eller senare, då mordet av en kvinna på en handikappparkeringsplats i Landskrona öppnade mina ögon. Eftersom det avvek från mina erfarenheter av skåningar så sökte jag på nätet och hittade både Flashback och Politiskt inkorrekt.

        Majoriteten av svenskarna har inte hittat alternativmedia och kommer inte heller att leta då MSM kör hatkampanjer. Om man blir förvägrad korrekt information och man dessutom har fullt upp med sina liv så kan man inte fatta rätt beslut. Jag är dock optimist att utvecklingen i andra länderdär nationalism vinner terräng kommer att innebära en omsvängning även för vårt land.

Kommentera