Stäng

Fängslade Feminina Brasilianskor Skönhetstävlar

En skönhetstävling har blivit en tradition vid ett, högsäkerhetsfängelse för kvinnor i den brasilianska metropolen Rio de Janeiro, där fångar de senaste tolv åren har tävlat om titeln, fröken ”Talavera Bruce”.

Fem månaders förberedelser, före den stora dagen, man börjar med att välja ut kandidater.
”Vi gör först en lista över de som är intresserade av att delta. Sedan ser vi om de betett sig bra, och gör ett urval ”för att begränsa kandidaterna till 10 finalister, säger Fängelsechefen.

Omkring 150 av fängelsens 450 intärner var med i första uttagningen. En icke-statlig organisation och en protestantisk kyrka hjälper till med att organisera evenemanget, de tillhandahålla kläder, sminkartister och frisyrer för final dagen.
På torsdagen passerade de 10 finalisterna alla celler på väg till uteplatsen, där de paraderade framför ett antal utomstående domare.
26-årige Mayana Rosa utropades som vinnare av förstapriset i årets tävling: en elektrisk fläkt.
Mayana, dömd till 45 års fängelse för att varit en av ett gäng kvinnor som rånade lastbilar, sa att hon var glad över att vinna. ”Jag fick träffa min familj. Jag vann , ”sa hon och tillade att fläkten är användbar inne i fängelset eftersom” det är väldigt varmt och det finns mycket myggor ”.


DailyMail

FjärranÖsternRedaktörens kommentar:  Flera av damerna har sådana stora ”kvalifikationer”, att med stor sannolikhet skulle klara ett anställningstest på Aftonbladet!

 

15 reaktioner på “Fängslade Feminina Brasilianskor Skönhetstävlar

 1. Lena! För en sosse finns inte ordet brott.Dom sitter i fängelset för att dom blivit utsatt för rasism och islamofobi.

 2. Kan väl hända att Rio-finkan ägnar sig åt tjo-och-tjim en gång om året. I motsats till finkan i Absurdistan, där ”Hotell-sheriffen” ställer till med fest varje dag. All-Inclusive. Där skulle kommunernas socialdirektörer, med ansvar för våra äldreboenden, kunna få inspiration. Vilket lyft det skulle kunna bli för våra aktade pensionärer, om nu någon ansvarig, överhuvud taget, brydde sig.

  1. Galten:
   Mannen det hela handlar om kommer från ”bor-länge”, erfarenhet saknar han inte, det enda som är säkert.

  1. Deras mående förblir nog likadant, trots en skönhetstävling.
   Jag unnar kvinnorna denna festlighet en gång om året som bryter den vardagliga fängelstristessen.

   1. Mia :
    Intressant det du skriver och jag undrar hur du tänker, de är i fängelse för brott och grova brott, varför skall de få framstå som något annat än brottslingar ?
    Tacksam för svar.

  1. Helt uteslutet,finns ju inte en endaste kandidat att visa upp ! Hemska tanke om någon skulle tvingas sitta domare,framför denna skara…rynkiga högdragna typ Gudrun & Co….

   1. Ett genomgående tema bland politikerna! Dom snygga gick på dansen och dom fula gick till ungdomsförbunden!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: