Efter vansinneskörning i Malmö, alla namnges utom en! Gissa vem?


INSÄNDARE. Malmö 19-11-2017

I den sjusidiga artikeln (betalvägg) i sydsvenskan om vansinneskörningen den 11-2- 2015 finns alla som på något sätt är inblandade namngivna utom en.

Anna Ageberg, kvinnan som råkade mest illa ut när hon blev träffad av bilen och hennes idag treårige son Dahlin. Anna Agebergs väninna Ingrid Pöldemaa som var med vid påkörningen.
Alen Tinjak, polisen som förföljde arabgänget som satt i den aktuella Mercedesen som vansinneskörde i hastigheter upp emot 170 km.

Ayamba Ashu, Anna Agebergs sambo och far till Dahlin.
Gunnel Ageberg, mamma till Anna Ageberg och Dahlins mormor.
Anna Agebergs syskon Erik och Emma.

Förutom dessa så är ett antal myndighetsutövande tjänstemän också namngivna.
Den enda som inte är namngiven är mannen som framförde bilen vid vansinneskörningen.

Visserligen så står det så här i artikeln om honom: ” 24 – årig man, bilföraren.

Dömdes i tingsrätten till fängelse i två år och tio månader för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning.
Ska också betala skadestånd. 176.450 kr till Anna Ageberg, 107.065 kr till Ingrid Pöldemaa, 52.000 kr till sonen Dahlin.

Överklagade till hovrätten som slog fast domen och konstaterade att han på ett fullständigt hänsynslöst sätt framfört fordonet genom centrala delar av Malmö. Har i år börjat avtjäna straffet. Även misstänkt för inblandning i två dödsskjutningar i Rosengård”.

Man kan ju fråga sig varför Sydsvenskan inte namnger Ahmad El – Moghrabi?

Varför undanhåller tidningen namnet på den grovt kriminelle invandraren som nästan dödade två kvinnor och ett litet barn genom sin vansinneskörning som tydligen var uppe i hastigheter i över den tredubbla tillåtna hastigheten? Varför undanhåller och skyddar sydsvenskan identiteten på en kriminell invandrare som tydligen har varit misstänkt för två dödskjutningar och säkerligen förutom detta också varit inblandad i all sköns grov kriminalitet både före vansinneskörningen och efter?

Tilläggas bör att Anna Agebergs ena ben amputerades och att hon idag sitter i rullstol och är allvarligt hjärnskadad och kommer troligtvis aldrig att kunna ta hand om sin son varför fadern, Ayamba Ashu, har fått vårdnaden av pojken.

Man kan också fråga sig hur mycket ekonomisk skada Ahmad El – Moghrabi har åsamkat svenska staten och dess skattebetalare genom sitt kriminella leverne och hur mycket skada han kommer att åsamka oss i framtiden?

Hur många människors liv har denna man skadat på olika sätt? Man kan fråga sig hur en man som troligtvis har påstått sig fly undan våld och förföljelse bära sig åt på detta sätt i det land som har gett honom en fristad?

Eller om han nu är barn till invandrare eller flyktingar så kan man fråga sig hur föräldrarna i så fall har uppfostrat sin son till att bli detta monster som tydligen är kapabel till dessa handlingar?
Hur som helst så är varken föräldrarna eller Ahmad El-Moghrabi sådana människor som skulle ha släppts in i landet. Vi har inget som helst behov av sådana i vårt land.

Sällan har väl den politiska floskeln ”alla människors lika värde” varit så opassande som i detta sammanhang.

Inte heller har vi något behov av tidningar som sydsvenskan som konsekvent mörkar och undanhåller relevanta fakta när det gäller grov invandrarkriminalitet.

Därför ställer jag följande fråga till chefredaktör och ansvarige utgivaren Pia Rehnquist, varför namnger ni inte Ahmad El-Moghrabi i den aktuella artikeln? Han är ju dömd för vansinneskörningen och domen är offentlig handling så vad är det ni försöker dölja?

