Tre äldre kvinnor rånade av utländska kvinnor


BROTTSLIGHET. Tre äldre kvinnor har utsatts för stöld och stöldförsök i sina bostäder i Västra Götaland under lördagsförmiddagen. Nu varnar polisen för organiserade ligor som är inriktade på att slå till mot äldre.

Polisen meddelar att tillvägagångssättet är välkänd och man misstänker att kvinnorna är ute för att stjäla saker.

I Lidköping uppger en kvinna i 80-årsåldern att två okända kvinnor ringde på hemma hos henne. De ska därefter ha trängt sig in i bostaden. De okända kvinnorna ska ha börjat klappa och krama den äldre damen – som i samband med detta blev av med sitt guldhalsband.

Polisen går nu ut med en skarp varning för organiserade ligor som ger sig på äldre. – Jag befarar att vi har en våg av åldringsbrott på ingång. Vi har två fall nu under förmiddagen och det finns garanterat ett stort mörkertal, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst och fortsätter: – Det här är ofta många när de arbetar – för det här är tyvärr deras arbete. De täcker stora ytor och de förflyttar sig snabbt. De begår ett antal sådana här brott och drar vidare till nästa ort. Och det ä extremt uträknat, de vet vilka offer de ska ge sig på.

Polisen uppmanar allmänheten att vara vaksam. – Vi är helt beroende av tips från allmänheten för att kunna kartlägga och lagföra de här personerna. Höll ögonen öppna efter personer som stämmer överens på de signalement som finns och på personer som verkar intressera sig för äldre.

Två kvinnorna som slog till i Varberg uppges båda ha varit mörkhåriga och talade tyska. De uppges ha varit välklädda i färgen beige.

I Lidköping ska kvinnorna ha burit täckkappor eller täckjackor i svart. Den ena kvinnan ska ha varit större till storleken och en av dem hade två guldtänder, enligt signalementet. Kvinnorna talade dålig svenska.

I Falkenberg fick en kvinna i 90-årsåldern ”besök” av två okända kvinnor som varit inne i bostaden. Kvinnorna beskrivs vara i medelåldern med normal kroppsbyggnad, de talade inte svenska.

-Pettersson säger att detta är bara i region väst och vi vet alla vilka människor det rör sig om i de flesta fall. Nu vill jag inte nämna det men passar på att citera Jan Guillou som inte kan bli beskyllt för att vara rasist För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar”. 


9 responses to “Tre äldre kvinnor rånade av utländska kvinnor

 • Kenth Andersson

  Kvinnor kan !
  Det är ju en beprövad slogan i dagens PK-Sverige.

  Gilla

 • Lena

  Ynkligt att ge sig på äldre! Sverige har blivit hemvist åt kriminella utlänningar. Våra ”politiker” låter detta ske!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Rent parentetiskt kan tilläggas att undertecknad, vilken i all välmening sökt erinra äldre personer att iaktta ökad vaksamhet och föranstalta med erforderliga försiktighetsåtgärder, oftast bemötts med viss skepsis och vänligt överseende.

  Detta kan näppeligen bero på min avsaknad av seriositet, utan har fastmer grund i den traditionella godtrogenhet som alltjämt utgör en betydande del av vår nationalkaraktär, oaktat vi nu skriver 2017 och våra inhemska förhållanden för alltid förändrats.
  Andreas.

  Gilla

 • ruben

  Vad är det för utländska ligor, som ständigt rör sig obehindrat omkring i Sverige? Är Sverige ett allmänt internationellt rånobjekt? Det var inte meningen att Sverige skulle bli gratis nöjesfält för hela världens kriminella. Många myndigheter har tydligen missförstått och skapat ett Absurdistan av Sverige.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Innan EU:s öppna gränser och järnridåns fall som etablissemanget hyllar så fanns inte dagens samhällsproblem !

   Gilla

 • ingemar

  I och för sig är det bra med varningar, men det är polisens uppgift att göra något åt saken! Att polisen inte tycks har förstånd och utbildning i hur det är att åldras, är katastrofalt! Man kan nämligen inte begära att en stor del av de äldre själva ska kunna avgöra vilka som t ex är bedragare, rånare och mördare vs hemtjänst, hantverkare och vicevärd.

  Gilla

 • ossie

  Dessa vidriga odjur borde ha offentlig prygel.

  Gilla

 • centurion

  När ska polisen sluta upp med att skuldbelägga offren ? Det är ju ständigt detta snack om att vi ska se upp, vara vaksamma, låsa in, ha ögon i nacken, gå undan, undvika folksamlingar. Ja, helt enkelt förändra våra liv, medans buset får hållas. Snälla farbror/fröken polisen ; skaffa er en riktig chef, gör jobbet ordentligt och resolut, använd batongen och lås in avskummet. Men för h-e ; Skuldbelägg icke brottsoffren !!!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Dagens totalt politiskt vänsterstyrda svenska poliskår har inget välja på, man får naturligtvis inte skuldbelägga någon annan än offren !
   En riktig chef går inte att tillsätta, i dagens Sverige blir man bara chef om man inget begriper säljer sig billigt är rövslickare och har misslyckats med på andra arbeten.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: