Bostadskrisen är akut


INRIKES. Rubriken är från den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter som skriver att antalet akut hemlösa har ökat. Frivilliga föreningar och företrädare för Nyköpings församling liksom lokaltidningen undrar hur Nyköpings kommun tänkt lösa boende situationen för de hemlösa? 

Det är naturligtvis inget lätt sak att ordna bostäder till alla som behöver, men konstigt nog är de som nu gnäller på kommunen medansvariga till bostadskrisen. De har varit för en stor invandring och öppna gränser utan att tänka på konsekvenserna.

De vägrar än idag att se att bostadsbrist, lärarbrist, polisbrist och alla andra brister beror på en enda sak, nämligen en enorm asylinvandring utan att fundera över konsekvenserna och där har lokaltidningen SN varit en av de värsta. De har varit för och uppmuntrat de som varit för invandring och försökt tysta de kritiska rösterna, därför finns Petterssons blogg. Tidigare var jag en flitig insändarskribent men censuren på SN slog till…Lokaltidningen bedriver politik i stället för att granska makten och förmedla nyheter.

-Pettersson har en idé om att de tomma ladorna som finansminister Magdalena Andersson (S) talade om skulle gå att använde som bostäder. Å andra sidan sa finansministern i går att Sverige inte klara mer, ändå ökar S mottagningen rejält till 2018. Politik är svårt, egentligen alldeles för svårt för politiker…

Nedanstående är en censurerat insändare till lokaltidningen från november 2014. Siffrorna gäller alltså före hösten 2015 då krisen blev ännu större.

12 nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund

Håller prognoserna om invandringen så kommer det under kommande mandatperiod 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare till Sverige.

Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krackelerar betänklig ska svälja ytterligare 600.000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Vi ligger illa till och den enda möjliga vägen är stängd av 87 %.
Pettersson

Ovanstående skickades som insändare till SN den 10 november 2014 men SN:s redaktion gillade inte budskapet…


14 responses to “Bostadskrisen är akut

 • gamgubben

  Nyckelskramlarna kan väl samlas och skramla lite igen så löser sig nog bostadsbristen. Om det inte hjälper så kan de väl slänga nycklarna och bjuda in de bostadslösa som VIP gäster.

  Gilla

 • Avmaskad

  Nyköping behöver ett nytt gästabud och låsa in de som beslutat om massinvandring

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Så länge ”lokaltidningen” förnekar den riktiga mångfalden i åsikter, genom sin medvetna censurerande av insändare.

  Vilket samtidigt är ett förnekande och ett hindrande av den fulla demokratins framtida utveckling.

  Gilla

 • KurtFolke

  Tycker nog att SN:s alla medarbetare skall ta sitt ansvar och gå före och visa vägen. Den dagen dom har förbarmat sig och tagit hand om de som dom ömmar över kommer jag att överväga att göra det samma. Men ser det som ett riskfritt löfte, för det kommer aldrig att hända.

  Gilla

 • Mm

  Det mesta som framförts av oss i bl.a Petterssons blogg är ointressant för de som har ett mandat att fullfölja. Göra gott för Sveriges etniska befolkning. Igår höll ormen Fridolin låda i rapport och såg matsvinnet som det stora hotet, han fick hålla på och orera i några minuter på bästa sändnings tid. Handlare, restauranger var i hans värld de absolut det värsta marodörerna i Sverige. Det skall vi behöva, det finns ljudavstängnings knapp för hela 7-klöverns orerande, lyssna på. Den lilla korkade mannen i ett ännu mer korkat tokpartiet som på några få år ställt till med så mycket sorg och elände bland etniska svenskar. Kämpa på Polen, Ungern, Tjeckien, Slovakien. De har redan känt på ett totalitärt styre med kommunism. De vet! Få ner EU pamparna på knä, där de hör hemma.

  Gilla

  • Jag

   Frippolin är som banjo-spelaren i filmen ”Den vilda färden”, inavlad och världsfrånvänd!
   Om han håller tyst och gömmer sig så skulle ”klimathotet” minska. För mycket skit kommer ur hans och mp`s munnar!

   Gilla

   • Oskar

    Fridolin flyger mellan Bromma och Arlanda ibland.
    Han skiter fullständigt i miljön.
    Flygskatten står skattebetalarna för.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Så länge det är infödda svenskar som är bostadslösa är det ingen fara på taket, utgår ifrån att alla nybyggda dyra bostäder i första hand är till för de med feta plånböcker och stackars utsatta nysvenskar som Magdalenas skattekista betalar hyran och uppehälle åt !

  Gilla

 • Fredde

  Klart att de inte tog in insändaren, PK-media är ju allergisk mot sanningen…

  Den ”officiella” sanningen är att alla går plats, verkligheten är en annan.

  Gilla

 • Anders S

  När det gäller mohammedanska asylmigranter lär de ta ännu mycket längre:
  ”Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.”

  Hur kan man räkna ett snitt när ~ 50% aldrig kommer att jobba, inte ens deras kommanda generationer? (det handlar om oändligheter som ska snittas)

  Gilla

  • Anders S

   Snitt kan således inte räknas utan endast median.
   Tror inte ens på median 8 år för kategorin mohammedanska asylmigranter.
   Och vad blir kostnaden för alla de som aldrig kommer i arbete inte ens över generationer.
   Sen gäller det att räkna bort fejkjobb och statssubventionerade jobb i privatsektorn (t.ex. 90% betalas av staten, den private aktören bara 10%).
   De som arbeter och har låg inkomst är stora nettomottagare.

   Gilla

 • ossie

  Akut vadå allt i detta land är snart akut men vår regering tycker ju att allt är perfekt inga problem här inte.

  Gilla

 • age

  Jag börjar fundera på att skriva in vår Pettersson på röstsedeln nästa gång!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: