Invandrare åtalas för knivattack i klassrum


INVANDRARBROTT. En månad efter den 20-årige mannen fällts för att ha misshandlat en elev på en skola har han åtalats för en ny misshandel på samma skola. 20-åringen misstänks ha knivhuggit en elev inne i ett klassrum.

Värnhemsskolan i Sverige ser ut som ett fängelse i högsta skyddsklass.

Den 29 augusti i år kom två elever på Startskolan vid Kungsgatan i Malmö i konflikt. Startskolan delar lokal med Värnhemsskolan. Konflikten var nära att sluta med att en av dem, en 17-åring, avled efter att ha fått en strålbensartär avskuren.

Flera våldsbrott har inträffat både på skolan och i dess närhet. Det här är ett av brotten som lett till åtal.
17-åringen överfölls av 20-åringen och sin 18-årige klasskamrat när han var på väg ut från klassrummet.

17-åringen flydde in i klassrummet, förföljd av 18-åringen som slog honom flera gånger med en dörrstopp inför vittnen. Han kastade också stolar på honom. 20-åringen tog en bänk som han slängde på 17-åringen.

Han högg sedan 17-åringen med en kniv i underarmen. Hugget skadade en muskel och skar av en artär.
Knivskärningen skedde inför flera vittnen.

Polisen kunde snabbt gripa de misstänkta gärningsmännen. Båda blev också häktade som misstänkta för grov misshandel. På fredagen åtalades de i Malmö tingsrätt.

Under förhören har 20-åringen haft en och samma förklaring, att han handlat i nödvärn. Kammaråklagare Michelle Stein tror inte på den versionen.

Hon har kallat fyra vittnen som enligt henne kan bevisa att 20-åringen inte på något sätt behövde hugga 17-åringen med kniv för att skydda sig. – Han hade tur att han kom under vård så tidigt. Det är en livshotande skada, säger Michelle Stein till Sydsvenskan, som har betalvägg så det blir ingen länk.

Den åtalade 18-åringen är tidigare ostraffad. Det är däremot inte 20-åringen. Han dömdes för cirka en månad sedan för att ha misshandlat en elev på samma skola.

Den misshandeln inträffade i skolans matsal i augusti förra året. En elev på skolan råkade komma åt en stol på väg mot en sittplats för att äta sin lunch. Stolen stod vid 20-åringens bord.

Han bad 20-åringen om ursäkt och trodde att saken var ur världen. Det ansåg inte 20-åringen. Efter lunchen anfölls elev och en annan elev och fick flera slag av 20-åringen. Efteråt påstod 20-åringen att elev kränkt honom.

Tingsrätten kom fram till att 20-åringen enbart utdelat ett slag, och det var ett slag mot axeln på en av eleverna. Han dömdes till böter.

Om 20-åringen och 18-åringen fälls för grov misshandel av 17-åringen vill åklagaren att båda ska utvisas. Hon har därför begärt utlåtande från Migrationsverket.

-Pettersson menar att åklagaren ska inte vilja att de båda gärningsmännen ska utvisas, det ska vara obligatoriskt, dessutom borde utbildningsminister Fridolin svara på varför det ser ut som det gör i skolorna…

Om Värnhemsskolan på bloggen…


7 responses to “Invandrare åtalas för knivattack i klassrum

 • fornuftist

  Vilken årskurs pratar vi om? Det där med ålder är så godtyckligt nuförtiden.
  Men 20 år låter lite gammalt för skola, om det inte är högskola eller universitet. Men jag tvivlar på att det är i det här fallet.

  Gilla

 • jgarn

  Vi får vara lite humana, låt dem välja mellan omedelbar utvisning på livstid från Europa och nackskott.

  Gilla

 • ⏰⏳

  Ja politiker och myndigheter av alla de slag från polis till socialen.
  Fridolin nog har du lyckats förändra skolan till det ännu sämre sen Du fick välavlönad tjänst från folket. Klirr klirr i kassan £££€€€$$$ Fridolin.
  Skolan förändras konstant till det sämre och jag antar att det var ditt och Miljöpartiets mål, alla mår lika dåligt och alla barn går i skolan med fara för sitt eget liv.
  Sverige i den nya Globala världen ett litet mini USA eller måhända 51 delstaten.
  Att likna USA har varit våra politikers mål. Mångkultur i överflöd.
  Dock inte att glömma ursprungsbefolkningen krossades och mördades brutalt och de som överlevde sitter i reservat och dricker sig fulla ellerknarkar. Kommer att se likadant ut i gamla Sverige.
  För Sverige i tiden 🇺🇸🕌🕍💉💰💷💶💣⚔️

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är det någon lärare som elak nu igen, trodde det var olagligt att bära kniv på offentlig plats och i skokan men det kanske bara gäller vissa?

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Fridolin SR-nyheter 16:00 ”jag e så glad och nu får vi ungdomar som vill utbilda sig och göra rätt för sig…..blabla.
  Detta vansinne med att ge uppehållstillstånd öppnar för ALLA illegala. Ja herre d-ar vikket stollegäng i regering.

  Gilla

 • För Vårt Bästa?

  Ingen vit. Inte Trollhättan. Inte ”rasist”. Tyst i media.
  Så Du har rätt Nisse.

  Gilla

 • Nisse

  Det är väl massmedias trevliga individer som varit i farten igen…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: