Ilskan mot ICA:s julkalender


På ICA:s årliga julkalender medverkar en kvinna i hijab. En kvinna som bär en religiös symbol, dedikerad till islam och för att blidka muslimska män.

Ingen är väl förvånad över att detta väckt känslor. Vad vore Expressen om Expressen inte använde ordet ”hatstorm” om de reaktioner som publicerats på ICA:s Facebooksida?

Många muslimska kvinnor hävdar att slöjan är ett religiöst plagg. andra hävdar att plagget är en del av deras personlighet och inget tvång. Många kvinnor hävdar å sin sida att slöjan är en symbol för förtryck och underkastelse. Snart dags att bestämma varför slöjan egentligen bärs.

Vad ICA menar med att avbilda en muslimsk kvinna i hijab på årets julkalender, är av naturliga skäl svårt att förstå. Muslimer firar inte jul, även om det finns muslimer som kan medverka vid ett julbord som ett led i en del organisationers integrationsarbete. En centerpartist med muslimsk bakgrund förklarar det så här: ”…det inte finns några hinder för muslimer att fira jul så länge de inte dricker alkohol, äter fläsk och så”

Orden ”och så” får ingen förklaring, men kanske menar centerpartisten julsånger, midnattsmässa och kristna symboler?

Fast nog tror jag det är svårt att få en troende muslim att fira jul som man gjort i Sverige och andra kristna länder i hundratals år. Å andra sidan. Om vi ska välkomna islam och alla dess seder som ett led i integrationsarbetet, kan det omöjligt finnas problem i att muslimer anammar vår jul och alla dess seder? Jag menar…integration före allt, eller…?

Fast visst vore det en bra start på livet i Sverige om muslimer besökte en kyrka under julhelgen, åt skinka och tog en kall snaps till.

Expressen

Jag vill inte tro att denna kvinna i hijab avbildats på ICA:s julkalender för att blidka alla de hundratusentals muslimer som tilldelats ICA-kort där Migrationsverket sätter in pengar varje månad.

SVT och Migrationsverket


38 responses to “Ilskan mot ICA:s julkalender

 • Mimi N.

  Skåningen
  Jag uppskattar inte din överlägsna ton – ”Du” och ”Skärp dig!” – hmmmm, tackar ?! Tycker inte detsamma.
  Den blus din sambo köpt på Ströget i Köpenhamn är en kopia, inte äkta vara. Även i Rumänien tillverkas kopior. Äkta rumänska blusar kostar en förmågenhet eftersom tillverkningsprocessen är lång och minutiös: fiber från silkesmaskar är vävda till tyg, hela blusen är sydd och broderad för hand på stora yttor av ärm- och bröstdelarna.

  Gilla

 • ruben

  Har inte sett kalendern, men de borde väl ha bilder på både buddhistiska och helst förstås kristna symboler. Julen är ju, som de flesta vet ursprungligen en fest för vintersolståndet, eftersom det vänder mot vår och sommar. Ordet jul påstår vissa, kommer från begreppet världshjulet, som vrider sig runt, men det är tydligen osäkert. Man tror att midvintern förmodligen firades t.o.m. långt innan Kristendomen uppkom på 300-talet. Inte konstigt heller om det vore Kristna bilder i en julkalender, eftersom det i västvärlden också varit och fortfarande är kristna traditioner senaste hundratal åren. Rädslan och nästan skammen att visa denna vår historia är obegriplig.

  Gilla

 • Lokalinvånare

  Då kan väl även ha en man i kippa på en bild när de önskar folk en glad ramadan? Ingen skulle väl gnälla på det eller….?

  Gilla

 • Johan Haglert

  Inte fläsk.
  Inte dyrkar en människa som påstås vara gud.
  Inte alkohol.

  Musik ok? Lätt !

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Skall nu ICA vara lika fina om näsan som Södermalms
  journalisterna, då kan man strunta i att sätta sin fot
  i dom butikerna.

  Gilla

 • Mia

  Nästan varje år blir det ett himla kackalorum om årets julkalender. Jag undrar hur många av de som klagar brukar se på julkalenern tillsammans med barn eller barnbarn.
  Jag tror inte ens att barnen som tittar på kalendern tänker på att en kvinna har hijab. Inte heller att en kille har en kippa på huvudet.

  Det var bättre förr, då klagades det inte på allt man kunde komma på att gnöla om.

  Gilla

 • Mimi N.

  På alla TV-kanaler sänder man filmer med Stela Popescu – vilken skönhet även som äldre gumma !

  Gilla

 • Tony

  Det är så fruktansvärt löjligt eftersom Muslimer inte firar jul,
  tror att Ica vill jävlas med Svenska kunder, för det är säkert
  godkänt av Icas styrelse,allt för att fjäska för Islam, man
  börjar att likna Svenska Kyrkan i sitt krypande.

