F.d. idyll


Ronneby, en av många mindre idyller som förändrats till….

Min morfar var född i Ronneby. Han pratade varmt om orten varje gång vi träffades. Han skulle gråta om han läste om sin kära hemstad. Nu roterar han nog i sin grav. Jag förmodar att alla Ronnebybor vet vilka som gör orten till en av många brottsplatser i Sverige. Åtminstone vet polisen och andra myndigheter. De är tyngda av tystnadsplikten och lär inte yppa ett ord. Du som Ronnebybo har däremot chansen att visa vad du tycker om utvecklingen. Ta chansen nästa år.

Om Ronneby på Petterssons


10 responses to “F.d. idyll

 • Nytt stort bråk i Ronneby | Petterssons gör skillnad!

  […] går skrev vi om f.d. idyllen Ronneby och att det var ett stort bråk på torget där. I dag var det dags igen, klockan 14.12 på […]

  Gilla

 • Zorro

  Stefan Löven och Socialdemokraternas partistyrelse är nöjda….! Vore det någon stake i Sveriges befolkning så skulle de gå samman och köra iväg slöddret! OM SVT, hatmedia och Löven protesterar så sätt ner bägge fötterna hårt och bestämt DÅ VIKER DE NER SIG!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Hela folkhemmet var en gång en idyll !

  Gilla

 • Elsa

  Är Reinfeldt nöjd med vad han ställt till med?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Tror inte att F.R utifrån sin trygga och välgödda position bryr sig ett dyft om vad han gjort eller inte gjort, han och familjen lider inte !

   Gilla

 • Jhonsson

  Har ofta varit på jobb i Ronneby på 1960-90. En fridens stad sär lugn rådde på de allmänna platserna. Eftersom jag jobbat över hela Sverige, vet jag att det var så överallt i landet. Men sen kom den naive token Reinfeldt till makten. Han trodde att import av analfabeter från Mena-länder på något mystiskt sätt skulle ”rädda” Sverige. Rädda oss från vad då? Tyvärr har inte heller Löfven fattat, vad det är som pågår. Han kör på i samma hjulspår som Reinfeldt. Hur faktaresistenta är de, som sitter i regering och riksdag? Det räcker ju att man läser tidningen eller lyssnar på radio, så inser man att Sverige är på väg ner avgrunden. Löfven svamlar om att man skall vara lika trygg var man än bor. Vad är det för nonsens? Våld och kriminalitet ökar lavinartat och landets statminister dillar om trygghet. Det finns inte längre någon trygghet i Sverige. Det kvittar var man än bor. Nej Löfven, det svenska folket blir otryggare för varje dag, som går. Och den fortsatta importen av ”nyanlända” gör att problemen bara växer och växer. Stäng för Guds skull våra gränser!
  Löfven du och ditt parti har tillsammans med Alliansen fullständigt ödelagt Sverige på mindre än 20 år. Ni har gjort nog elände.

  Gilla

 • centurion

  Säg nåt som har blivit bättre med ”Rövar-Bandet , Fredrik-Stefans”. Nä, just de´.

  Gilla

 • Avmaskad

  Hur röstar man i Ronneby?
  Tror de det är rasistiskt att rösta på det enda partiet som vill ha en förändring?

  Gilla

 • Lena

  Bra ledare men vilket land Sverige har blivit, ett land som sjunker som en sten i kvicksand !
  http://www.smp.se/ledare/ett-sverige-at-vargarna/

  Gilla

 • Nordmann

  Tre blatter i fjerdeklasse kom løpende etter noen jenter som går i klassen deres. De tar tak i en av jentene, og ha slått henne i ansiktet flere ganger.En av guttene skal så ha truet med at de «skal knulle» jenta og hennes foreldre. De skal også ha kommet med drapstrusler dersom jentene fortalte hva som hadde skjedd. WTF er det som skjer i Sverige ??
  http://bit.ly/2jbFOL2

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: