Henrik Schyffert har råd, men har vi andra?

INVANDRINGEN. Den rike men kanske inte fullt så intelligente medelålders vita mannen Henrik Schyffert skrev som nedan på sin Facebooksida i går.

“Det finns människor idag som säger att Sverige inte har råd att ta emot flyktingar. Att det är för dyrt. Enligt Migrationsverket kostar asylmottagandet i år, 2015, ungefär 27 miljarder kronor. Om några år så kommer de som flytt hela vägen hit att jobba och betala skatt och fylla i momsblanketter och då TJÄNAR Sverige massor med pengar på att vi blir fler – men just i år, så här i början, kostar det alltså 27 miljarder. Och visst låter det dyrt, men utslaget på alla vuxna invånare i Sverige blir det 319 kronor i månaden.  

Det kostar oss alltså två quattro stagionis, en stor Fanta och ett Netflix-abonnemang att rädda livet på 80 000 människor i år.
Det är inte dyrt.. Vet ni vad som är dyrt?

• Att leva i ett land där människor räknas som kostnader, men en refug ses som en investering. Det är dyrt.
• Att leva med attityden att om 50 miljoner människor tvingas fly för sina liv så kan Sverige inte kan ta emot 0,2 procent av dem. Det är dyrt.
• Att inte förstå att bara för att vi som land är rikare än nånsin så blir vi som människor fattigare och fattigare varje gång en unge spolas upp på en strand.
Det är jättedyrt.”

***

-Pettersson vet inte vad Henrik fått siffran 27 miljarder i från, men helt klart är dem felaktig.

Migrationsverket har en budget innan de senaste ökningarna av asylinvandringen på 40 miljarder per år. Det motsvarar drygt det dubbla mot vad Schyffert anger men ska man ge en rättvis bild av asylinvandrings kostnader kan man inte som mångmiljonären och skatteplaneraren Henrik Schyffert jämföra med ett par pizzor utan måste ta med de kringkostnader som asylinvandirngen medför på skolor, sjukvård, polis, rättsväsende, infrastruktur osv. och då blir det betydligt större pengar, men Henrik har säkert råd…

Läs om hur okunnig Henrik Schyffert är

42 thoughts on “Henrik Schyffert har råd, men har vi andra?

 1. Vi vet mycket väl vilka “goda” sossar det är, som mest pratar om solidaritet i helt överväldigade godhets tongångar.

  Jo det är som vanligt…. de välavlönade och förmögna S-politikerna, de S-märkta fackföreningsledarna och alla andra kända media människor med S-stämpel.

  Har svensk arbetarklass någon förståelse för deras egoistiska “falskhet” längre?

  Nej ,blir naturligtvis svaret på den frågan.

  Varför ?

  Jo ..solidaritet bygger på att man lyssnar till folket och låter demokratin få råda, fullt ut.

  Man förnekar inte den hårt arbetande arbetarklassen genom att skriva dem på näsan, vad de ska tycka och tänka. Sådant håller man på i icke demokratiska länder.

  Utan man lyssnar in och respekterar det hårt arbetande folkets tankar och syn. På hur det svenska samhället ska skötas och fungera på bästa sätt.

  Det är en demokrati som det svenska folket uppskattar.

 2. Dessutom lär pajasen ha tillgång till en jaktstuga i Östergötland, där kan inkvartera och hysa några av sina gunstlingar.

  • Bolaget äger FYRA (4) bilar!!??

   FORD KUGA Svart Crossover 2013

   VOLVO XC70 Brun Herrgårdsvagn 2015

   VOLVO V60 Svart Herrgårdsvagn 2012

   VOLVO V60 Svart Herrgårdsvagn 2012

   • FEL AV MIG!

    Korrekt skall vara FEM (5) bilar.

    Senaste införskaffat: en ljusbrun VOLVO XC90. Fordonet köptes 2015-06-15.

    Antal anställda TVÅ (2)

 3. 10.000 tyska bögar! Hahaha
  Tror att boulevardkommunisten har tuggat av mer än han kan svälja.
  Skänk så mycket du vill för att svenskar ska mördas och våldtas lille Henrik, men vad vi andra gör med våra pengar har du inte med att göra.
  Ska inte en komiker få folk att skratta? Jag gråter nästan åt denna patetiska vanföreställning.

 4. Med sådana insikter och färdigheter är Schyffert klippt och skuren som minister i stefan löfvens skräckministär.

  Möjligtvis är åldern en belastning för “räknenissen” Schyffert.

  Spädbarn eller gravt förståndshandikappad (läs muslimer) har tydligen företräde i böldansiktet löfvens ministär.

 5. Schyffert bör hålla sig till killinggänget och inte försöka sig på nationalekonomi. Får väl hålla tummarna för att han aldrig skaffar ett yrke där + och – är nödvändigt.

 6. Henrik Schyffert? Är det inte han som är komiker d.v.s. det han säger är menat som skämt (även om det aldrig är speciellt roligt)? Jag tar inget av vad han säger eller skriver på allvar och har aldrig gjort. Sedan är det alltid oerhört enkelt att vara generös med andras pengar. Se bara på politiker och hur de hanterar skattebetalarnas pengar.

 7. Problemet med såna som HS är att de aldrig jobbat på riktigt. De har aldrig stått på ett verkstadsgolv och tillverkat riktiga prylar som ingår i byggandet av samhället som t.ex. brofundament, fjärrvärmerör, skorstenar, hängrännor, stuprör, plåt för tak, sågat upp virke på ett sågverk etc. De har aldrig stått och frusit på ett bygge, de har aldrig bytt ett tak. Nej de har tamejfan aldrig ens rivit en trasig bil, mc eller ens mopedmotor. Skulle förvåna mig om han ens bytt olja eller tändstift någon gång. Så fort toan läcker ringer han någon annan som ska fixa allt. De lever i någon slags fantasivärld som i hans fall innebär att stå eller sitta och prata framför en publik eller kamera och få dem att skratta – förhoppningsvis. Att sitta och hitta på skämt hemma hos någon eller på ett ombonat kontor som någon annan byggt och sett till att vatten, avlopp och el och värme installerats i, tapetserat, målat etc. För hans och många andras skull hoppas jag att precis allt brakar så fort som möjligt. Det ska bli så kul att få se deras obefintliga överlevnadsskills när mångkulturen sparkar, slår och skjuter på dem, en mångkriminalitet de lobbat så hårt för att få hit.

  • Sant, och det finns tom skräckexempel fast med hög utbildning som inte kan byta en glödlampa!

 8. Nu är det ju bara årets “flyktingar” Skyffert räknar. Nu har det faktiskt förekommit förr om åren att invandrare kommit till Sverige. Jag tror nog inte att samtliga dessa är självförsörjande?

 9. Tar vi siffror från årsskiftet hade Sverige 9 747 355 invånare. 7 762 073 av dessa var 18 år eller äldre.

  Enligt Schyfferts beräkning ska 7 053 291 dela på bördan, om nu inte barn under 18 år ska avstå veckopengen vill säga. HS kanske i.o.f.s använder dagsfärska siffror, men att Sveriges befolkning skulle ha ökat med 700 000 invånare i åldersgruppen 18 och uppåt på nio månader låter inte troligt.

  Strunt samma. I augusti var 103 200 ungdomar i åldern 18-24 arbetslösa och jag undrar om de är villiga att avstå 319 kronor varje månad.

  I mars kunde vi i media läsa att nästan 250 000 pensionärer lever under EU:s fattigdomsgräns. Är de villiga och har de råd att avstå 319 kronor varje månad?

  Vi har också läst att under 2014 tog 4,2% av befolkningen emot socialbidrag. Kan och är de villiga att avstå 319 kronor varje månad?

  Nej, sanningen är den att siffran 319 kronor/månad är i själva verket betydligt högre, när man räknat bort alla de som saknar egen inkomst.

  Schyffert i sig har säkert råd. Han tjänar i storleksordningen 2,4 miljoner om året, ungefär lika mycket som 8 sjuksköterskor gör tillsammans. Dessutom hade han 2013 inte mindre än 29 miljoner i tillgångar.

  Klart Henrik har råd, men hur mycket ger han till välgörenhet och bistånd?

 10. Schyffert var den minst begåvade av komikerna i Nile-City gänget. Konstigt att han lyckats tjäna ihop några pengar men det har väl skett på andras arbete precis som det gjorde då.
  Någon större analytiker är han dock inte heller eftersom klarar av att sammanställa fakta.
  Tex så tar han en summa som han fått utan att veta vad den avser och dividerat med vad han anser vara alla vuxna människor i Sverige. Till detta hör svenska fattigpensionärer, förtidspensionärer, hemlösa, omhändertagna, kåkfarare, arbetslösa etc. De ska också betala denna kaka trots att de i många fall lever under existensminimum.
  Men det skiter Schyffert i för då måste han blanda in fler än ett räknesätt och då blir det för jobbigt. Bättre att skvala på med känsloargument i stället.

 11. Men om man avstår från 2 pizzor,så sviker man andra invandrare.Perfekt då slipper Henrik va med att betala igen.

 12. Hyror är något som inte heller bekymrar den självinflaterade idioten… att alla måste betala allt högre hyror och att priserna på borätter skenar… inget att räkna med i kalkylen, men kan säkert räknas till minst någon tusenlapp per månad. Att man inte kan ta ett bättre jobb i en annan stad, eftersom det inte finns någon bostad…

  Ökade försäkringskostnader som en konsekvens av ökad kriminalitet… heller inget som matte-geniet Snyffert tänker på.

  Etc. Etc. Om man är så jävla korkad som Snyffert, så borde man kanske hålla flabben och inte visa hur infantil man är.

 13. Frågan är om det finns något äckligare folk än dessa kändisar som försöker muta till sig populäritet genom att spela på flyktingproblemen?

  • Som Kjell Bergqvist,ta på en gul väst så man verkligen ska synas,så kan man ju promota den nya filmen med

  • Inte lätta heller att vara kändis. Man blir uppringd av slaskpressen och säger man nej så riskerar man att bli uthängd som rasist. Vissa kan ju få hela sin karriär förstörd. Alltså ren utpressning som svensk hat och slaskmedia ägnar sig åt.

 14. Det står rike herr Schyffert fritt att skänka bort sin förmögenhet till utlänningar! Varsågod!
  Sluta predika för oss andra vad vi ska tycka!

Kommentera