Där dog trovärdigheten och tilliten *Uppdaterat


En kort uppdatering. Jag har fått ett påpekande om att siffran för den direkta kostnaden för de ensamkommande (3,9 miljarder) låter låg. Den siffran berör bara de cirka 8 000 man räknar med ska beröras av regeringens beslut. Cirka 23 000 ensamkommande afghaner kom 2015 och majoriteten av dessa kommer att få stanna. Siffrorna 1 350 x 365 står fast, sedan får du själv räkna ut den verkliga kostnaden baserat på hur många ensamkommande du tror det verkligen rör sig om. Jag lovar att summan är betydligt högre än 3,9 miljarder, betydligt och då är inte den indirekta kostnaden medräknad.

”Jag bedömer att det inte är möjligt. Då skulle vi överge den reglerade invandringen och vi skulle också ställa oss utanför prövningen av asylskälen”

Så sade migrationsminister Heléne Fritzon (S) i Agenda den 1:a oktober 2017 (12 minuter in i programmet). Den 27:e november 2017 övergav Socialdemokraterna sin trovärdighet.

Sveriges största parti och det parti som historiskt sett varit det statsledande, vek ned sig för ett parti med bara 5 procent av väljarkåren bakom sig. Miljöpartiet hade hotat med att lämna regeringen och för detta krav sålde Stefan Löfven ut Socialdemokraternas trovärdighet.

Notera gärna bilden från gårdagens pressträff.

Är det inte någon vi saknar på bilden ovan? Var är statsminister Stefan Löfven? Miljöpartiet skickar fram sina två språkrör, men var är Socialdemokraternas partiledare och Sveriges statsminister? Ett beslut som detta borde rimligen inte kunna förankras om det inte godkänts av partiledaren.

Så här sa Widar Andersson (f.d. socialdemokratisk riksdagsledamot och numera chefredaktör för Folkbladet) i Agenda den 19:e november 2017 (19 minuter in i programmet):

”Jag blir orolig när det kommer politisk inkliv från olika håll, inifrån socialdemokratin och andra partier också…//…vi ska återgår till den godtyckespolitiken som var förut där enskilda politiker, enskilda strömningar och just nu är det ett väldigt uppspel kring unga män från Afghanistan”

Widar Andersson svalde nog hårt när han igår hörde hur hans eget parti lade sig platt för Miljöpartiet och de strömningar som sänt vågor genom Sverige de senaste månaderna. Frågan vi kanske aldrig får svar på, är om det var Miljöpartiets hot om att lämna regeringen som fick Socialdemokraterna att tvärvända, eller om det var påtryckningar från annat håll? Partiets religiösa gren, Tro & solidaritet, har krävt att samtliga afghaner ska få stanna, partiets kvinnoförbund likaså och ett antal kommuner runt om i landet, bl.a. Stockholms arbetarkommun. Svensk kyrkan och en rad frivilligorganisationer inte att förglömma.

regeringens hemsida kan mer om detta beslut läsas och där kan man ta del av de kriterier som nu gör att tusentals afghaner får chansen att stanna. Notera gärna dessa ord: ”Registrerats som barn vid ankomst”

Upprepa orden för er själva. Det innebär att ensamkommande afghaner som ljög om sin ålder när de klev in hos Migrationsverket, premieras med uppehållstillstånd som med allra största säkerhet blir permanenta. Det vi bevittnade igår går i rakt motsats till det som majoriteten av riksdagspartierna gått ut med. En reglerad och rättssäker invandringspolitik. Dessutom luckrar Sverige i och med detta upp för att fler ska komma hit, när det åter visar sig att Sverige bjuder på generositet istället stram politik.

Johan Westerholm på Ledarsidorna, är en annan socialdemokrat som förmodligen tog sig åt huvudet igår. I morgonens inlägg skriver han att Miljöpartiet vunnit både gamet, setet och matchen. Andra som jublar är Advokatsamfundet som mångdubblat sin omsättning på asylmål och som nu kan få se samma procedur upprepas en andra gång. Några som förmodligen inte jublar är kommunerna.

”Illa underbyggda beslut utan konsekvensanalyser…//…De allvarligaste konsekvenserna väntar ute i kommunerna”

Just detta med konsekvensanalyser är intressant. Man räknar med att minst 8 000 afghaner berörs av regeringens tvärvändning och till det får vi lägga de tiotusentals anhöriga som väntas hit så fort de små telningarna fått sitt permanenta uppehållstillstånd.