Hans namn finns sedan länge ute på alternativa medier och tidningar och hemsidor.
Naturligtvis så kommer Pia Rehnquist i vanlig ordning inte att svara på frågorna. Att svara på obekväma frågor är inte hennes starka sida.

Jag kan bara rekommendera dom som kan få tag i tidningen att läsa denna artikel. Den innehåller mycket som man kan ifrågasätta och det gäller särskilt sådant som svensk invandringspolitik och hur lätt det tydligen är att kunna komma in i landet under uppgivande av bl a icke sanna uppgifter.

Sandor Herold, Malmö

Pettersson vill till Sandors insändare tillägga nedanstående inlägg på bloggenfrån 2015 som handlar om ovanstående.

TIDIGARE 2015-10-15. Löjligt lågt straff för arabisk terroristattack i Malmö

INVANDRARVÅLD. Ahmad El-Moghrabi,  dömdes idag av Malmö tingsrätt till ett löjligt lågt straff på två år och tio månader i fängelse för att i centrala Malmö på Amiralsgatan ha framfört en bil i hög hastighet, tingsrätten anser att han inte var drogpåverkat när han körde utan hade rökt på efter smällen. Araben har dessutom inget körkort och förekommer i belastningsregistret 16 gånger innan denna händelse. 

Skadestånden blev ca 335 000 kr till de tre målsägandena i målet. Straffet fasttälldes senare av hovrätten.

Efter att en personbil vägrat att stanna på uppmaning av polisen kördes den genom centrala delar av Malmö. Färden skedde huvudsakligen på Amiralsgatan. Efter att ha passerat Nobeltorget körde personbilen med stor kraft in i parkerade bilar längs Amiralsgatan.

En av de parkerade bilarna åkte av kraften upp på trottoaren där en kvinna med barnvagn, med ett fyra månader gammalt barn i, och en väninna just då passerade. Kvinnan och barnvagnen hamnade under bilen och kvinnan skadades mycket svårt, bland annat amputerades hennes ena ben. Även barnet och väninnan skadades.

Tingsrätten har kommit fram till att den tilltalade genom sitt sätt att köra fordonet och de skador som orsakats gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Däremot döms han inte för smitning. Den tilltalade döms också för två fall av grov olovlig körning samt för att han efter händelsen rökt cannabis.

-Pettersson tycker att straffet är löjligt. Ahmad har tidigare straffats för olovlig körning och kör man en stor tung Mercedes i centrala Malmö i farter som man inte klarar av så borde det minst vara fråga om mordförsök och terroristbrott. Den unga mamman som så när miste livet och blev av med sitt ben kommer att lida hela livet och för det får hon 176 000 kronor i skadestånd som Ahmed troligen inte kan betala. Advokatkostnaderna för araben får vi skattebetalare stå för. Vi får hoppas att åklagaren överklagar. 

Dom B 1245-15

TIDIGARE 2015-08-03. Åtal efter den arabiska terroristattack i Malmö när en mamma med spädbarn blev svårt skadade

I mitten av februari drabbades Malmö av en vansinneskörning. Körningen ledde bland annat till att en mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador. Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, för bland annat grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. 

Ahmad El-Moghrabi, förare av kokainracern på Amiralsgatan

Ahmad El-Moghrabi, förare av kebabracern på Amiralsgatan

Det var den 11 februari som vansinnesfärden ägde rum. I närheten av Konserthuset i Malmö vinkade polisen in en bil för kontroll. Bilen stannade dock inte utan körde i väg i hög hastighet längs den hårt trafikerade Amiralsgatan. Polisen följde efter men tappade efter ett tag kontakten med bilisten.

Strax efter Nobeltorget tog färden slut. Efter att ha kört i otroligt hög hastighet, och varit nära att krocka flera gånger, smällde bilen in i ett par parkerade bilar, något som renderade i en stor krasch. Personerna i fordonet klarade sig utan allvarligare skador, men en mamma och hennes spädbarn ådrog sig i samband med kraschen livshotande skador. De båda kunde dock senare återhämta sig från sina skador. Föraren lämnade sedan platsen, men kunde senare gripas av polisen.

Nu står det klart att åtal kommer att väckas mot föraren, som är i 20-årsåldern. Han åtalas för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Utöver detta kommer han även att åtalas för narkotikabrott, i samband med vansinnesfärden.

I stämningsansökan går det att utläsa att mannen även tidigare har straffats för olovlig körning. Vidare anses brotten han nu åtalas för vara synnerligen grova.
”Brotten är grova då mannen har tagit en medveten risk genom att köra väsentligt fortare än trafikförhållandena medgivit. Han har härigenom gjort sig skyldig till grov oaktsamhet samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”.

-Pettersson ser inte ett spår av att det skulle vara arabiska terrorister som framfört Mercedesen i PK-media, men den åtalade är Ahmad El-Moghrabi.

Sedan tidigare är Ahmad El-Moghrabi dömd för bland annat flera fall av olovlig körning samt rattfylleri. Bland de övriga brottsrubriceringarna märks rån, vapenbrott, narkotikabrott, hemfridsbrott, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Totalt förekommer Herr El-Moghrabi under minst 16 avsnitt i belastningsregistret. Vid samtliga tillfällen har han dock kommit undan med lindriga straff och aldrig blivit dömd till fängelse.

TIDIGARE 2015-02-12. Fyra arabiska terrorister har gripits efter angreppet på det svenska samhället på Amiralsgatan i Malmö igår. En nybliven mamma vårdas för livshotande skador och hennes spädbarn för allvarliga på sjukhuset i Lund efter attacken. En annan kvinna vårdas för mindre allvarliga skador.

Videon nedan från Sydsvenskan

Fyra personer greps igår kväll för vansinnesattacken på en mamma och hennes bebis. Två av de gripna är bröder. För tre år sedan låg en av de gripna bakom ett nästintill identiskt brott.

Då slutade flykten undan polisen med att en av de narkotikapåverkade bröderna krockade med en polisbil – och dömdes till fängelse.

I går gick terrorfärden längs hårt trafikerade Amiralsgatan mitt i centrala Malmö. Vid korsningen Lantmannagatan tog det stopp. Mercedesen som de två bröderna misstänks ha kört for med en enorm fart in i ett par parkerade bilar och lämnade en total förödelse.

Vittnen berättar om en smäll som lät som en bomb – och om hur en vit rökpelare syntes efter att bilen kraschat in och totaldemolerat ytterligare två bilar.

En mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador när de kom i kläm efter den otäcka olyckan – men personerna som suttit i det flyende fordonet klarade sig utan allvarliga skador och lämnade platsen springandes.

Samtliga fyra gripna är arabiska invandrare, tre av dem är tungt kriminellt mellan 20 och 22 år gamla som förekommit i flera uppmärksammade och mycket grova våldsbrott de senaste åren. En av dem är dessutom en ökänd vänsterextremist som bland annat deltagit i den bland extremister hyllade ”solidaritetsgruppen” ”Reclaim Rosengård”. Två av de brottsmisstänkta männen är ett brödrapar.

Mona Sahlin får väl sätta dem i terapi och ge dem ett jobb, som trafikpoliser kanske för det är synd om dem. Notera också skillnaderna i sympatiyttringar hos Twittervänster mellan den nioåriga grabben och mamman som blivit av med sitt ben i en terroristattack.

I maj 2012 såg en polisman hur storebrodern, som saknar körkort, körde förbi. När polispatrullen försökte stoppa honom på Sallerupsvägen i Malmö körde han därifrån i så hög hastighet att bilen ”vobblade”, enligt poliserna som förföljde honom

Han körde på gångstigar och cykelbanor på ett sätt som poliserna beskrev som livsfarligt för andra trafikanter.

Dömdes 2013

Jakten slutade först när mannen krockade med en polisbil och när han greps visade det sig han var påverkad av narkotika.

I ett förhör erkände storebrodern olovlig körning men menade att olyckan inte hade inträffat om polisen låtit bli att förfölja honom.

Följden blev att han i februari 2013 dömdes för åtta fall av olovlig körning, fyra av dessa ansågs vara grov olovlig körning. Han dömdes också för tre fall av rattfylleri och fyra fall av narkotikabrott.

Straffet blev två månaders fängelse. Den yngre brodern, som även han gripits misstänkt för att vansinneskörningen i går, dömdes förra året för vapenbrott.

När han stoppades av polis hittades en 9 mm automatpistol. Han dömdes även för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Precis som sin äldre bror har han tidigare dömts för olovlig körning.

-Pettersson läser i flera PK-medier att det kallas olycka men det är ingen olycka när man i berott mod kör i mer än 100 km i timmen, drogpåverkad och visar total förakt för ursprungsbefolkningen…det är terrorism a lá Mellanöstern…

Vissa PK-media är dessutom fräcka nog att skylla på polisen. Polisen jagade inte den flyende bilen, utan följde efter på håll utan blåljus/sirén och tillkallade enheter som försökte genskjuta och spärra av kebabracern fylld med kriminella terrorister…


32 responses to “Efter vansinneskörning i Malmö, alla namnges utom en! Gissa vem?

 • Hicham Ali döms nu till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och det är lindrigt | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Minns ni den här araben som förstörde livet för en familj: Efter vansinneskörning i Malmö, alla namnges utom en! Gissa vem? […]

  Gilla

 • Khon

  Folk från Mena-länderna skall inte köra bil. För dem borde kamel vara bra nog.

  Gilla

 • Lennart

  Vårt rättssystem är ett skämt när ett sådant rovdjur som AHMAD EL-MOGHARABI kan mörda och lemlästa utan att få ett straff värt namnet. För det första borde inte Stefan Lövens floskler om 2allah människors lika värde” gälla de som mördar och lemlästar andra medmänniskor. MEN det är främst dessa SOCIALDEMOKRATERNAS PARTISTYRELSE M.FL vurmar för….Att inte befolkningen fattar vad som krävs nu….1)Stäng gränsen! 2) Utvisa och ta ifrån kriminella det svenska medborgarskapet. 3) Totalstopp för asylinvandringen, – det räcker nu, 99% är unga kriminella män som borde resa hem och bygga upp sina egna länder och ta hand om åldringar, barn och kvinnor….SVERIGE BEHÖVER INTE DE HÄR INDIVIDERNA HERR LÖVEN!!!

  Gilla

 • Rätt ska vara rätt

  Konstig blogg, ju mer jag läser desto mer förvånad blir jag, väldigt många ilskna människor.

  Gilla

 • Lena

  Jag önskar innerligt att vi hade dödsstraff i Sverige och kunde bli av med alla kriminella utlänningar som gör vårt liv till ett helvete!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Kan alla som vill ha dödsstraff i Sverige tänka sig att kunna vara bödel eller ska på typiskt svenskt vis någon annan sköta den sysslan ?
   Vem vet, dödsstraff är kanske inte en utopi i ett framtida Sverige utan kristendom och en korsbelagd fana.

   Gilla

 • Lena

  Jag finner inte ord! ”Människor” från vissa delar av världen borde aldrig fötts än mindre vistas i mitt land och orsaka våld, död, lidande och elände! Hatar dessa förbannade as!

  Gilla

 • eugenecork

  Skadeståndet som den åtalde dömts betala, lär
  du och jag m.fl få punga ut med…inte arabaset
  https://www.brottsoffermyndigheten.se/ersattning/brottsskadeersattning/mer-om-brottsskadeersattning

  Gilla

 • Grune

  Att inte araben namngavs är ju inte så konstigt. Han är ju ingen människa, han är ju en ko, en helig sådan.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Alla människors lika värde! Tror inte att det finns någon annan floskel som står mig så högt upp i halsen!

  Tycker dessa att Adolf Hitler är värd lika mycket som moder Theresa?

  Är Breivik lika mycket värd som dom själva?

  Gilla

 • per22

  Det finns bara ett språk som desinformationsbladet Sydsvenskan förstår.
  Det är total bojkott.

  Gilla

 • age

  Regeringen har ”öppnat våra hjärtan”!
  Vi har fått in det där packet i 100 tusental till vårt fosterland.
  Senaste är att staten har slutat betala till kommunerna.
  Varför?
  För att islamisterna tar över mer och mer och ingen får säga något kränkande om muslimerna.
  Det skulle kunna störa vårt goda förhållande till någon stark islamstat.
  Det skulle kunna störa islams övertagande av resten av vårt fosterland
  (förutom de redan ockuperade 53 bostadsområdena, ”No-go zoonerna”)

  Gilla

 • jockfall

  Namn på skäggiga ”barn” får man inte nämna. Sverige AV IDAG.

  Den 19 november 2017 19:24 skrev Petterssons gör skillnad! :

  > Pettersson posted: ”INSÄNDARE. Malmö 19-11-2017 I den sjusidiga artikeln > (betalvägg) i sydsvenskan om vansinneskörningen den 11-2- 2015 finns alla > som på något sätt är inblandade namngivna utom en. Anna Ageberg, kvinnan > som råkade mest illa ut när hon blev träffad av b” >

  Gilla

 • Peter

  Vita människor står bakom detta. Syltryggar kallas det. Fast vi vet vem förrädarna är!
  Behöver de namnges? Vi ser dessa ”goda människor var dag på löpsedlarna. De goda behöver påminnas om att vi finns, som fått nog av deras ”godhet ” Dax att börja försvara våra riktiga värdegrunder. Fast jag hatar ordet värdegrund. Låt mig ge dem vad de förtjänar.
  Fast ensam är inte stark!
  När har vi fått nog?

  Gilla

 • Jhonsson

  Det beror säkert på att det fria ordets media-kår känner sig ängsliga och är rädda för repressalier. Eller står de nära den alltmera växande krimella skaran och vill inte. Men det är så, att om bilder pixlas eller namn utelämnas, kan man lugnt utgå ifrån att det är en av de ”nyanlända”
  alltså en av dem, som Löfven påstår ”kommer att lönsamma lite längre fram”.

  Gilla

  • Stenbock

   Johnsson:
   Tror du ligger verkligt nära sanningen.Detta sedan det nu kommit fram,att polisen i bl.a. Berlin ger olika klaner inom undre världen, tillträde att infiltrera kåren via polishögskolan.
   T.o.m. tidigare straffade har givits tillträde till utbildning inom poliskåren för en senare fast anställning.

   Gilla

 • Valter

  Kan det vara så att dom är rädda för repressalier, om dom skriver namnet, syltryggarna.

  Gilla

 • Robert Jonsson

  Det mesta med den här händelsen är så jävla provocerande att läsa, men fy helvete vad provocerad och upprörd man blir när rätten bedömmer att 176.000 kr är ett lämpligt skadestånd för det livslånga lidande Anna kommer att få utstå pga av denna totalt hänsynslösa, själviska handling!
  Varje dag skäms man bara mer och mer för att vara Svensk, fy faan!

  Gilla

 • Carina-Fina

  Sydsvenskan lierar sig med det kriminella kalifatet av politiska skäl. Bojkotta all läsning av sydsvenskan – de är svenska folkets fiende.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det kan ju vara så att journalister har som sidoinkomst att inte namnge vissa – att de genererar stora pengar till dom själva.

  Gilla

 • Lena

  Om jag läser rätt och har förstått så är det fadern till barnet och den som han har barnet tillsammans med som är offren …………..

  Gilla

 • Dalmasen

  Dom namnger inga kriminella längre, då skulle
  Nyhetsredaktionerna bli tvungen att anställa ett helt
  Gäng med tolkar, för att kunna uttala namnen rätt.
  Jag menar det är inte lätt med dessa uttal
  Ex. Haschan våldtäktowich & Mordan Abdullataslantavtant……..

  Gilla

 • ossie

  Denna arabjävel borde ha skickat hem till kamelerna för länge sen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: