Regeringens ”neutrala” utredare har krav på att ensamkommande ska få stanna


INRIKES. Socialdemokraten Ulf Bjereld är ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, och regeringens utredare vad gäller regler för bidragspengar till religiösa samfund. I uppdraget som Ulf Bjereld har fått ingår att föreslå ett nytt regelverk med tydligare krav om demokratiska värderingar i samfunden. 

Alltså en ordförande i en religiös förening ska utreda sig själv!

Nåväl, i Bjerelds uppdrag ingår att slå vakt om demokratiska värderingar och där ingår asylrätten och reglerna runt denna.

De ensamkommande unga männen från Afghanistan och Iran har fått sin sak prövat enligt de demokratiska regler och värderingar som Bjereld ska slå vakt om, ändå ställer den socialdemokratiske neutrale utredare krav på regeringen – Det måste bli ett stopp för utvisningarna till Afghanistan, säger Ulf Bjereld, ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet.

Socialdemokraternas ledning har det svettigt. Just nu pågår tuffa förhandlingar med regeringskollegan Miljöpartiet angående de ensamkommande unga i Sverige.

Miljöpartiet kräver en lagändring som skulle göra att de som var under 18 år när de kom under hösten 2015 ska få stanna. I veckan kom dessutom ett upprop där en rad kändisar försöker påverka regeringen i frågan. Nu ökar också pressen inifrån partiet.

Ulf Bjereld, statsvetare och ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet är en av dem som är starkt engagerad i frågan.

– Det måste bli ett stopp för utvisningarna till Afghanistan. Det rimliga är att låta dem stanna som kom till Sverige innan den nya lagen antogs i riksdagen 2016.

Men hittills har svaret från Socialdemokraternas ledning varit nej. Migrationsminister Heléne Fritzon (S) sade i Agenda i oktober att det inte är möjligt att göra ett undantag för ett enskilt land eller en enskild grupp.

Men det håller inte Ulf Bjereld med om. – Det är klart att det går om den politiska viljan finns, enligt SVT. 

Broderskapsrörelsen Rapport 4.99

Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater bytte för några år sedan namn till Socialdemokrater för tro och solidaritet. Namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, då. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre i Sverige än socialdemokraterna.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Syrien, Ģaza, Irak, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

SMR = Sveriges Muslimska Råd

Till utredare har socialdemokraten Ulf Bjereld utsetts. Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidornabeskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism. Apropå Tro & Solidaritet minns vi väl alla vad Bjerelds föregångare, Peter Weiderud, lovade inför valet 2014: Vi lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska Råd.

Sveriges muslimska råd är ett av de muslimska organisationer som tilldelats miljoner i statligt stöd. SMR tilldelas i år ett statligt stöd på 535 200 kronor, trots att organisationen kritiserats för sin antisemitism, hat mot homosexuella och föreläsningar med inbjudna hatpredikanter.

Ser ni konflikten mellan Ulf Bjerelds ordförandeskap i T&S och hans roll som granskare av religiösa trossamfund som exempelvis SMR? Bjereld ska alltså kritiskt granska en organisation som hans socialdemokratiska företrädare lovade guld och gröna skogar. Man får onekligen Sahlin-vibbar när man läser detta.

Helene Bergman, en av skribenterna på utmärkta Ledarsidorna, skriver idag om Sveriges Förenade Muslimer som lyder under SMR och de statliga bidrag organisationen kan hämta hem i år.

”Det måste vara något fundamentalt fel i demokratin Sverige, som har en feministisk regering – att islamistiska män som förtrycker kvinnor backas upp av staten, medan demokratiskt valda feminister som kämpar mot kvinnoförtrycket straffas.”

Det finns tyvärr mycket som kan inräknas i orden ”fundamentalt fel” i dagens Sverige. Helene Bergman beskriver några av dem på ett bra sätt.


30 responses to “Regeringens ”neutrala” utredare har krav på att ensamkommande ska få stanna

 • jockfall

  Nej! Nej! Inga fler muslimer till Sverige. Och Stefan Röfven borde avsättas snarast!

  Gilla

 • Luntan

  Avskaffa Ulf Bjerelds inkomster och skänk pengarna till dem han företräder, så blir det väl ”annat ljud i skällan”.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Regeringens neutrala utredare !!!
  Hur neutrala är de ?
  Bara sedvanligt typiskt svenskt hyckleri.

  Gilla

  • Stenbock

   Hyckleri är även dagens ord i Tyskland.Efter att Journalisternas(skribenter med Röd/Grön färg) dröm om en framtid med de Gröna kommunisterna i regeringsställning sprack i söndags,inleddes en kampanj som aldrig tidigare.
   Dessa ”godhjärtade främlingsvänliga” skrå,söker nu med alla medel få till stånd åtminstone,att deras reserver Sossarna slår sig samman under Muttis ledning.Detta när alla väljarundersökningar visar,att hälften av befolkningen vill ha bort Merkel bedyrar denna,att fortsätta nedmonteringen intill sin död !

   Gilla

 • eugenecork

  inte så märkligt det är som det är i vår Kornbod
  …kolla in folk du linte känner vid möten på allmän
  plats…C:a 87% utstrålar inte ngn intelligens, bara
  13% ynka procent får godkänt…resterande 87%
  liknar mest byfånar som gått vilse i spenaten, så
  egentligen varför då grunna överhuvudtaget, bara
  finnase i att det är som det är eller bara kila runt
  hörnan å ta sig av daga 😳

  Liked by 1 person

 • ruben

  Via DGS hittade jag föreläsningar om antal kommuner med överkostnader i social omsorg av Hans Jensevik. https://www.youtube.com/watch?v=oICnJ7gAHYw&t=8s
  Man undrar vad riksdagen sysslar med. Högkonjunkturen har nu blivit uppäten. Det känns angeläget med nyval fort, innan Sverige rasat ihop helt.

  Gilla

 • Thomas

  Ulf Bjereld bor i en stor fin lägenhet i Vasatan i Gbg.Priviligerat område där inga ensamkommande eller arbetsskygga muslimer bor.
  Ännu en av dessa hycklare som inte själv tar del av mångkulturen utom när det passar herrns agenda.

  Gilla

 • Stenbock

  Kan de vara så djä-ligt att de styrande importerar dessa kriminella,( från jordens alla hörn) för att taga död på oss äldre,som inte har förstånd nog att sluta ögonen,när pensionsåldern inträder ???.Se gärna exempel från Absurdistan där zigenare rånar rullstolsbundna,ute bland allmänheten.
  Var och varannan dag läser jag,hur äldre människor mördas runt om i EU !
  I München dog igår en 67-årig man som överfölls av en Nigerianer förra veckan.Mordet skedde mitt inne i ett av stadens Köpcentrum:

  Gilla

 • Truthfighter

  Tja, NMR VAR ju tidigare SMR! (Om man hårddrar det, vill säga). Och det är ju så, det är inte nazism man är emot, från socialdemokratins sida, eller ens s k sossekristet håll (Kan det bli mer motsägelsefullt 🙂 ). Nej, tvärtom är man för nazism, även ursprunglig sådan från Saudi-Arabien och Iran. Det är KONKURERANDE NAZISM, man är emot. Det är ens egen form av totalitär nazism, som ska råda. Nåt annat nazistiskt alternativ får inte finnas. Då skymfas det å det grövsta, av samma skäl som #Metoo och klimathotet, att fokusera intresset hos allmänheten från det väsentliga och sig själva. Det är hela grejen. Att mörka och stärka det egna, genom yttre projicering. Eller, om det är oroligheter i landet, starta ett krig, som enar folket mot en yttre fiende. Även om det är ett totalt falsarium om skuld.

  Gilla

 • Carl edström

  Vad gör den där ulf för oss Svenskar?

  Gilla

 • Carl edström

  Tycker vi ska Bevara Sverige Svenskt.

  Gilla

 • Fredde

  ”de som var under 18 år när de kom”

  Det påstår de ju allihop, även de med begynnande flint…

  Fast, undersökningarna bevisar något annat, men det förtränger förstås PK-maffian…

  Sveriges största bedrägeri, är vad vi pratar om! Skattepengar flödar ut, men vad gör det? Det är ju ”häftigt” att betala skatt….

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Är det ”demokrati” att tillsätta en partisk utredare.

  I en demokrati tillfrågas folket i en BINDANDE folkomröstning om på vilket sätt utredningen skall lösa ett problem (detaljerna) i en sakfråga. Folkfienderna (politikerna, kulturmarxisterna, kulturliberalerna, Public Service och några till) vet att folket skulle rösta fel, så i diktaturen lär inte några folkomröstningar ske.

  Sedan har en av diktaturens pampar mage att påstå att uppdraget handlar om ”demokrati”! I så fall inte för svenska skattebetalare.

  Gilla

 • ruben

  Muslimerna har getts alldeles för mycket tid. I Syrien tog de chansen via IS, att överta makten i ett splittrat land, genom att lemlästa, halshugga, bränna, slavdriva och skrämma folk till lydnad. Jag vet inte varför man är så handlingsförlamade och godtrogna i Europeiska länder trots de terrordåd man blivit drabbade av och kan misstänkas planeras i det dolda. Alltför många flyktingar verkar helt ointresserade av att integreras, de lever i ett parallellt eget muslim-samhälle i Sverige. Malmö är ett av de kostsamma exemplen. Ett egendomligt och allvarligt misslyckande av handfallna eller fantasilösa politiker?

  Gilla

 • Mm

  Vi har ingen som helst anledning att försörja ljugande parasiter från hela världen vare sig de kallar sig barn eller inte. Det är föräldrarnas ansvar som har skaffat barn till världen.

  Gilla

 • ruben

  De nämner den politiska viljan. Jag känner att den politiska viljan saknas för att rusta upp pensionssystemet, poliskåren, vården, skolorna, civilförsvar och ge de som är och varit mångåriga skattebetalare, en möjlighet att få njuta av tillvaron och att röra sig fritt och oantastade på offentliga platser. Nu kan offentliga platser i alltför många fall domineras av utländska stråtrövare eller andra kriminella nätverk. Sverige har långsamt förråtts av vilseledande politiker, som saknar omtanke eller verkar bära på ett inre hat mot sina egna medborgare.

  Gilla

 • gamgubben

  Vi går till val vart fjärde år, delegater blir riksdagsmän och regering bildas. När något skall ändras tillsätts utredningar allt för många gånger är det en f.d politiker som får uppdraget. Kan inte de som blev riksdagsledamöter tänka själva och vad gör alla de som är anställda inom regeringskansliet.
  Är det kanske tid för att göra om vår demokrati till att välja säg 25 utredare som tillhandahåller lösningar för de partiledare vi har så får de rösta om bästa förslaget.
  Absurdistan i kvadrat snart i kubik!

  Gilla

 • ossie

  Den gamle avgrundskommunisten borde följt med kommunismen ned i avgrunden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Alla med vanligt sunt förnuft förstår naturligtvis att en allmän amnesti för nysvenskar som nu livligt diskuteras på vänsterkanten med kappvändarpartiet MP i spetsen kommer att bli verklighet efter valet 2018 med 7 klöverns goda minne !

  Gilla

 • Lena

  En bra start på dagen för min del var att läsa ”Det goda samhället” och den färska artikeln av Patrik Engellau, tänk att få känna igen sig, underbart befriande och skönt !
  https://detgodasamhallet.com/2017/11/22/medelklassens-instinkter/#more-10437
  (”överklass, medelklass och underklass”)

  Gilla

 • Tony

  ”Vi måste ge Muslimerna tid”`? I sina egna länder har dom haft
  gott om tid, och det mesta dom åstadkommit är ituslagna
  länder , dödat massor av folk, man måste vara en naiv Sosse
  för att tro att det skulle fungera i Sverige bara dom får tid
  på sig. Egentligen är det väldigt enkelt, dom vill ha sin tro, sina
  värderingar sina lagar med sig hit, plus att utnyttja alla
  tänkbara fördelar i vårt sociala system så långt det går
  våra lagar och regler struntar dom fullkomligt i, och naiva
  Sossar hjälper dem på vägen dit?

  Gilla

 • age

  Långsiktig planering?

  De muslimska ungdomar, som regeringen kan ”plantera” in i vårt kristna samhälle, kommer att mångdubbla islam/röstunderlaget för deras ”räddare”, socialdemokraterna.
  Dessa muslimska ungdomar är ju skyldiga, enligt koranen, att avla så många muslimska avkommor som möjligt.

  Hur många av våra kristna medmänniskor fattar att detta pågår?
  Hur många av våra kristna medmänniskor gör någor för att stoppa det?

  Känner du själv dig trygg?
  Jag är rädd!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I Sverige gör ingen någonting, det förväntas ju alltid någon annan som ska göra något och då blir det inget gjort !

   Gilla

   • age

    Utdrag ur kollektivets regelbok:

    ”Ingen gör vad alla kunde ha gjort.”

    Resultat av ”trygga Sverige”?
    Eller möjligen för att = ”En svensk tiger”?
    Eller: ”Förnöjsamheten tiger still”.

    Gilla

 • Argus

  En av de politiker jag tycker mest illa. Såpass illa så det på eller över gränsen för rent hat. Jag tycker att han är en skenhelig [sätt in valfritt invektiv här].

  Gilla

 • Hanna

  Ulf Bjereld köper tydligen muslimska röster åt S med våra skattepengar!

  Gilla

  • Lagro

   Det är Verkställande Utskottet som är strategerna för Socialdemokraterna att vinna valet 2018.
   Den här asylinvandringen är en röstimport och ingenting annat, de är inga flyktingar från något krig, och inte heller arbetskraft invandrare.
   För att få rösta i riksdagsvalet måste man vara svensk medborgare.
   Nu har skapats ett snabbspår för att få medborgarskap och det är att påstå för asylinvandrarna att de är 18 år och yngre, därför baarn
   får medborgarskap efter 3 år när de är 18 år och yngre.
   Det är orsaken att det väller in baarn, som i bland ser ut att vara i 40 års åldern.
   Åldern som baarnen uppger får inte ifrågasättas utan skall accepteras, därför några ID handlingar har de inte, utan baarnen kommer papperslösa till Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: