Libyen lovar tömma läger – trappar upp hemflygningar

INVANDRING. Libyen ska trappa upp flygtransporterna av migranter till hemländerna. Det meddelar Libyens FN-stödda regering, enligt ABC News. 

Situationen för migranter i landet har väckt ny uppståndelse efter att CNN publicerat en video som visar hur män säljs på slavauktioner för några hundra dollar.

FN:s internationella organisationen för migration, IOM, har uppmanat Tripoli att tömma sina migrantläger och i en gemensam aktion flögs 140 nigerianska medborgare ut från landet under tisdagen. Transporten är den senaste i en rad flygningar.

-Pettersson menar att här skulle Sverige kunna göra en riktigt bra insats. I stället för att rädda människor på Medelhavet och transportera dem norrut skulle vi kunna hjälpa Libyerna och flyga dem söderut till sina hemländer. Ni vet väl att vi har rejäla resurser till det…

C-17 Globemaster III är planet som får rycka in när Försvarsmaktens egna Hercules-plan inte räcker till. Sverige är med i ett samarbete där 12 länder delar på tre Globemaster-plan, som utgår från basen Heavy Airlift Wing i Ungerska Papa.

11 thoughts on “Libyen lovar tömma läger – trappar upp hemflygningar

  1. Det var Nya Moderaterna som hjälpte till att störta Gaddafi.
    Dessutom lånade de ut 100 miljarder svenska skattekronor till Grekland.

  2. Slavhandel och stöld av barn ingår i muslimernas tradition.
    Muslimer är kanske inte så bra som politikerna påstod.

  3. Grattis EU hur mycket kostade det, alltså hur mycket vill Libyen ha som ”skadestånd” !!!!!!!!!!!!

  4. Kl.03.00 inatt fick rumänska kustbevakningen SOS signaler från ett båtvrak i nöd p g a höga vågor och storm 25 km utanför Constanta, vid Eforie.
    De var tvungna att åka iväg och rädda dem. Det var cirka eller drygt (?) 100 irakier och afghaner ombord från Turkiet. Sablar !

    • Professor Terje Tvedt har slik enorm suksess med boken om innvandring og islam, at forlaget nå har måttet stenge nettsalget sitt. Publikum omdirigeres nå til andre bokhandlere.

      Siden det skal være bokmesse i Sverige, regner vi med denne knallsuccsesssen er å finne 🙂 http://bit.ly/2j1oTvD

      • Svar till Nordmann om busschaufförer, menafolk kör bussarna, så de håller nog ihop med de egna och kör bussarna.

  5. Italien har väl fler plan med den kapaciteten? Då kan dom bli av med de som kommit. Samordning, Samordning, Samordning!

Kommentera