Pizzaekonomen Schyffert har skaffat grisar

INRIKES. Den rike men kanske inte fullt så intelligente medelålders vita mannen Henrik Schyffert uttalar sig ibland ungefär som han har förstånd till. För två år sedan skrev han nedanstående på sin Facebooksida. 

”Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt. Enligt Migrationsverket kostar asylmottagandet i år, 2015, ungefär 27 miljarder kronor. Om några år så kommer de som flytt hela vägen hit att jobba och betala skatt och fylla i momsblanketter och då TJÄNAR Sverige massor med pengar på att vi blir fler – men just i år, så här i början, kostar det alltså 27 miljarder. Och visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden.  

Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.
Det är inte dyrt.. Vet ni vad som är dyrt?

• Att leva i ett land där människor räknas som kostnader, men en refug ses som en investering. Det är dyrt. 
• Att leva med attityden att om 50 miljoner människor tvingas fly för sina liv så kan Sverige inte kan ta emot 0,2 procent av dem. Det är dyrt. 
• Att inte förstå att bara för att vi som land är rikare än nånsin så blir vi som människor fattigare och fattigare varje gång en unge spolas upp på en strand.
Det är jättedyrt.”

Nåväl, herr Schyffert har säkert råd. Hans bolag, Schyffert Sweden AB har de senaste tre åren tjänat haft en vinst på 19 miljoner och en vinstmarginal på över 80 procent. År 2013, som inte är med i ovanstående siffror unnade han sig en vinstutdelning på tolv miljoner, att ta ut dessa pengar som lön var inte aktuellt, då blir skatten alldeles för hög.

Nu är Per Henrik Schyffert aktuell i SVT med serien ”Köttets lustar”. Två grisar får flytta in till honom, och han ska leva med djuren för att se om han klarar av att döda dem.

I en rad program ska Henrik Schyffert ta reda på hur köttindustrin fungerar och hur han känner efter att ha levt med djuren han ska äta.

 

Bilden från SVT Play visar att Schyffert har ett problem som grisbonde. Grisarna är omärkta.

Grisarna är inte märkta i öronen, vilket de ska. Och saknas detta ska de tatueras på halsen. Ingen tatuering. Grisarna är inte märkta.

SVT finansieras med fyra 4 miljarder kronor, där avgiften nu höjs med 2,6 procent för att de inte kan hålla sin budget. Trots dessa pengar orkar de inte kolla upp gällande bestämmelser när de gör ett program om kött.

-Pettersson räknar med att SVT och/eller herr Schyffert blir anmälda för detta och behandlas på samma sätt som andra bönder som gör misstag…

Uvell.se 

18 thoughts on “Pizzaekonomen Schyffert har skaffat grisar

 1. Har inte han alltid varit kompis med grisarna, även om det är först nu som de delar samma stia????? 🙂

 2. Denne persona non grata och föredetting till komediant förevisar således sina nya hålldamer, som ett sista desperat försök att klamra sig fast i rampljuset och en gång rikta uppmärksamheten mot den svenska nedmonterade psykvårdens spektakulära konsekvenser.

  Vi kan emellertid föreställa oss att töserna på bilden hyser vissa tvivel avseende den makabre moatjéns verkliga intentioner och frambär därför våra sympatibetygelser över deras beklagansvärda levnadsöde, vilket med tanke på den svagsinte posörens vederstyggliga curriculum vitae, mycket väl kan sluta med tidelag som ett slags pièce de résistance innan slaktmasken anbringas.
  Andreas.

 3. Typiskt elit sosse, äger sin bostad i helvitt område, får ha grisar inne. Får ligga med en rik 20 år yngre snygg nästan inföding men högavlönad av SVT invandrare från medelhavet. Fjanten borde bo på anstalt med tokiga elaka Saddam blattar några år, vilka kissar i hans äppeljuice.

 4. Jag hade förväntat mig att han hade haft minst ett par ensam kommande barn/ungdomar/vuxna boende hos sig, för han tyckte väl att ALLA skulle öppna sina hem för dem, eller gällde de alla andra.

 5. H.S. är något av urtypen för en ängslig och osäker sängvätare. Hans ständiga pladder och käftglappande, som endast har den funktionen att fylla : nämligen att släta över sina egna tillkortakommanden. Blåsa upp sig själv och samtidigt ägna sig åt att sprida sin dynga över alla andra. Precis som den andre mobbaren och idolen Stefan L. Ett annat klassiskt betéende, i samma stil, är att himla med ögonen och idiotförklara omgivningen, bara av den simpla anledningen att man själv inget begriper. H.S. och S.L. borde förpassas till soptippen, men då fick man väl stå till svars för nedskräpning på sagda soptipp.

 6. Äntligen! Fåntratten is back. Jag har saknat att beskåda denna dysfunktionella fjant.

  Nu är han här igen!

  Det är 40 år sedan rymdsonden Voyager 1 skickades upp och den 25 augusti 2012 lämnade den solsystemet. Voyager 1 är det av människan skapade objekt som har färdats längst bort i rymden.
  Med Voyager skickades information om Jorden – kända konstnärer och stora musiker från historien bidrog. Det hade varit bra med en bild på Schyffert. Må hända är han, milt sagt, missplacerad bland Mozart och gänget men det hade givit utomjordingarna värdefull information om vilka faror som finns här på Jorden.

 7. Det är inte bara flykting entreprenörer, omhändertagande av ensamkommande, tolkar, advokater och allehanda lycksökare i flyktingindustrin som tjänar storkovan utan också en stor del av Sveriges populära artister som får fara runt och underhålla stats, landsting och statstjänstemän om den rätta pkläran.
  Är man riktigt populär så får man också göra TV program som är underhållande men har ett underliggande och verkligt syfte att lära pöbeln att tänka rätt.

 8. Det är bra att vi ännu kan läsa avslöjande fakta om lobbyister och egotrippare hos Pettersson, Uvell och några till. När de som inte tål kritiken lyckats stoppa dem genom EU-förbud, drivna genom vår regering, så hoppas jag att det ändå kan fortgå genom någon liten avlägsen server. Kanske i Nordkorea.

  • Precis som jag skrivit om överheten som vill stoppa obekväma media så bläddrar jag till Fria Tider och vad hittar jag där? Jo en enmansutredare Runar Viksten som föreslår att media får inte skriva något som är kritiskt mot Sverige. Det blir värre och värre. Vad är det för idiot till minister som tillsätter en utredare som inte har en aning om tryckfrihet? En kompis?

 9. I huvudinlägget står det om Schyffert att han …

  “… de senaste tre åren haft en vinst på 19 miljoner och en vinstmarginal på över 80 procent. År 2013, som inte är med i ovanstående siffror unnade han sig en vinstutdelning på tolv miljoner, att ta ut dessa pengar som lön var inte aktuellt, då blir skatten alldeles för hög.”

  Eftersom Schyffert tycks bokföra allt i sin egen hemmagjorda hårdvaluta …

  https://pbs.twimg.com/media/CTmbt_TWEAAodPM.jpg

  … så torde ju vinsten, vinstutdelningen, skatterna mm bli mångdubbelt högre omräknat till svenska kronor.

  Kommer Schyffert att betala sina skulder (t ex skatter, eventuella böter för försummelse att öronmärka grisarna till myndigheterna mm) allt omräknat från SEK till motvärdet av hans egen “Netflix/Pizza/Fanta”-hårdvaluta?

  Kommer då myndigheterna och övriga fordringsägare att acceptera en massa Netflix-abbonemang/Pizzor/Fanta som full betalning?

 10. Han springer muslimernas ärende genom att smutskasta svenskarnas jul tradition och vill man inte äta kött så får man fatta det beslutet själv.

 11. Jag tycker verkligen synd om de intelligenta grisarna. Ska de dagligen behöva umgås med en sådan lågt stående primat, vilket djurplågeri!

 12. Är det inte bättre att idioten låter två kebabtekniker flytta in? Jag menar, svin som svin…..?

Kommentera