Majoriteten av de ensamkommande klarar inte gymnasiet


INVANDRING. ”Så att de kan gå klart gymnasiet”, sa utbildningsminister Gustav Fridolin när han i måndags meddelade att Miljöpartiet hade lyckats få socialdemokraterna att gå med på världens största studiebidrag till de så kallade ensamkommande ungdomarna.

De principvidriga och orättvisa delarna av förslaget är väl kända och kommenterade, men de mer praktiska förtjänar nu minst lika mycket uppmärksamhet. Sverige gör ju ett åtagande när man säger att unga får stanna om de klarar gymnasieutbildning. Snacka om press.

Hur går det för dessa elever?

Nåväl, Sverige har en andra chans kallad introduktionsprogrammen för gymnasiet där Språkintroduktionen är det största, ja faktiskt det fjärde största gymnasieprogrammet i landet numera. Dit kommer man direkt från utlandet eller om man misslyckats i grundskolan.

Av eleverna på Språkintroduktionen har 1(!) procent tagit examen efter tre år. Efter fyra år har 7 procent tagit examen. 20 procent av eleverna försvinner.

Läs hela artikel på DI.se…

-Pettersson menar att regeringen under ledning av Miljöpartiet gör ungdomarna och Sveriges skattebetalare en björntjänst, det finns andra afghaner som behöver pengarna bättre…

Jag skulle hellre lägga många miljarder på dessa afghanska skolflickor än en enda krona på de ljugande afghanska desertörerna som kallar sig ”barn” och har tappat sina id-handlingar men inte sina mobiler…


12 responses to “Majoriteten av de ensamkommande klarar inte gymnasiet

 • Gunde Snålblåst

  Nu kan afghanerna verkligen misslyckas med gymnasiet. Så länge de inte klarar studierna får de stanna. Efter misslyckat gymnasieprogram så får de härja några år i komvux för att det är så förbannat ”synd” om ”barnen” och på så vis vinna ytterligare några år i Sverige. Efter detta påstår de att de har större anknytning till Sverige då de misskött sig i landet i för många år.

  Gilla

 • Sven-Erik

  Barn är barn, oavsett kön. Det är först när de unga männen blir ensamkommande de inte vill stå i kön.

  Gilla

 • Nosferatu

  Ett fel bara. Afghanerna behöver inte klara gymnasiet för att få stanna. De behöver bara initiera att de ämnar gå där.

  Gilla

 • Elsa

  De kommer att få stanna oberoende hur det går i gymnasiet.
  Ett första steg.

  Gilla

  • Joy

   Såklart! Det finns alltid något snyft de och deras supporterklubb kan dra fram. Och rasistkortet. Vips får de som de vill. Osmakligt!

   Gilla

 • Lennart

  Alla vet hur lätt det är att lära sig kinesiska som vuxen, eller hur ? Svenska språket kan jämföras med kinesiska och är ett svårt språk, vissa kan knappt läsa och skriva efter 9 år i grundskolan. Det handlar om intresse, gener och begåvning. MAJORITETEN dvs över 80% har inte en chans att klara ens den svenska grundskolan med godkända betyg, så enkelt är det! Ingen arbetsgivare efterfrågar dem och många av dem har fastnat i knark och kriminalitet.
  MEN REGERINGEN HAR ALDRIG haft för avsikt att utvisa någon, det är en extrem ”öppna hjärtan” och ”öppna gränser”-politik vi ser, allt för att Svetsaren ska få behålla makten med hjälp av Miljöpartiet…

  SVERIGE VAKNA!!

  Gilla

 • Realist

  En enkel och billig problem lösning !!!!

  Kan bara lösas på ett sätt !!!

  Så inte skolan än en gång blir rensad av de lärare som behövs där !!!

  Sänd HEM DESSA SOM INTE VILL / KAN vara SVENSKAR !!!!

  Gilla

 • Kurt

  Det förvånar mig inte alls det som jag ha set på nära håll via min flicka som gå introduktions program, lärare är Afghaner eller syrier språket som pratas är inte Svenska och definitivt inte Skånska. Jag ha nu tittat på läxorna de få och antalet, min dotters kommentar, ska jag lära mig Svenska här kommer det att ta mer än tre år. Hon ha klarat Kinesisk Gymnasiet med beröm och utmärkelse, va hon ha fått för intryck av den svenska skolan vill jag inte återge här. Hon vill lämna Gripen så fort det bara gå. Jag söker frenetisk till ett alternativt, ringde till Campus i Nyköping, gissa vem som svarade, just det en mena varelse på bruten Svenska. De infiltrera allt. 😦

  Gilla

 • angelicaplacet

  Då måste det finnas någon annan orsak till att politikerna vill att dom ensamstående ska vara kvar i Sverige.

  Gilla

 • Dalmasen

  Det gnälls hela tiden på SD, men hallå MP, dom bör stängas ute
  Från allt inflytande. Har dom glömt bort att det var miljöfrågor
  Dom skulle driva.
  Nu handlar det om skyddande av kriminella invandrare
  I huvudsak.
  Gör en åldersbestämning på Fridolin. Kan nog vara ensamkommande.
  Han känns minderårig i sina handlingar.
  Totalt inkompetent lekstuga hos mp.

  Gilla

 • Mimi N.

  Akta er, ormen Fridolin öppnar munnen. Han vill sluka Sveriges befolkning för att hans kära afghaner ska få LEBENSRAUM !
  Och foglig som ett lamm gör svenskarna som han vill …..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: