Ärkebiskopen bryr sig mindre om de kristna i Mellanöstern än…


MELLANÖSTERN. Svenska kyrkans överhuvud, ärkebiskop Antje Jackelén, som har muslimernas stridsrop ”Allahu Akbar” som valspråk fast på svenska – ”gud är stor”, skriver i ett mejl till SVT Nyheter att hon känner djup oro över president Trumps planer på att ”ensidigt förändra Jerusalems status”.

I mejlet, som också undertecknats av Erik Lysén, internationell chef för Svenska kyrkan, står det:

”Tillsammans med många andra, däribland det kyrkliga ledarskapet i Jerusalem, uttrycker vi idag djup oro över president Trumps planer på att ensidigt förändra Jerusalems status genom att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och flytta sin ambassad dit.”

I mejlet står också att ”vi stödjer upprätthållandet av Jerusalems status som en öppen stad, delad mellan två folk och tre religioner och där tillgängligheten till de heliga platserna garanteras i enlighet med internationella överenskommelser”.

Undertecknarna befarar att Trumps initiativ ska leda till ytterligare splittring och våld i Jerusalem och i hela regionen och att det ”omöjliggör en fredlig lösning för Israel och Palestina”. De skriver att freden måste bygga på framförhandlade lösningar av konfliktens parter med utgångspunkt i folkrätten.

-Pettersson säger att det är lika bra israelerna styr, ingen tror väl på allvar att Jerusalem kommer vara en öppen stat om muslimerna får något att säga till om.

Vi ser hur det ser ut i Mecka och Medina, dit får bara muslimer resa.

Sedan kan undrar jag när och hur Jerusalem blev en helig stad för muslimerna? När när Muhammed levde var Jerusalem en gammal och välkänd stad, trots detta nämns Jerusalem inte en enda gång i koranen. Jerusalem har aldrig varit något stort centrum i en suverän muslimsk stat.

Islam har inte någon naturlig anknytning till Jerusalem. Islams profet, Muhammed, besökte aldrig staden. Det enda som finns är en himlafärd till en avlägsen böneplats men vad den platsen låg har man ingen aning om och någon annan naturlig koppling till Jerusalem har faktiskt inte islam på det rent religiösa planet.

Indirekt betraktar många muslimer en del av Gamla Testamentets profeter som heliga, vilket indirekt ger islam en koppling till Israel. Men i så fall är det helt ologiskt att man då samtidigt förnekar judarna någon som helst anknytning till området, med tanke på att Gamla Testamentet är den judiska religionens urkund och heliga skrift.

Muslimerna erövrade Jerusalem på 600-talet och då började man uppföra en rad byggnadsarbeten för att markera stadens muslimska tillhörighet. I hela området ser man hur islam övertagit mängder av judiska och kristna heliga platser och gjort dem till sina egna, genom att bygga moskéer och minnesmärken.

Tanken har förmodligen varit att sakta men säkert ”islamisera” hela området. Al-Aksamoskén på Tempelberget var t ex ursprungligen en basilika uppförd av kejsar Justinianus. Efter att muslimerna intagit Jerusalem, omvandlades basilikan till en moské.

Både kristendom och judendom har en oerhört mycket starkare koppling till Jerusalem än vad islam har. Jerusalem, Davids stad, är så intimt förknippad med den judiska religionen att de två är omöjliga att separera. ”Nästa år i Jerusalem” har uttalats av judar i alla tider. Jesus verkade till stor del i Jerusalem och dog och uppstod där, vilket gör att staden också har en oerhört stor betydelse för kristenheten.

 

Nåväl, tillbaka till ärkebiskopen, som påstår att ”omöjliggör en fredlig lösning för Israel och Palestina”, det har inte gått så bra de senast 70 åren som judar och muslimer förhandlat utan att USA erkänt Jerusalem som huvudstad så det gör nog ingen större skillnad.

-Pettersson tycker ärkebiskop Antje ”Allahu Akbar” Jackelén ska vara mer bekymrad över kristendomen i Mellanöstern.

Kristendomen håller på att utrotas på sin födelseplats som är Mellanöstern och Jerusalem, på många platser står kristendomens överlevnad på spel med det verkar inte bekymra ärkebiskopen. De kristna är världens mest förföljda religiösa grupp och vi vet alla vilka som är värst på att förfölja…

Kristendomens utbredning innan islam började härja


19 responses to “Ärkebiskopen bryr sig mindre om de kristna i Mellanöstern än…

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Så har den repulsiva islamistkonvertiten in spe åter bevisat vilken sida hon valt i kampen mellan gott och ont, och att denna vederstyggliga frontalfigur för Antikrists avancerande trupper uteslutande agerar som talesperson för mänsklighetens farligaste fienden, råder inga som helst tvivel.

  Nu kan vi inte blott skönja hennes bockfötter under den klerikala maskeringen – de vidriga hornen i pannan talar sitt tydliga språk och visar vad slags hondjävul till överhuvud den Svenska Kyrkan valt i syfte att förnedra och krossa den samlade kristenheten.

  Vi skall glädjas och lovprisa Herren den dag den skändliga störtas från den ärkebiskopliga tron hon genom den dolda diktaturens förhatliga försorg embarkerat, besudlat, missbrukat och förhånat.
  Andreas.

  Gilla

 • gamgubben

  Hon glömde fortsättningen; Gud är stor men dumheten är större.

  Gilla

 • Fjodor

  Jerusalem och judarnas tempel är helt centralt i judendomen.
  Kristendomens anspråk är också relativt start då Jesus verkade i staden men även dog och återuppstod i Jerusalem.
  Islams anspråk är en efterkonstruktion för att lägga anspråk på staden och har inget stöd i koranen alls annat än att någon valt att tolka ”det yttersta templet” till Jerusalem för att ursäkta Islamisk agression.

  Gilla

 • Nostradamus_i_norr

  Ärkebiskopen tillhör de falska profeterna och villoandarna som Bibeln talar om. Sannolikt tillhör hon eller är influerad av den ”kristna” vänstern i Sverige som gjorde marxismens idéer till sina och som idéhistorikern Johan Sundeen berättar om. Maos totalitära Kina kunde beskrivas som en del av Guds plan.

  Al-Aqsa-moskén är ett sent påfund jämfört med kung Salomos tempel vilket framgår av följande.

  När muslimerna strax efter Muhammeds död började erövra stora områden utanför Arabiska halvön i sina krigståg, intogs Jerusalem och år 638 uppförde Omar en trämoské på tempelplatsen. Den muslimska Klippdomen (i nuvarande form från 1500-talet) anses idag stå i princip på den plats där Jerusalems tempel en gång stod. Dessutom finns Al-Aqsa-moskén intill denna. Nuvarande byggnad är från år 1035.

  Salomos tempel, även kallat det första templet i Jerusalem är det tempel som enligt Första Kungaboken i Bibeln uppfördes av Israels tredje kung, Salomo cirka 960 f.Kr. Under babyloniernas erövring förstördes detta tempel omkring år 587 f.Kr.

  Efter det att judarna omkring år 537 f.Kr. hade återvänt från den babyloniska fångenskapen, ledda av kungasonsonen Serubbabel som ståthållare och med stöd av perserkungen Dareios den store, byggdes det andra templet på samma plats där det föregående templet hade stått och invigdes år 515 f.Kr. Detta höll på att förstöras av Alexander den store men stod fram till 169 f.Kr. då seleukiderna under kung Antiochos IV plundrade templet. Templet reparerades och återinvigdes år 164 f.Kr.

  Kung Herodes den store lät under sin regeringstid bygga ut templet och tempelplatsen i ännu större prakt än Salomos och templet kom att kallas Herodes tempel. Det gjordes främst år 19-9 f.Kr och hade en ny blomstringstid, med vidare arbete utfördes fram till år 64 e.Kr. År 70 e.Kr. ödelade romarna delar av Jerusalem och rev templet och förde många av de heliga guldföremålen till Rom.

  Den romerske kejsaren Julianus Apostata gav judarna tillåtelse att återuppbygga templet år 361 men projektet misslyckades och resultatet blev förstört. År 438 upphävdes förbudet för judar att tillbe vid tempelplatsen. År 614 tog judarna hjälp av perserna för att få självständighet och de lyckades åstadkomma frihet för Jerusalem i tre år, innan bysantinerna slog ned upproriskheten igen och rev det som judarna lyckats återbygga av templet.

  Enligt profetior i Hesekiel kapitel 40-47 kommer ett tredje judiskt tempel att byggas på tempelplatsen.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Varför konverterar inte ärkebiskopen till Islam ?
  Hon verkar ju i alla fall ha tappat tron på den kristna läran.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/08/09/den-svenska-kyrkan-styrd-av-den-politiska-makten-2/

  Gilla

 • Argus

  Det verkar väga lätt att kung David intog och gjorde Jerusalem till huvudstad i Israel runt 990 f.Kr.. Stockholm har till exempel varit huvudstad endast från början av 1600-talet då Axel Oxenstierna satte upp ramverket då huvudstad tidigare var den plats där kungen befann sig och eftersom Gustav II Adolf rände runt på kontinenten gick det inte för sig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En av extremvänstern politiskt korrekt inkvoterad ärkebiskop !

  Gilla

 • Carl edström

  Det märks att det är långa köer till sjukvården !

  Gilla

 • Tony

  Svenska kyrkans fjäskande och fotskrapande för Islam
  är vidrigt, varför tar inte kärringen steget fullt ut och konverterar
  till Islam? Hon är så bottenlöst feg att hon inte ens har kunnat
  beklaga när kristna mördats av medeltids religionen.

  Det går att skönja en allians mellan Svenska kyrkan,
  Bonniers , sju klöver politikerna, kommunisterna,
  Bilderberg gruppen , Georg Soros, allt går ut på att slå sönder Europeiska fungerande samhällen.

  Gilla

 • ossie

  Återigen skönt att man inte är medlem denna svenska muslimkyrka

  Gilla

 • Mimi N.

  Gud är sannerligen stor som tål den gamla haggan. Vi dödliga finner sjakalen olidlig och ond, men vi saknar tyvärr makten att få bort henne.

  Gilla

  • Truthfighter

   Hon är ju bara toppen på ett isberg där. Hela Svenska kyrkan är ju fördärvad av sin sekulära anpassning. Så att få bort bara henne, hjälper inte ett skvatt. Det krävs en FULLSTÄNDIG omgjordning av kyrkan för en bättring. Vilket inte kommer att ske. Den sanna kristenheten, får idag leva som på Davids tid och dessförinnan, UTAN FAST BONING.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ärkebiskopen är ju själv en sådan där s.k stackars invandrare något som hon alltid måste framhäva i illröda massmedia och har naturligtvis politiskt korrekt gjort som många andra i dagens Sverige nämligen sålt sin själ till islam !

  Gilla

 • Silfverbielke

  När Sveriges ärkebiskop har samma åsikt som Sveriges utrikesminister då vet vi att Trump tagit rätt beslut.

  Gilla

  • Truthfighter

   PRECIS!!! Svenska kyrkan, har förlorat sin kristenhet, och är på väg mot islams totala mörker.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: