Fängslade Feminina Brasilianskor Skönhetstävlar


En skönhetstävling har blivit en tradition vid ett, högsäkerhetsfängelse för kvinnor i den brasilianska metropolen Rio de Janeiro, där fångar de senaste tolv åren har tävlat om titeln, fröken ”Talavera Bruce”.

Fem månaders förberedelser, före den stora dagen, man börjar med att välja ut kandidater.
”Vi gör först en lista över de som är intresserade av att delta. Sedan ser vi om de betett sig bra, och gör ett urval ”för att begränsa kandidaterna till 10 finalister, säger Fängelsechefen.

Omkring 150 av fängelsens 450 intärner var med i första uttagningen. En icke-statlig organisation och en protestantisk kyrka hjälper till med att organisera evenemanget, de tillhandahålla kläder, sminkartister och frisyrer för final dagen.
På torsdagen passerade de 10 finalisterna alla celler på väg till uteplatsen, där de paraderade framför ett antal utomstående domare.
26-årige Mayana Rosa utropades som vinnare av förstapriset i årets tävling: en elektrisk fläkt.
Mayana, dömd till 45 års fängelse för att varit en av ett gäng kvinnor som rånade lastbilar, sa att hon var glad över att vinna. ”Jag fick träffa min familj. Jag vann , ”sa hon och tillade att fläkten är användbar inne i fängelset eftersom” det är väldigt varmt och det finns mycket myggor ”.


DailyMail

FjärranÖsternRedaktörens kommentar:  Flera av damerna har sådana stora ”kvalifikationer”, att med stor sannolikhet skulle klara ett anställningstest på Aftonbladet!

 


15 responses to “Fängslade Feminina Brasilianskor Skönhetstävlar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: