Varför så fåordigt om rasismen?

Adam Cwejman belyser de antisemitiska och rasistiska inslag vi sett i Sverige under helgen och frågar varför ordet rasism är så frånvarande?

Varför är inte de svenska torgen fyllda med spontana demonstrationer mot våld och rasism? Frågan är befogad med tanke på hur främst vänstern engagerar sig så fort något ont ord eller ond händelse sker mot muslimer, invandrare och asylsökande. Svaret på frågan besvarar Cwejman själv och svaret får ni i slutet av inlägget.

Cwejman pekar på att antisemitismen är utbredd i Sverige och ger exempel på hur SVT nyss använde ord som ”den judiska lobbyn” i ett nyhetsinslag och på Ledarsidorna har vi kunnat ta del av hur antisemitismen är utbredd inom det socialdemokratiska partiet. Han pekar också på en studie där judar boendes i Sverige vittnar om att bara 5 procent av de hot man utsatts för kommer från högerextrema grupper, 51 procent från muslimska grupper och 25 procent från vänsterextrema grupper.

Att de ”antirasistiska” grupperna i Sverige står för vart fjärde hot mot judar, kanske förvånar en del. Sanningen är dock att vänstergrupper visat prov på antisemitism vid flertalet tillfällen. Så här såg det ut när Sverige skulle möta Israel i tenns 2009.

Det vi inte får se i filmen är hur en maskerad vänsterpöbel attackerade poliser och slog sönder området utanför Baltiska hallen.

Bland de grupper som arrangerade demonstrationen fanns Vänsterpartiet, Kommunistiska partiet, Ung Vänster, SSU, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, AFA, Syndikalistiska ungdomsförbundet och diverse Palestinagrupper. Skön samling Socialdemokraternas ungdomar omgavs sig med…

Bland talarna fanns Per Gahrton, Lars Ohly, Jytte Gutestrand och S-Kvinnornas vice ordförande i Skåne, Ingalill Bjartén, som jämförde Israel med Nazityskland. Det sistnämnda ska sättas i kontext till de hakkors vi kunde se i SVT:s reportage från en palestinsk fiskmarknad.

Talesperson för motståndet mot matchen var förövrigt Vänsterpartiets Ann-Sofie Jacobsson.

Fast nu är detta med antisemitism i Sverige inget nytt. 2009 attackerades en israelisk fredsdemonstration i Malmö av muslimer och vänsteranhängare. ”Terrorister”, ”Jävla mördare” och ”Hitler” är ord som hörs bland knallskott och gutturala läten. Skitstövlarna har dessutom mage att vifta med svenska flaggor.

Den som hävdar att Sverige inte importerat hat och rasism ljuger.

Så till Adam Cwejmans slutord.

”När det kommer till det vanligast förekommande hatet och våldet mot judar i Sverige står offentligheten däremot med byxorna nere. Sannolikt för att man är en del av problemet”

I turordning står muslimer, vänsterextremister och högerextremister för hatet. Ivrigt påhejade av medier och organisationer som tagit ställning för palestinierna.

GP

5 thoughts on “Varför så fåordigt om rasismen?

  1. I Sverige existerar bara uppgjorda demonstrationer och patetiska manifestationer skapade av extremvänstern riktade mot SD och andra s.k populistiska högerkrafter som massmedia alltid kallar alla som inte till 100% tillhör PK-familjen !

  2. Jag skäms för Sverige. Jag skäms för all ondska jag ser på alla fyla trynen som går i en medveten, organiserad hatisk marsch. När jag tittar vidare på videoklippen undrar jag om detta är landet där jag bott så länge och som jag trodde vara bättre och människorna var lyckliga. Då undrar jag igen hur jag orkade bo där så länge. Och så skäms jag om och om. Obotlig skam ……

    • Har just sett stavfelet: ’fula’ ska det vara. ber om ursäkt och förståelse, språket tar skada av att inte ha någon här att prata svenska med. Att läsa svenska på internet hjälper inte mycket.

    • Och det är ju inget som PK-media berättar om, det strider nämligen mot deras ”hata-allt-som-kan anses-vara-höger-kampanj”.

      Gemene man ska hålla ovetande om detta, och istället bara svälja osanningar och floskler som sprids via ”oberoende” SVT och SR, samt PK-media.

Kommentera