På besök i det verkliga Sverige

Årets Nobelpristagare i litteratur, den i England boende japanen Kazuo Ishiguro, bjöds igår på ett besök i verklighetens Sverige.

Verklighetens Sverige är i det här fallet Rinkeby, där han fick bevittna traditionella Luciasånger framförda av barn från stadsdelen. Det här är alltså det Sverige som myndigheterna vill förmedla till omvärlden. Lägg märke till att det saknas en viss etnicitet…

Skyll nu inte på barnen i inslaget och ge f*n i att raljera över deras härkomst. De är bara brickor i ett spel, så ska ni rikta era frågor och funderingar åt något håll, är det mot de politiker och det etablissemang som är på väg att förändra detta land till något många av oss inte vill.

Nu är förvisso SVT:s Kulturnyheterna något av det rödaste som finns i svensk media, vilket ni ska ta i beaktning när ni tvingas betala skatt till vårt public service-företag.

SVT

15 thoughts on “På besök i det verkliga Sverige

 1. Det kommer nog bli en massa metoo-anmälningar efter Lucia.
  ”Ja, de tittade ju på mig. Jag såg nog vad de tänkte!”

 2. Det är tjugonde året som en nobelpristagare bjuds till Rinkeby där eleverna håller ett tema om årets nonbelpris.
  Mycket uppskattat av pristagarna och även detta år.

 3. Jag saknade etniska svenska barn i inslaget.
  Antar att det här traditionella luciatåget är finlandssvenskt, sjunger vackert på svenska i en stilig kyrka.

 4. Om licensen skall omvandlas till allmän skatt, måste de rensa bort alla miljö- och vänsteraktivister på SR och SVT. Då blir det på allvar viktigt med professionalism. Ingen anställd på public service skall skattesubventionerat tränga sig på och antyda eller pådyvla allmänheten, sina privata politiska åsikter. Det borde vara viktigt nu också givetvis.

  • Varför skulle en skatt rensa ut extremvänstern, kommer inte bli någon skillnad så länge en trygg majoritet av svenska folket ständigt sätter en 7 klöver till makten !

 5. PK- Lucia på Svt just nu. Det är rent osmakligt, sorgligt att de måste ha politiska inslag. Det handlar inte om ljus och gemenskap, utan om invandrares publikfriande jidder om Sverige. Det är sorgligt!

 6. Det är tyvärr det Sverige som är idag och kommer att vara i framtiden, det gamla hederliga homogena folkhemmets tid är förbi !

  • Sverige avlar på bedragare ju mer påstått hotade av rättsprocesser, och påstått fattigare i sina hemländer, desto bättre.

  • Jag tror inte att detta helvete som vi Svenskar lider av i dag håller i sig så länge.
   Sverige kommer inom en mycket snar framtid att stå utan både sjukvård, polis, skola samt äldrevård och då självdör befolkningen.
   Ingen vill längre flytta till eller semestra i Sverige.

Kommentera