Afghanerna får stanna


I eftermiddag tänker Socialdemokraterna och Miljöpartiet presentera en uppgörelse om alla afghaner som anlänt till Sverige.

Enligt källor till Aftonbladet kommer majoriteten av de cirka 23 000 som kom 2015 få stanna och därefter får de möjlighet att ta hit sina familjer. Om detta stämmer visar det lilla Miljöpartiet att man har en makt som inte på några vis står i paritet med det väljarstöd man har.

Sossarna har alltså vikit ned sig.

Aftonbladet


95 responses to “Afghanerna får stanna

 • Argus

  Jag har ”hängt” här ett bra tag men jag har aldrig varit med om att en fråga har upprört så många så mycket.

  Detta måste dock passera riksdagen och det kommer att bli ett lakmustest för de politiska partierna. Jag hyser dock inga förhoppningar att riksdagen ska kasta detta på den soptipp det hemma på såvida det inte blir en sluten omröstning vilket torde vara överraskande.

  Vi som fortfarande anser att vi har födslorätt till detta land har att hoppas på att a) riksdagen fäller propositionen och skickar hem hazarerna, b) att riksdagen antar propositionen och därigenom inför svenska folket vilka partier som står bakom dem och vilka partier som står bakom alla andra tio månader före nästa val. Jag ser framför mig en ohelig allians av V(PK), SAP, MP(K), C(P) och L som röstar för och SD, M och möjligen KD som röstar emot.

  Aldrig har så få haft så många att tacka för så lite?

  Gilla

 • Thomas

  En anekdot från i fredags:
  På väg till ett kundmöte i Stockholm och gick förbi ett Swedbankkontor. Fullt med folk där inne – samtliga leende afghanska män och somaliska kvinnor.

  Det är inte för inte som uttrycket ”Die dumme schweden” myntades.

  Med dagens beslut så gäller det att bygga en plan B och bestämma vilket land ni ska flytta till. Sverige går snabbt mot undergång.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: