Mot idioter hjälper inte några argument

INVANDRING. De ensamkommande unga som kom före 24 november 2015, och som drabbats av ”orimligt långa handläggningstider”, ska få en ny chans att stanna i Sverige för att studera på gymnasiet.

Det meddelade regeringen på en pressträff i dag.
Det är viktigt för de många unga som väntat länge och rotat sig i Sverige, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP).
Villkoret för att få stanna i Sverige är att de ensamkommande ska ha fått vänta på asylbesked i mer än 15 månader.
– Med normala handläggningstider hade de fått ett beslut innan de fyllde 18, säger Fridolin, som säger att förändringarna görs inom gymnasielagen.
Det är oklart hur många som omfattas av beslutet men en siffra runt 8 000 nämns.

Pettersson undrar om inte herr Fridolin förstår varför handläggningstiderna är så långa?

Dels beror det på att regeringen där Fridolin ingår har lurat hit för många och sedan på att ”barnen” ljuger om så mycket de kan.

Utbildningsministern kanske tror att det går fortare med en ny prövning?

Fridolin skolpojke
Ni kanske inte tror det, men den här lille gossen är faktiskt utbildningsminister.

 

35 thoughts on “Mot idioter hjälper inte några argument

  1. Några stilla frågor. Migrationsverket skrev upp åldern på dessa baaarn redan efter ankomst 2015, det konstaterades att 84% var äldre än 18 år redan då. Hur skall S och Mp hantera detta då de lovar att en majoritet av dem som kom 2015 skall få stanna. Är det faktisk ålder eller påstådd ålder som kommer att gälla?

  2. Det va dom de. Hann inte gå länge innan en afghan talade om att han både va glad och ledsen. Glad att han antagligen får stanna. Väldigt ledsen för dom som kom efter. Så nu börjar väl nya demos att alla ska få stanna. Ge dom ett finger och vi blir utan händer 😡😡😡😡😡

  3. Fridolin pratar om studier! Han är nog inte medveten om att de flesta aldrig kommer att gå ut grundskolan med godkännande betyg, mer än i hemspråk! En afghan klarade inte ens av 1:a klass tenta trots att läraren gick igenom provet flera gånger! Att sedan gå på gymnasiet och försöka klara detta är nog väldigt få som kommer att göra. De som klart detta har släppts igenom av lärare(info).

    • Det går att anpassa samhället till människor med olika fysiska handikapp så att de så långt möjligt kan vara med i samhället.
      Men att anpassa samhället till analfabeter och mentalt begränsade individer är omöjligt.

      Vi är inte skyldiga till den enorma överproduktionen av den senare kategorin av individer.
      Därför är vi inte skyldiga att ta hand om detta överskott.

      De kopierar visserligen fjällemlarnas system vid överproduktion;
      De samlas i klungor och vandrar mot kusten – och dänker sig.
      => Evolutionen hanterar problemet.

  4. Nytt rekord i ynklighet av det maktgalna sosseriet. MP kanske kan rädda sig kvar riksdan om en del extremister återvänder från centern eller Fi Tyvärr men må de åka åt helvete dessa landsförrädare,

  5. När jag satte militära vitsord på underlydande kunde det hända att formuleringen blev ´A har svårt att förutse konsekvenserna av sina beslut utan tar ofta den enklaste vägen, det vill säga att sedan skylla på andra´.

    Passar väl in på de flesta svenska yrkespolitikerna.

    • Klartecken från kön! 🙂
      Eländiga s k ”politiker”! Allt för att bibehålla sin ”makt”. Svenska folket vill inte ha detta elände, majoriteten av Svenska folket.

  6. Regeringen har svårt med språket. De är inte ensamkommande flyktingbarn. De är illegala brottslingar. De har ljugit om sitt ID, sitt ursprung, sin ålder. De har även svårt med matten; de var inte under 18 när de kom in i landet. De var minst 18 år. Nu är de en bra bit över 20.
    Varför ska de gå ut gymnasiet? Det tar inte några år, de går inte gymnasiet, de var borta från skolan utan giltigt skäl då de satte sig på torget. Därför har de frånvaro som inte räcker för att klara höstterminen. Vidare går de inte i gymnasiet då de inte har klarat av grundskolan. De är på lågstadienivån då de börjar. Det går långsammare för dem än för ett ”svenskt barn med normalbegåvning. De har bara lärt sig koranen i ”skolan” de kommer ifrån. Om de nu ska skickas tillbaka efter avslutad studietid-varför ska de ha svensk gymnasiekompetens? Den har de ingen nytta av som getskötare. Dessutom kommer de inte gå färdigt gymnasiet då de ska utvisas efter avslutad skolgång. Sedan kan man kolla statistiken, de kommer inte i arbete efter 10 år. Det blir livstids försörjning för dem och sin familj som kommer efter.

  7. Fler afghaner ska få stanna, det meddelar regeringen idag.

    Regeringen kan däremot inte svara hur många människor det rör sig om eller vad det kommer att kosta svenska skattebetalarna.

    ”– Återigen, jag tror det är vanskligt att använda en siffra”, säger migrationsminister Helene Fritzon (S) på pressträffen. 

    Att migrationsministern personligen har svårt för siffror och vad man ska skatta för vet vi sedan tidigare.

    Nu får Stefans migrationsminister Heléne Fritzon bakläxa från Skatteverket, efter att myndigheten upptäckt ersättningar från EU på 142.000 kr, som hon undanhållit i sin deklaration.

    Efter frågor från Skatteverket argumenterade ministern att ersättningar och traktamenten från EU inte ska beskattas nationellt. Skatteverket svarar att den regeln bara gäller Europaparlamentariker.

    https://www.di.se/nyheter/migrationsministern-far-baklaxa-fran-skatteverket-ville-undanhalla-skatt/

  8. Fast detta lär gå igenom i riksdagen. SD och M är sura. C o troligen L är glada. Hur skall det kunna bildas en alliansregering nu? M verkar vara sura på alla men mest på SD, fast dom tycker likadant. Rörigt ja jätterörigt!

  9. 181 mandat i riksdagen om C väljer att stödja detta.
    De gräver sin egen grav. Bränner alla broar. Skiter i det blå skåpet.

    Kan någon vänligen fälla regeringen? Nu?

    Undrar om kritiska röster kan börja se ljuset inom C. Såklart finns det bönder som inte vill slita sig fördärvade för att göda arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer?

    Vilken enorm kapitalförstöring det är att tillåta politiker av den dimensionslöshet som mp uppvisar.

  10. Vänsterlibaerala menade att alla skall få stanna och bli försörjda med ”andras pengar”.
    Det vill de inte säga rakt ut men agerar för snåriga lagar som leder till målet. Metoderna är underdimensionerade myndigheter så att belutstiderna blir flera år. Asylsökande kommer vistas i flera år, studerar, får kompisar, inte minst bland svenska batikdamer som inte sällan har inkomster av asylsökare. När åren gått anser man att de som väntat bör få stanna av humanitärs skäl. Således skall alla få stanna som lyckas ta sig in ilandet. De flesta kommer under många år försörjas av pengar som tas från äldrevård, sjukvård och uteblivna investeringar.
    Låt partistöden fackföreningarna betala.

  11. Undrar hur många cancerpatienter som skulle kunna opereras i tid och handikappade barn som kunnat få LSS stöd för dessa miljarder detta beslut kostar. Men det är klart det handlar ju då om dumma svenska medborgare och dessa har inget värde i MP och S världen.

    • Vi Svenskar, riktiga Svenskar, är undanprioriterade i dagens Sverige. Det kan vi verkligen konstatera!!! Vi byts ut, undan för undan. För röstfiske? Islamisering av Sverige? Fy tusan, vad less jag är!!!

      • Vem/vilka är det som idag och under lång tid har undanprioriterat infödda svenskar i det egna landet ?
        Jo, det är politikerna som infödda svenskar vid varje val helt frivilligt sätt vid makten !
        Varför gång på gång välja samma politiker och sedan gnälla vid köksbordet ?

  12. Fridolin är säkert väl medveten om vilken signalpolitik han för, till förmån för asyljurister, terror, profitörer och batikhäxor. Förhoppningsvis är 2018 det sista året som vi behöver dras med MP, undrar hur mycket skada de hinner åsamka samhället under tiden. Ett år är en evighet om ingen säger stopp, MP borde åtalas för förräderi. Svenska folket, hur man än vrider, vänder och förvanskar, har inte givit MP mandatet att leka gud, vi har lagar av en anledning. Jag blir äcklad av det här skämtet till rättsstat.

    • Ropa inte hej förrän valet är över !
      Tror personligen att MP är kvar efter valet och tillsammans med V och S kör en blocköverskidande politik i första hand med med Annie L och Björken men Reinfeldts lärjunge U.K och Ebba kommer nog krypandes vad det lider till sandlådan och J.Å får stå vid sidan om och titta på !
      Efter Landsdagarna och ett uttalande från ett nu f.d ombud som var det värsta Jimmy Å någonsin hört så kommer massmedia och 7 klövern att vid varje debatt kasta detta i ansiktet på SD fram till valdagen och SD:s övriga politik kommer att bli svår att få ut på grund av detta och nu ser naturligtvis etablissemanget en chans att slå i sista spiken kistan.
      Blir nog tungt för SD fram till valet, återstår att se om det blir 30% som J.Å önskar sig.

  13. Afghanerna får stanna, det var inte oväntat då många vänsterfascister jobbat mycket hårt för detta. Grattis alla ni som röstat på sjuklövern,snart en Afghan nära dig.

  14. Det blir värre och värre .Ger signaler att Sverige kan hela värden komma till. Man blir mörkrädd att dessa idioter kan få ta detta beslut ensamma särskilt när Miljöpartiet utpressar Sossarna med att gå ur regeringen.
    Sossarna är väl rädda nu och gör mer galna saker för att få sitta så länge som möjligt. Man får hoppas på SD nästa år.

    • Dom kan iofs inte ta beslutet ensama det måste godkännas av riksdagiset först så det blir tydligt vart Ulf och hans ”Nya” moderater står i frågan

  15. Skitsak ”orimlig långa väntetider”, Min fru och jag fick kämpa i mer en 5 år och då är vare sig jag eller hon asylanter eller Välfärdsturister. I motsats till så kallade asylanter få invandrare inga förmåner som asylturister få kastad efter sig istället blev jag av med Bostads tillägget av någon underlig anledning, damen på F.kassan hade själv svårt med att förklara för mig, hon sa sånt är lagen.

  16. Nej, Fridolin saknar slutledningsförmåga. Det är ett grundkrav för att få vara med och leka miljöpartist…

    Som en sann miljöpartist så ser han världen genom ett sugrör, inte det minsta begrepp om konsekvenser.

    ”Alla får plats”
    Resultat: massor av lycksökare tar sig till Sverige, de flesta ”pojkar”, som driver runt och våldtar, knarkar, bränner, kastar sten och raketer.
    Jaha, det blev ju bra det här.

    ”Vi ska tänka på miljön, höj skatter på lastbilarna”
    Resultat: svenska åkerier går omkull i konkurrensen från utlandet, arbetslöshet och elände. Fler fulla och trötta utländska förare i lastbilar med sämre däck och skitdiesel.
    Jaha, det blev ju bra det här…

    ”Vi ska tänka på miljön, stimulera etanol, tvinga all mackar att erbjuda etanol.
    Resultat: massor av små mackar läggs ner, arbetslöshet, och flera mils mer körning för att hämta bensin till gräsklipparen.
    Jaha, det blev ju bra det här…

  17. Ja maken till intelligensbefriad uppvisning som de fyra uppvisade idag får man leta efter , tror dom att vi svenskar är dumma eller . När dom viktigaste frågorna ställdes om vilket antal personer det gällde och vad kostnaden blir så duckade kärringarna och stod som fågelholkar och Fridolin drog sitt mantra om skolan . Och var var överste dummerjöns själv stod han bakom ett draperi och bet på naglarna , har inte sossarna skjutit sig själva i foten innan så måste detta ha varit en femetta , jag säger bara rent ut ”fy faen sickena mesar ” som sitter i regeringen .

KommenteraAvbryt svar