  Gillad av 1 person

  • Lena

   De som inte firar jul muslimer, de har utrustats med pengar från skattebetalarna på ICA-kort.
   Därför handlar jag inte på ICA !

   Gillad av 1 person

   • Jag

    Ja just ja! Det har du rätt i! Hade förträngt det! ICA tjänar oerhörda pengar på dessa invällare. Tur man slutade handla på ICA för många många år sedan!
    Tack för påminnelsen, ”Lena”

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Kalendermotivet är lika smaklöst som överflödigt och bevisar än en gång ICA:s utpräglade disposition för att befrämja allt från nationssvek till traditionsförakt, och kommer att hålla fast vid den påklistrade fascinationen för multietnicitet med islamistiska förtecken så länge det är profitabelt.

  Att man chikanerar det ordinära svenska klientelet verkar ICA-rörelsen betrakta som försumbart svinn.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • Snorre

  Misstänker att detta kommer att påverka ICA;s handel ganska märkbart nu i jul och i framtiden. De tycks vara lika galna som Svenska Kyrkan som just nu är i färd med att avskaffa själva Gud!! (och därmed sig själva).

  Kanske dags att starta en ny alternativ kooperativ livsmedelshandel igen? Då naturligtvis baserad på närodlade inhemska råvaror, utan djurplågeri (halal) socker, antibiotika eller utländsk GMO. Med låga omkostnader (typ varulager där man får förbeställa och hämta sina varor, och hemtransporter till äldre och till dem som bor otillgängligt någon gång i veckan) bör man kunna hålla ganska låga priser, men samtidigt en kvalitet som ingen annan har idag. Med detta även främja den svenska landsbygden då vi idag importerar närmare hälften av våra livsmedel.

  Uppmanar alla som inte redan bojkottar ICA att omgående göra det!
  För ditt eget, dina barns och landets bästa.

  Gillad av 1 person

 • Mimi N.

  INCREDIBIL: O NEGRESA imbracata in IE – imaginea României …
  http://www.nationalisti.ro/…/incredibil-o-negresa-imbracata-in-ie-ima...
  Översätt den här sidan
  för 1 dag sedan – „După căluțul roz cu zvastică pe fund, v-ați găsit să promovați ia … nu știu unde naiba ați găsit voi catrință aia) îmbrăcată pe o negresă?

  Kan inte flyta bilden som föreställer en ung väldigt svart kvinna som är klädd i en rumänsk folk blus som är känd under namnet ”ie”. Denna historiska folk dräktdel, tillverkad av tunt, nästan genomskinligt tygmaterial och med handsydda blommor och mönster, är helig för rumänerna. Inte vilken kvinna som helst får ha blusen på sig på ett symboliskt sätt eller som kläddmodell. Den enda utländska kvinna som någonsin hedrat detta plagg var Storbritanniens Drottning Victorias barnbarn Mary, hertiginnan av Edinburgh, som var Rumäniens Konung Ferdinands gemål. Hon, Regina Maria, älskade blusen som genast blev ett favoritplagg. Hon fick också sina hovdamer att ta blusen på ovillkorligt.
  Och nu kommer en brittisk negress iklädd rumänska kläder – och den blasfemi godkändes av ICR (Institutul Cultural Român) i London och bilden lades på Facebook. Rumänska nationalismen reagerade som en vulkan: ”Våran ‘ie’ får tas på endast av kvinnor med rent rumänskt blod. Bort med tassarna, vårt land är inte EU:s sopcontainer, rumänerna är inte EU:s slavar !!”
  Så var det och bilden försvann från FB !!
  Varför gör ni det motsatta, varför fogar ni er i allt elände, ni som lider under mycket djupare förnedring ? Var är er nationalstolthet, ert vikingablod är nersmittat av islamska parasiter ….. Shame on you !!!!

  Gilla

  • Mimi N.

   Rumänska ”ie” är internationellt erkänd. Den 24 juni är dess Internationaldagen i alla kalendrar ! Ni visste inte om det och inte heller väntade jag mig att ni kunde det.
   Nu ska även ”Mia” veta och bryta hela labben när hen väljer tumme ned, den korkade socialist hundrackan !

   Gilla

   • Mimi N.

    Henri Matisse målade rumänska blusen. Läs vad svenskan Nana Håkansson skrivit om ”ie”:
    ”På hipsterklubbarna trängs vi i våra omsorgsfullt broderade klenoder …
    https://www.sydsvenskan.se/…/nana-hakansson-pa-hipsterklubbarna-trangs-vi-i-vara-…
    23 juni 2017 – Jag pratar om ie, det vill säga rumänska folkdräktsblusar. Kalla mig … Henri Matisse en rumänsk bondmora iklädd ia (blusens namn i singular).

    Gilla

   • Mimi N.

    Lana Håkansson artikel är gammal, kan hittas endast om man googlar själv. Försök med den här länken:

    27 best Romanian Blouse – ART images on Pinterest | Henri matisse …

    See more ideas about Henri Matisse, Blouse and Matisse drawing. … ie / romanian blouse / la blouse roumaine Henri Matisse sketch A Glimmer of Optimism.

    Gilla

  • Skåningen

   Du, den där ”heliga” blusen säljs både här och där. Min sambo köpte en likadan i en affär på Ströget (i Köpenhamn). Så du menar att det skulle krävas ett medgivande från rumäner för att icke-rumäner skulle få bära den blusen? Du är ju mer än lovligt tramsig. Skärp dig!

   Gilla

   • Mimi N.

    Skåningen
    Jag uppskattar inte din överlägsna ton – ”Du” och ”Skärp dig!” ??? – hmmmm, avstår från att tacka.
    Den blus din sambo köpt på Ströget i Köpenhamn är en kopia, inte äkta vara. Även i Rumänien tillverkas kopior. Äkta rumänska blusar kostar en förmågenhet eftersom tillverkningsprocessen är lång och minutiös: fiber från silkesmaskar är vävda till tyg, hela blusen är sydd och broderad för hand på stora yttor av ärm- och bröstdelarna.

    Gilla

 • Jhonsson

  Samma j-a fjäskande över allt. Man mår riktigt illa.

  Gillad av 1 person

 • prop3ll

  Hvorfor kan inte muslimer velkomna kristne skikker och tradisjoner? De har flyttet hit.
  Hvorfor skal en bitteliten minoritet få sin vilje mot folkets vilje?

  Har en 4-årig flicka i hijab bestemt selv at hon skal ha på seg tvangströjan?
  Politikere må sette et forbud!
  Hva med klitoris?
  Er det lov for muslimer å si at den skal klippes av?

  Alt blir som Muhammed vil i kristne Norden. Fy faen!
  Pedofetens lære må forbys!
  Vi vil ikke bli muhammedanere!
  Vi hater politikere som vil oss så vondt.q

  Gillad av 1 person

 • Bosse S

  Det här har man gjort med berått mod endast för att reta gallfeber på ”rasisterna” som man tror är i minoritet och sen dra på sig den så kallade offerkoftan.

  Gillad av 1 person

 • Dalmasen

  Snart påstår dom väl att tomten kommer från Afganistan och
  Heter Mohammed.
  ICAs julkalender visar att dom börjar glömma svenska traditioner.
  Vi kanske ska ge ut Koranen på svenska också, och kalla
  Den där Mohammed för Hen.
  Men då blir det väl ett jävla liv.
  Rör inte våra traditioner, tomten kommer från Norden.
  Undra hur det går med ICAs julskinka hädanefter,
  Blir väl halalslaktad get snart…………

  Gillad av 1 person

 • Gruvmor

  Otroligt hur falska muslimer är. Man kan inte tro ett enda ord som de säger. Koranen är väl full av verser som specifikt förbjuder dem att bli vänner med ”otrogna” och integrera sig på något sätt. Och Koranen får inte ändras, de har ingen ”Ny testamente”. Utan allt är och ska vara såsom för 1400 år sedan.

  Marknadschefen på ICA spelar ovetande, eller är han så okunnig och aningslös på riktigt?

  Samtidigt som dessa okunniga PK-människor vill bjuda muslimer att fira jul tillsammans med svenskar, så planerar imamer slavmarknader så att, när de tagit över makten i ett land, kan dela de otrogna invånare till muslimer som sedan kanske inte behöver alla, utan vill sälja slavarna vidare. Då måste det ju finnas ett marknadssystem. Fy fan, jag blir så arg.

  Gillad av 1 person

 • centurion

  Kvinnan räknas, i muhammeds ögon, som hans egendom. Det är slöjan, nicaben, burkan, sopsäcken ett bevis på. Nu, när hon har hängett sig åt detta västerländska påfund att representera vårt julfirande, väntar bara en lösning : Plågsam död som straff. Förmodligen genom stening. Och ICA är, i allra högsta grad, Medskyldiga. God jul, fåntrattar !

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Ännu ett skäl att liksom mig bojkotta ICA…. Insåg redan för flera år sedan, att detta var en kedja som var 10-15 % dyrare men i gengäld mångkulturell.

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Jag har sett bilden en gång, vill aldrig se den igen för den är gräsligt ful !
  Påminner inte ett endaste dugg om svensk jul , skräp är vad det är och hos ICA skall jag inte handla överhuvudtaget.

  Gillad av 1 person

 • prop3ll

  Hijab er en militær uniform som skal understreke at det er ”ADGANG FORBUDT” for kristne menn å #Metoo’e.
  Derimot har skjeggbarn ”all inclusive” for å voldta kristne barn.
  På tide å si NOK ER NOK og sparke muslimer og deres følgesvenner(NWOpolitikera) UT.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: