Två bulgarer döms till fängelse – tvingade andra bulgarer att tigga


ZIGENARE. Två män, 49 och 42 år, döms till fängelse i fyra år och två månader för människohandel, för att ha hållit tio människor under slavliknande förhållanden och tvingat dem att tigga i Ljusnarsberg i Bergslagen.

De tio personerna ska ha lockats till Sverige med löfte om byggjobb, men i stället tvingats tigga för att betala av sin skuld för transporten till Sverige. Pengarna de samlat in har de tvingats lämna ifrån sig.
Ursprungligen misstänktes också en kvinna i 30-årsåldern för medhjälp. Men bevisningen mot henne var för svag, varför åtalet mot henne lades ner. De dömda nekar till brott.

De dömda är bulgariska medborgare och döms även till utvisning i tio år.

-Pettersson tycker det är dags att Aftonbladet tar tag i dessa myter som SVT, NA.se, TT och många fler sprider.

TIDIGARE 2017-09-04. Människor tvingades tigga – nu startar rättegång om slavhandeln

ZIGENARE. Tre personer som åtalats för att ha lurat människor till Sverige och tvingat dem att tigga ställs nu inför rätta. Rättegången inleds i Örebro tingsrätt under tisdagen. Fallet beskrivs som det mest omfattande hittills när det gäller tiggare som utnyttjats i människohandel.

De åtalade är två män som ska ha lurat bulgariska medborgare till Sverige med löften om byggjobb, samt en kvinna som ska ha hjälpt till. Tiggarna fick bo i en fallfärdig industrifastighet i Ljusnarsbergs kommun och enligt åtalet tvingades de tigga, men fick inte behålla några pengar.
Rättegången väntas pågå till slutet av oktober.

-Pettersson undrar hur Anders Lindberg och Henrik Arnstad ska tolka detta…

Om organiserat tiggeri på bloggen…

När SD påstod att det förekom organiserat tiggeri så blev de fullständigt utskällda av PK-etablissemanget och nu…

TIDIGARE 2017-01-26. Misstanke om organiserat tiggeri i Mossgruvan

ZIGENARE. De tre personer som sitter häktade i Örebro misstänkta för människohandel kan ha ägnat sig åt organiserat tiggeri. Det säger Per Andersson som vid flera tillfällen har träffat en av de misstänkta. Han berättar att det varje dag kört en bil från Mossgruvan som placerat ut tiggare i bland annat Lindesberg.

– Jag vet ju att det varje dag gått en bil varje dag till Lindesberg och antagligen till Ludvika, eventuellt också till Borlänge där man har kört ut människor som har suttit och tiggt och att de fått betala för den här bilen, säger Per Andersson.

Per Andersson säger att kvinnan själv har tiggt sedan flera år tillbaka.

Tror du att hon fått behålla pengarna hon tiggt ihop? – Hon har säkert fått behålla en del i alla fall. Men hon får ju betala för dyrt för ett boende och så kostar ju bilen en del och eventuellt så kan det vara några andra utgifter. Men jag har hört en summa nämnas för boendet, cirka 4000 för en riktig ruckellägenhet men dock med värme, vatten och toalett, säger Per Andersson.

Per månad? – Per månad.

Åklagare Lars Duberg vill inte kommentera uppgifterna på grund av förundersökningssekretess. Men enligt polisens definition av människohandel så är det en organiserad transport av människor med syfte att utnyttja dem för olika ändamål. Ett av dem är just tiggeri.

-Pettersson tror inte på uppgifterna om organiserat tiggeri och kriminell människohandel för Aftonbladets Anders Lindberg har sagt att det inte förekommer och att det är de alternativa medierna som sprider falska nyheter…

Sedan kan man naturligtvis fundera på vad åklagaren menar med att ett av ändamålen är tiggeri? Vad är de andra ändamålen tro…

TIDIGARE 2017-01-20. Tre zigenare gripna för människohandel

Tre personer sitter anhållna misstänkta för människohandel efter en polisinsats i Mossgruvan på torsdagen. Det var runt lunchtid på torsdagen som polisen gjorde ett tillslag mot en fastighet i Mossgruvan, norr om Ljusnarsberg.

Insatsen gjordes av gränspolisen tillsammans med lokalpolisområde Lindesberg. – Det har varit en ständig trafik med människor i Mossgruvan en längre tid. Tillslaget handlar bland annat om att utreda om det finns personer som har befunnit sig i landet längre tid än man har rätt till, berättade Anders Sjöberg, kommunikatör vid Örebropolisen igår.

Enligt P4 Örebro omhändertogs även några barn i samband med händelsen.

Ljusnarsberg som varit med på bloggen en hel del, bland annat år 2011, då Ljusnarsberg valdes till Sveriges sämsta kommun. Sedan dess har det garanterat inte blivit bättre med mängder av asylsökande i den lilla kommunen, dessutom har det varit och är problem med zigenare som det här fallet handlar om. De skräpar ner, förstör och kör omkring i oskattade och oförsäkrade bilar…

Läs här om när Uppdrag Granskning sände ett reportage om Mossgruvan i september 2015 så myndigheterna har haft tid på sig att reagera men flatheten råder…

Ett kort utdrag ur reportaget nedan, den gäller åtta romer som olagligt bor i en sommarstuga…

Silvia Redzep översätter: Ja jag känner mig lurad när du berättar detta nu klart jag känner mig lurad.

Vem av bulgarerna som lurar vem är omöjligt att avgöra. Kerstin och Ewald har polisanmält händelsen men förundersökningen är nerlagd.

Eftersom ingen har stulit med sig någonting är det inget inbrott, enligt polisen. Inte heller är det egenmäktigt förfarande eftersom polisen inte kan bevisa uppsåt. Polisen hänvisar istället till kronofogden. Dom skriver:

”Din motpart (svarande) måste vara identifierad, t.ex. genom namn och personuppgift. Du får själv ordna med den utredning som kan krävas för en formellt riktig ansökan.”

Det vill säga att det snart 80-åriga paret först måste åka till Sverige och själva konfrontera dom åtta personerna i sommarstugan och begära deras id-uppgifter.

Reporter: Har du varit med om något liknade tidigare?

Ewald Scholer (telefonare): Nej, när jag berättade det här för vänner och bekanta i Schweiz så säger 98 procent av alla män ”Sverige är väl ingen bananrepublik.

Kanske är det snarare myndigheternas oförmåga att ta i problem, än EU-migranterna själva, som har skapat  den tilltagande frustrationen i Högfors.  Fast just idag inträffar något ovanligt, en polispatrull med självaste polismästaren från Örebro dyker upp i orten…


12 responses to “Två bulgarer döms till fängelse – tvingade andra bulgarer att tigga

 • Luntan

  Att zigenarna tagit sig till Sverige för att Arbeta tror jag inte på! För zigenare, – oavsett var de är födda – försöker jämt få oss att tycka synd om dem.
  Så sätt dem i hårt fysiskt straffarbete under fängelsetiden så får dom det dom ”vill”?!

  Gilla

 • gamgubben

  Hade tiggeriet förbjudits direkt så hade mycket obehag besparats det svenska folket.

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  STACKARS ANDERS, SOVER DU LIKA GOTT PÅ NATTEN SOM NÄER DU ÄR VAKEN?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Två dömda, hur kan det komma sig ?
  All PK-massmedia inte minst liberala Nerikes Allehanda som mest vurmar för ”trygga” metropolen Vivalla i Örebro och politiker i 7 klövern har ju kategoriskt förnekat att organiserat tiggeri förekommer och som brukligt bara skrikit rasism till kritikerna, måste vara jobbigt om det s.k vanliga folket med sunt förnuft nu får rätt även vad beträffar tiggeri som bland annat orsakats av ett EU med vidöppna gränser och ingår i för vissa den heliga och livsviktiga mångkulturen.

  Liked by 1 person

 • Monica

  Det är känt att det är till stora delar organiserat. Ändå fortsätter stora delar av allmänheten att ge dom pengar. För annars hade de inte funnits kvar här.

  Gilla

 • Billy Boy

  Jonna Sima journalist Aftonbladet eller politisk aktivist?

  Hon skrev den här tweeten år 2016:

  ”Organiserat tiggeri är myt och lögn som SD nu bidrar till att sprida”

  Lyssna gärna på Nina Drakfors avslöjande utfrågning per telefon av Jonna Sima Aftonbladet. (Publicerad 7 okt. 2016)

  Gilla

  • Fredde

   Mycket intressant att höra hur hon försöker slingra sig. Gång på gång blir hon motbevisad, men kan inte erkänna att SD hade rätt på sina affischer.
   Och det är ju ingen överraskning…

   Men, Jonna (AB) ska ha credit för att hon inte bara kastade på luren eller körde med ”jag har ett möte nu”, hon stannade kvar.

   Liked by 1 person

 • UNterror

  EUs ”fria rörlighet” var menat så att bla ziggen kan röra sig fritt inom Europa och trakassera europen-detta var den antieuropeiska EU-kommissionens idé.
  ziggen sk^ter i svenska lagar och skapar egna. De får endast stanna 3 mån i Sverige-sen ska de hem-problemet är att ingen kollar detta. Register måste till+IDn för dessa dagdrivar band
  (dvs DNA-fingerprints-iris) för att datasamköras inom Europa

  Gilla

 • Stenbock

  Ännu ett nytt ord för zigenare…”Bulgarer” kommer att kompletteras med tiden av ”Montenegrer”,”Kosovaner”,”Serbier”,Albaner” och ytterligare länder med stort antal Tattrar ! PK-pressen har snart inte längre ord,att söka mörka alla berikare !

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   ”Två världsmedborgare” lurade ett 10-tal ”världsmedborgare” I alltförallalandet…

   Gilla

 • Fredde

  Jag är förvånad.

  Inte över att detta har hänt, för det är ju ingen nyhet (utom för PK-maffian).

  Utan för att till och med Kuriren uppger att de som dömts är bulgarer, och inte ”svenskar”.

  Sen undrar jag när Lindberg ska inse sanningen? Men, den är ju förstås inte så viktig när man jobbar på Aftonblaskan.

  Gilla

 • Jhonsson

  Men tiggandet är ju inte organiserat påstår våra politiker.
  (Som vanligt sämre informerade, än alla andra i denna fråga)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: