Garden By The Bay


Eder FjärranÖsternRedaktör som i slutet av förra vecka vart tvungen att hastigt ge sig ut på en rundresa i Malaysia, hann under lördagen med ett besök i Singapore. Tillsammans med där boende släktingar besöktes; ”Garden By The Bay”, som är en helt fantastisk anläggning. Tyvärr så räckte tiden bara till för att titta in i vad de kallar: Cloud Forest, i en glaskupol som är på 150.000 kubikmeter, så skapar man förhållanden som liknar de i mycket högt, upp till 2.000 meter, i regnskog. Temp 23 – 25 grader och mycket hög luftfuktighet.

Jag har aldrig tidigare vart så imponerad av en botanisk tillställning som av denna!


Jag skulle gissa att man är 25 – 30 meter upp när man är på högsta varvet.

Jag har inte en aning om vad alla blommor och blader heter så tacksam för info i ämnet.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14


4 responses to “Garden By The Bay

 • Tony

  Edens lustgård? Blommor gör en glad ,med korkade politiker är det tvärtemot, dom kan göra en förbannad bara genom att uttrycka
  en enda mening..

  Gilla

 • Stenbock

  Bortsett från temperaturen,en fantastisk bildkavalkad av vackra blommor och växter… Ångrar nu att jag aldrig besökt din del av klotet.
  Tack för att du delar med dig av denna skönhet till oss,som nu sitter i höga Norden,och tittar ut på frusna och delvis vinterlika områden.

  Gilla

 • UNterror

  toppen 🙂 men vad är vitsen med ett regnskogs växthus i Singapore undras?? SG ligger i ekvatorn alltså tropiskt 🙂 som liknelse vore om vi i tex Sverige har en tallskog i en glaskupa modell större 🙂
  hursomhelst hoppas du har det fint där 🙂

  Gilla

  • UNterror

   oj! nu ser jag att de har ett tropiskt bergsklimat i växthuset-alltså temp på ca 22+C. så då förstår jag idén 🙂 annan flora helt enkelt.
   (själva SG har oftast ca 27-30C+ grader dagtid )

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: