Palestina höjer bidrag till fängslade terrorister

TERRORISM. I den palestinska myndighetens senaste budget höjs bidragen till terrorismanklagade i Israeliska fängelser och deras anhöriga kraftigt. Anslagen motsvarar halva det internationella biståndet till självstyret.

Palestinier som fängslas i Israel, bland dem personer som mördat israeler i terrordåd, belönas med en väl tilltagen lön från den palestinska myndigheten. Och i budgeten för 2017, som nyligen presenterades, framgår att de fått en kraftig höjning av lönen. Totalt avsätts drygt 153 miljoner dollar, en ökning med 13 procent från 2016, uppger israeliska Institute for Contemporary Affairs, ICA.

Anhöriga får särskilda förmåner. Särskilda förmåner ges till familjer vars anhöriga dödats eller skadats i ”kampen mot sionismen”, noterar ICA. Bland annat ska 500 familjer ges pilgrimsresor till Saudiarabien.

Hälften av biståndet till fängslade. Den totala ersättningen till fängslade i Israel och deras anhöriga, samt anhöriga till ”martyrer”, uppgår till sju procent av den totala budgeten, och motsvarar hela 49,6 procent av det totala internationella bistånd som ges till självstyret.

Institutet noterar att dessa ersättningar är betydligt högre än de bidrag som ges till familjer med låga inkomster.

Morddömda kan få 3 000 dollar. Personer som sitter fängslade för mord på israeler kan få motsvarande över 3 000 dollar i månaden, fem till tio gånger mer än en normalinkomst i det palestinska självstyret.

Lagar ses över. ICA skriver i en kommentar att siffrorna i budgeten visar den palestinska myndighetens ”fortlöpande överlåtelse till att betala terrorister och deras familjer, trots internationella invändningar och amerikanska/israeliska krav att dessa utbetalningar ska stoppas.”

I Israel ser en parlamentarisk kommitté nu över ett förslag om att skära ner på utbetalningar till det palestinska självstyret med samma summa som används till att belöna terrorister, noterar ICA. I USA väntar ett lagförslag om nedskärningar i biståndet till det palestinska självstyret på att tas upp i kongressen.

Från Dagen.se…

-Pettersson noterar att Sverige fortsätter att betala miljarder i bistånd som går till terrorism och regeringen visar stolt upp sina medaljer de får av araberna som tack för hjälpen…

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem”
Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist med palestinsk förtjänstorden.

7 thoughts on “Palestina höjer bidrag till fängslade terrorister

  1. Medaljens baksida är att bli kallad antisemit och folkförrädare. Det verkar vara en smäll de är beredda att ta, då deras lojalitet med den svenska befolkningen, redan är glömd och begravd.

  2. Sverige stöder terrorister med enorma summor, de får komma hit eller tillbaka hit efter väl förrättat värv. Det är så otäckt att jag mår illa! Vårt arma land, varför, varför?

  3. Klart de måste ju bränna pengarna de har fått av Sverige och bestå dessa så kallade ”frihetskämpar” är ju mycket viktigare än att bygga upp landet och i alla fall försöka bygga upp en demokratin. Vad ska man säga….

KommenteraAvbryt svar