Den 16:e november 2017 bekräftade Riksrevisionen att regeringens migrationspolitiska propositioner saknade just konsekvensanalyser.

”På senare tid har underskattningarna varit åtskilliga miljarder kronor om året…//…Granskningen visar bland annat att många av propositionerna helt saknat bedömningar av hur antalet som ansöker om, eller beviljas, uppehållstillstånd kan påverkas av förslagen. Det fåtal bedömningar som gjorts är huvudsakligen så svagt underbyggda eller kortfattat redovisade att deras tillförlitlighet inte går att bedöma”

Riksrevisionen, som är en myndighet som lyder under Sveriges riksdag och har till uppgift att granska staten, var alltså kritisk till uppföljningen av regeringens migrationspolitiska propositioner så sent som för en vecka sedan. När man hör migrationsminister Heléne Fritzon (S) uttala sig i media om att man inte vet hur många som kommer att beröras och hur det kommer att påverka olika myndigheter och kommuner, tror jag inte att Riksrevisionen sätter sig ned och säger ”Bra analyserat”.

Nu är förslaget inte fastställt, utan måste först röstas igenom i Riksdagen. Där kommer det givetvis att få grönt ljus, eftersom två andra extrempartier, Vänsterpartiet och Centerpartiet, redan nu gett tummen upp. Vad kan det då få för konsekvenser?

Om vi börjar med den direkta kostnaden så ligger den på cirka 3,9 miljarder per år (1350 x 365 x 8000). 1 350 kronor är den nya schablonersättningen för ensamkommande och dygn och 8 000 är antalet man tror detta kommer att beröra. Lägg därtill övriga kostnader som ersättningar till Advokatsamfundet, rättsväsendet i stort, den fria vården, den fria tandvården, gratis gymkort, fri entré till simhallar m.m. Inom kort får man också lägga till kostnaden för de anhöriga som kommer och ska ha del av vår välfärd, bostäder och annat som nyanlända begåvas med.

Nästa problem är just bostäder och jobb. Får vi se samma problem med att hitta bostäder till dessa afghanska familjer som hittills? Får vi läsa om fler exempel som det i Gislaved där kommunen byggt 15 helt nya och inredda fritidshus till ensamkommande afghaner och deras anhöriga? Jobb då? Kommer de afghanska unga männens familjer att jobba och försörja sig själva under sin livslånga vistelse i Sverige? Få, mycket få, tror att detta kommer ske. Nej, troligen kan de sitta hemma i sina skattefinansierade lägenheter, tryggt förvissade om att bidragen ramlar in punktligt varje månad.

Sedan har vi givetvis detta med ensamkommande afghaner som begår brott.

På regeringens hemsida läser vi att den nya uppgörelsen inte gäller de som begått brott. De är ganska många, de ensamkommande afghanerna som begått brott. Rån, misshandel, droger, våldtäkter och mord. Många av dessa brottslingar lever fortfarande kvar i Sverige efter att ha avtjänat pinsamt låga straff som några timmars samhällstjänst och några tusen i skadestånd. Många av dem har gått under jorden och lever i det svenska skuggsamhället.

Nu är ju inte alla nöjda med regeringens omsvängning.

En som är synnerligen missnöjd är den ständigt närvarande afghanskan Fatemeh Khavari.

”Det var bättre än ingenting, men inte tillräckligt bra…//…Regeringen ska tänka på dem som inte omfattas av den här lagen…//…Ung i Sverige att driva frågan vidare”

M.a.o. lär vi få se strejkande afghaner på våra torg när vinterkylan ersatts av vårvärme och nämnde Khavari lär dyka upp som gumman i lådan i varje propagandakanal vi har. Nu visar det sig att strejk och manifestationer belönas och detta kommer många att hörsamma, förmodligen inte bara afghaner.

Hans Li Lignell skriver också om detta fatala beslut på sin blogg, Fristad.

Följande sammanfattning är det nog många som skriver under på:

Det går inte att känna annat än ett djupt förakt för dessa ursäkter till politiska ledare”

Nu tror säkert Socialdemokraterna att människor glömmer. Fel, fel, fel, som Brasse Brännström skulle uttryckt det. Människor glömmer inte och ju mer svensk asylinvandring påverkar människors vardag och ju närmare problemen kommer, ju fler vänder sin ilska mot de som ligger bakom.

Väljare har under hösten återvänt till S&M från Sverigedemokraterna, när de stramat åt sin migrationspolitik. Det har hittills lönat sig, men när S nu visar att deras trovärdighet är lika med noll, är vägen tillbaks till SD lika kort som den var från SD till S. Knappt 10 månader kvar till valet.

Läs mer vad Ivar Arpi skriver på twitter, men de här orden kan inte misstolkas.


24 responses to “Där dog trovärdigheten och tilliten *Uppdaterat

 • Peter Skoglund

  MP slår själva i spiken i sin egen kista. Hur är de funtade egentligen?

  Om lögnen ska styra svensk migrations-och integrationspolitik, så är nu Sverige illa ute.

  Att en miljöpartistisk samling kan vara så respektlösa, är inte förvånande.

  Men hur i helsike kan en sosse-ministären sjunka så lågt, att man tillåter detta?

  Gilla

 • Anna M

  På regeringens hemsida läser vi att den nya uppgörelsen inte gäller de som begått brott.

  Hm… hur går det då för alla afghaner som vistas här illegalt? De begår ju brott.

  Gilla

 • Nisse

  Såg på tv4 i dag en Svensk hemlös man hel o ren han sov ute av o till han överlevde pga Kyrkans mission. Men skäggbarnen behöver inte sova ute
  man undrar hur i helvete nuvarande regering tänker. Sverige är inte till för
  Svenska folket längre ?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Sverige inte till för svenska folket ?
   Det var länge sedan nu är landet till för hela världen.
   Vi ska ju numera tänka globalt och mångkulturellt har ju vänstereliten bestämt !

   Gilla

 • Tony

  Och dom som heller inte borde jubla är Sveriges skattebetalare,
  hur ska Afghanernas så kallade studier finansieras? Antagligen via
  studiestödsnämnden med amorteringsfria lån, sådana som
  andra ungdomar får amortera i flera år på ?

  Gilla

 • Grune

  Räknas dessa siffror bara på de asylsökande så undrar man hur många tiotals miljarder som går till de hundratusentals illegala som tar sig in i landet

  Gilla

 • Stenbock

  Socialister skall ni aldrig tro eller lita på. I dag t.ex. publicerar deras lakejer inom röd/gröna PK-pressen,ett uttalande från finansminissan.(inkl.bild)
  Här påstår hon att landet gott plus med 7 miljarder senaste månaden !
  Tag detta för vad det är.Under hela hösten har de varit befriade för att amortera,och betala räntor till alla sina kreditgivare.Det är bl.a.där dessa
  7 miljarder stammar från….
  Nu ”kompenserar” man dessa sparade kronor med nya lån !
  Titta på skalan från Statsskulden hur i November trenden har vänt,och pekar på nya lån för att skuldbelägga landet ytterligare,Orsaken till att det behövs nytt friskt kapital känner vi alla till:
  http://www.statsskuld.com/

  Gilla

 • angelicaplacet

  Under 2017 har 90 personer beviljats asyl genom något nytt som heter gymnasielagen hos Migrationsverket.Övervägande från Afghanistan.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vilken dag är det tänk att beslutet ska behandlas i riksdagen?

  Gilla

 • Suzie

  Mp eller melonpartiet som de också kallas är gröna utanpå,röda inuti med svarta och bruna kärnor,mycket träffsäker beskrivning av det lilla extremistpartiet som i princip har styrt Sverige sedan Ruinfeldt valde att gå samman med dem i regeringsställning och Löfven fortsatte på samma samhällsomstörtande bana då han valde att låta Mp fortsätta med den vansinniga massinvandringen av id lösa främlingar/ grovt kriminella från tredje världens värsta klanstyrda diktaturer.Att svenska folket röstat för detta och fortsätter acceptera att bli utbytta och på sikt utplånade av de inbjudna ockupationsmakten bevisar ju att folket är socialistiskt hjärntvättad bortom räddning.

  Från Varjagers blogg

  Miljöpartiets rötter i ekofascismen skrämmer

  https://varjager.wordpress.com/2014/08/11/miljopartiets-rotter-i-ekofascismen-skrammer/

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det vi nu bevittnar i realtid är att en av världens bästa välfärdsländer faller samman inför våra ögon, detta beslut innebär att många s.k ensamkommande får stanna och därefter får ta hit sina anhöriga kommer att kosta åtskilliga miljarder under överskådlig tid. För dessa miljarder kunde vi sannolikt haft resurser att opererat cancerpatienter i tid och säkerställt LSS stöd för gravt handikappade barn. Den s.k humanistiska och moraliska stormaktens regering har återigen visat sitt rätta ansikte och vi inser nu att den skiter fullständigt i svenska medborgare så länge det finns importerat menafolk att stödja.

  Gilla

  • Preben P.Reben-Prebensson

   ”Finns inte” en krona över till etniska svenskar i armod men röstimporten får hundratals skuldfinansierade miljarder in i åtgärder.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  Oops…. Aftonbladet glömmer att ETT AV KRAVEN var att ”de ska vistas i Sverige…”

  Gilla

 • Jag

  Hur tusan kan ett litet skitparti som mp sätta sån press på vårt land?
  Bryr de sig verkligen inte om sitt land, dessa förrädare?
  Är det så viktigt att importera kriminalitet för att få röster?
  Ser de ej konsekvenserna av sina beslut?
  En dag hoppas jag att dessa straffas för sitt landsförräderi. Det är det absolut värsta brott man kan utföra – förråda sitt eget land!
  mp är en fara för nationens säkerhet tillsammans med såssarna, tillsammans med hela sjuklövern för den delen. Vårt en gång så fina land så snart inför ett ”inbördeskrig” där vi har importerat de som strider mot oss, våra Svenska kvinnor, vår skola, sjukvård och äldreomsorg, mot våra LAGAR som skall upprätthållas, mot våra bostäder för VÅRA ungdomar/barn, för varje BB som läggs ned osv. ALLT vårt ”ges bort” till förmån för dessa invällare som begår grova brott och även småbrott oavsett brott så är det en skandal för det är importerade brott

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tyckte Fridolin under pressträffen kallade Lövin för statsminister.
  Men jag kan ha hört fel.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Kallade Fridde Lövin för statsminister ?
   Inte omöjligt efter valet 2018 vad som helst kan hända i dagens folkhem, svenska folket valde ju s.k ”arbetaren” Löven !

   Gilla

  • Bosse

   ”Angelicaplacet” Statsminister är väl Fatemeh Khavari om jag har fattat det rätt.

   Gilla

 • gamgubben

  Här har vi dagens Sverige, Regeringsparti utan ideologi men först och främst ingen ryggrad. Bortse från vad som sagts tidigare, nu gäller det att få sitta kvar och därför böjer vi oss för ett parti med 6,89 % av väljarna vid senaste valet, detta är demokrati enligt S.
  Samtidigt talar inte S med ett parti som hade dubbelt så stort stöd av väljarna.
  Skamligt beteende, vad tror ni PAH och TE skulle sagt?

  Gilla

 • Fredde

  MP är väldigt stora på Södermalm –
  Hur många flyktingförläggningar har de där?
  Hur många av PK-vänstern har öppnat sitt hem för ”baaarnen”..?
  Hur många gänguppgörelser (som i Ronneby) har de där?
  Hur många skjutningar har de där?

  Kort sagt: MP har ingen aning om läget ute i Sverige idag!
  De tror att allt är så bra, och att lyxflyktingarna ska rädda Sverige.

  Hur kan dessa miljömuppar få styra Sverige? Ett litet skitparti i marginalen…

  Gilla

 • age

  – men hur många av ”87% gänget fattar allvaret i detta?

  (”87% av sveriges röstberättigade är dummare än genomsnittet”)
  = en revidering av statistikens grundregel!

  Vi är på väg mot en sämre värld i vårt fosterland!
  Jag är rädd!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Och resten icke PK-väljarna är idiotförklarade av etablissemanget !
   Blir intressant att se hur många % av väljarna som idiotförklaras av etablissemanget efter valet 2018.

   Gilla

 • Ove-Britt Henson

  En ledtråd till varför Miljöpartiet brinner för denna frågan är ju för att dom flesta batikhäxor röstar på just MP.

  Gilla

 • ossie

  Trovärdighet och tillit som aldrig funnits kan inte dö.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: