Till regerings- och riksdagsledamöter av samtliga kön i alla riksdagspartier


INSÄNDARE. När skall ni ta er an er huvuduppgift att regera landet?

När vi medborgare går till val utgår vi ifrån att de kandidater, som finns representerade på valsedlarna har de personliga egenskaper och kvalifikationer, som krävs för att kunna fullgöra regerings- och riksdagsuppdragen på ett godtagbart sätt.

Då förutsätter vi givetvis att de också har en integritet och självständighet så att de utför sina uppgifter på ett ojävigt och för medborgarna hederligt sätt. Sålunda att de inte är mähä eller våp. Deras ledamotskap i utskott, delegationer och nämnder kräver detta om inte medborgarna skall bli lurade. Senaste tidens debatt om sexuella trakasserier där nu också en stor del av de kvinnliga riksdagsledamöterna involverats tyder knappast på att så är fallet.

Även om den utsatta ledamoten är orolig att mista sin riksdagsplats vid nästa val, måste vederbörande för att leva upp till de krav ledamotskapet ställer, i form av integritet och självständighet agera på ett kraftfullt sätt mot den primitive man som kränker henne. Detta gör en självständig kvinna på enklaste sätt genom att släta till honom över truten och därefter anmäla honom för kränkningen. Att som nu flertalet berörda kvinnliga ledamöter faller in i något slags förhållningssätt som; ”tyck synd om mig” etc gör att de knappast kan anses ha den självständigheten och integriteten, som fordras för att inneha riksdagsmandat och som vi medborgare har rätt att kräva. Självklart gäller då också för de män som moraliskt inte visat sig stå upp för de värderingar vi t o m grundlagsfäst att lämna det mandat de lurat åt sig på falska premisser.

Samtidigt måste vi medborgare ställa frågan vad innehavarna av landets främsta uppdrag gör för att skapa ett bättre samhälle såväl vad gäller kultur, ett respektfullt umgänge i förhållandet mellan könen (moral) etc.

För något år sedan uppträdde Sveriges roligaste man tillsammans med Lill Lindfors på Sveriges största utomhusscen. Det ”roliga” och ”humoristiska” inslaget från hans sida var att han körde en låtsaskuk i magen på Lill. Och alla skrattade och applåderade!

En av våra boulevardtidningar den största till upplagan ger varje dag sina läsare minst en sida av de allra billigaste och primitivaste formerna av sexuella beteende och uttryck. Men inte nog härmed utan man har ständigt återkommande reportage om hur tredje klassens ”skådespelare” och ”artister” lever sitt liv där sexualiteten beskrivs i dess mest bisarra uttrycksformer. Trots detta lånar sig regerings- och riksdagsledamöter att uttala sig närhelst de blir erbjudna till detta i denna blaska.

Men inte nog härmed. Den person – chefredaktören – som till stor del skapat innehållet i denna boulevardtidning erbjöds och tillträdde uppdraget som programdirektör på SVT med ansvaret för några av mediets viktigaste program! Inte en enda riksdagsledamot reagerade på detta!

När denna boulevardtidnings nya chefredaktör Sofia Olsèn ovanpå detta meddelar att hon inte kommer att tillåta Sverigedemokraterna (SD) att annonsera i blaskan eftersom denna inte står för de värderingar som SD gör, häpnar man över hennes dubbelmoral och falskhet.

En annan riksdagsledamot – Beatrice Ask – uppger sig vara synnerligen frustrerad över att Kindberg-Batra sparkade henne från uppgiften som ordförande i justitieutskottet. Detta understår hon att klaga över trots att jag under flera år bönat, bett, krävt att hon skulle agera mot könsstympning av invandrarflickor. Eller till stöd för de beräknade 80000 invandrarflickor/pojkar som inte själva får välja partner utan tvingas ihop med individer de kanske känner avsky för. Men också mot barn- och tvångsäktenskap, hedersvåld etc. Inte någon gång har hon svarat eller lyft ett finger för att göra livet uthärdligt för dessa flickor. Hon är tyvärr inte den enda av riksdagens ledamöter som nu hänger sig åt självömkan men inte lyft eller lyfter ett finger för de tiotusentals invandrarkvinnor/flickor som genomlider ett helvete varje dag och som inte begränsas till beröringar och stannar vid det. Men när man upprörs och agerar mer om det står negerkung i Astrid Lindgrens böcker eller att ordet neger i ett språktest vållar uppståndelse i medierna eller public service kan man inte förstå det på annat sätt än att ni fattat er uppgift som riksdagsledamot helt fel eller ännu värre saknar tillräcklig begåvning för er uppgift. Till slut vill jag dock harangera de liberala kvinnor som vill göra rent hus med religiösa skolor, klädkoder och all annan religiös och kulturell vidskepelse som inte hör hemma i ett land som sägs grunda sin kultur på upplysningstidens idèer. Ni kommer att hyllas av många om ni trotsar er partiledares motstånd – vilken aldrig vågar gå mer än halva vägen – genomför vad ni sagt.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


3 responses to “Till regerings- och riksdagsledamöter av samtliga kön i alla riksdagspartier

 • jockfall

  Nu gäller det för svenskar att välja rätt parti för att rädda landet som är på god väg att nå avgrunden.

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag tror faktiskt att det vore bäst om regeringen avslutade sina tafatta försök att regera och lämna över till någon annan.
  Sämre än det är nu kan det väl knappast kunna bli.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Bra skrivet som vanligt.Skenheligheten har inga gränser i Sverige. Vet inte varför är man emot SD.Vi lever i demokrati det betyder att alla partier skall regera landet i största möjliga samförstånd,det är deras förbannade skyldighet.AB skitblaskan vill inte ta in SD s annonser,inte för att jag tror inte att SD vill nå ut till ABs läsare,men bara principen.Samtidigt flera skribenter har blivit anklagade för både ena och andra virtanen,eshan k,ojsan Cantwell. Som sagt skenheligheten har inga gränser.Upp till kamp för renare och bättre Sverige. MVH ADOLF

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: