Robert Mugabe har gått med på att lämna, eller inte…


UTRIKES. Zimbabwes president Robert Mugabe går med på att lämna presidentposten, skriver Reuters med hänvisning till källor med insyn i förhandlingarna med militären. Mugabe kommer inom kort att hålla ett tal till nationen, bekräftar den statliga tv-kanalen.

UPPDATERAT: Zimbabwes president Robert Mugabe trotsade förväntningarna och meddelade inte sin avgång i söndagskvällens tv-sända tal till nationen. I stället sa Mugabe att han kommer vara president över det styrande partiet Zanu-PF:s kongress i december.

Händelserna under veckan är inte ett hot mot hans auktoritet som statsöverhuvud, förklarade Mugabe.

Partiet Zanu-PF sparkade Mugabe från partiledarposten tidigare i dag. Han har fått fram till måndag vid lunchtid att självmant avgå. Annars hotar riksrätt, enligt partiet.

Ledaren för Zimbabwes krigsveteraner, Chris Mutsvangwa, uppmanar efter talet folket att gå ut på gatorna i protest mot Mugabe och säger att hotet om riksrätt står fast, rapporterar Sky News.

-Pettersson väntar med att gratulera Zimbabwes folk till jag ser hur efterträdaren är. Vicepresident Emmerson Mnangagwa, kallad ”krokodilen, är inte känd för att kämpa för demokrati och mänskliga rättigheter. Risken är att en tyrann ersätter en annan…

Om Robert Mugabe på bloggen…

TIDIGARE 2017-11-18. Tusentals tågar mot Mugabe: ”Äntligen fria”

UTRIKES. Tiotusentals människor har samlats på gatorna i Harare i Zimbabwe för att protestera mot president Robert Mugabe. Nyhetssändningar rapporterar att något liknande aldrig hänt förut, och beskriver det som en ”historisk dag”.

– Att människor kan komma ut så här beror på att militären tillåter det, säger han.
BBC:s Afrikakorrespondent Anne Soy skriver på Twitter att scenerna saknar motstycke och talar också om historiska vingslag. I radions livesändning talas om att folk börjat tröttna på Mugabe men att de kanske inte har vågat säga det tidigare. Zimbabwe har varit en enorm kontrollstat, resonerar Sveriges Radios korrespondent Samuel Larsson.

– Nu har han tappat sina vänner och därmed också tappat kontrollen över makten här i landet.
Det är bland annat krigsveteraner och personer inom det styrande partiet Zanu PF som manat till protesterna.

-Pettersson undrar vem som hjälp tyrannen Robert Mugabe att sitta kvar i 37 år…

Läs om ett resultat av svenskt bistånd och Miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe

Ingvar och Robert

Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme…


12 responses to “Robert Mugabe har gått med på att lämna, eller inte…

 • Lagro

  After the speech, the chief whip of Zimbabwe’s ruling party said the central committee would proceed with impeaching Mugabe on Tuesday.
  Lovemore Matuke said: “the speech was just surprising. It is not in line with what we expected. We had understood that his resignation was coming to avoid the embarrassment of impeachment.
  “The army is taking its own route, and as politicians we are taking our own route, but the ultimate goal is to make sure he goes, which he should have done tonight.
  Mugabe höll ett 30 min stabblande tal söndag kväll, när alla trodde det skulle bli hans avskedstal, men så blev det inte, utan han vägrar att avgå, fastän han har hela etablissemanget mot sig, även folket jublade och dansade för hans avgång.
  Nu kommer uttalanden att han hållit sig vid makten genom våld, hot och utrensningar alltså låtit mörda de som varit emot honom, valen som hållits kan ses som skapade fuskverk.
  Hans plan är att Grace skall ta över efter honom, men ingen vill se henne som den nye presidenten, det är också orsaken att militären gick in för att neutralisera det scenariet.
  Grace har tagit hand om 14 stora farmer därav en som var den största mjölkproduktions farmen i Zimbabwe.
  Vad som produceras på farmerna har inte framkommit men sannolikt ligger de i träda som många andra farmer.
  Grace har en lyxutrustad Rolls Royce hon kör omkring med, deras son i Zimbabwe köpte nyligen två lyxutrustade Rolls Royce.
  Sonen skulle träffa en tjej på ett lyxhotell i Sydafrika, men Grace han dit före och dängde en handväska i skallen på tjejen att djupa jack och blodvite uppstod.
  Det var nära att hon inte blev åtalad i Sydafrika men klarade sig genom sin ställning som presidentens fru.

  Gilla

 • Stenbock

  Trodde ju att Margot W,var på plats i Rhodesia,för att klara ut de problem som uppstått i Mugabes land.Detta Afrikanska land som vi dåvarande svenska skatteslavar översköljde med pengar,via ”diplomaten” Palme.
  Döm om min förvåning när denna absurdska ”fredsängel” ikväll dök upp i tysk TV,tillsammans med deras utrikessocialist Gabriel !!!
  De båda hade gett sig iväg till fjärran Bangladesch för att hälsa på en islamsk sekt…Nya pengar utlovades från rika Absurdistan till denna art av zigenska muslimer..
  Befarar att hon t.o.m. utlovat nonstop per flyg,till ”vårt” humana land för dessa stackars miljoner nomader.
  Denna art tvåbenta är ju ännu sällsynt i vår fauna,och skulle berikat landet ytterligare.Samt inte minst ge nya poäng hos högdjuren i FN .

  Gilla

  • Lena

   Stenbock :
   För varje dag som går så jag tyvärr alltmer övertygad om att Sverige är ”försökskaninen” för NWO.

   Gilla

   • Stenbock

    Ja de problem vi inte redan har i överflöd,hämtar Margot W till oss…. Tänk dig med vilken spänning som nu väntar de godhjärtade,när första kullen Rojyaner (eller vad de kallas) skall visas upp på Hötorget mitt i Fjollträsket ! ;(

    Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Cecilia W som poserar med soros, där går gränsen för att benämna sig demokrati.
    Vi är en helvetets diktatur !

    Gilla

  • Stenbock

   Ibland förundrar jag mig själv,över mitt sjunde sinne… Skrev jag för någon timma sedan om Margot,och hennes besök i Långtbortistan och upptäckte även en art tvåbenta ,som där behöver vår hjälp.Ett folkslag som få vetat om/känt till(utom PK-pressen)här uppe !
   Tittade på rubrikerna i kvällens HD-blaska som där berättar om ännu en art,som inte lär finnas i landet,och som jag aldrig tidigare hört talas om !
   Venezolaner lär de hetta och dessa med en familj Lopez,tigger nu om asyl i Absurdistan.Tänk att detta lilla land i Norden,blivit en så stor och populär magnet,för ”all jordens stackare” !

   Gilla

   • Lena

    Stenbock :
    Den djävla signalpolitiken fungerar över över hela klotet !
    Ja jag är rasande besviken och förbannad på Sveriges politikerpatrask !
    Fördjävligt att vi har byggt upp den här så kallade välfärden med att bli beskattade till döds.
    Staten visste medborgarna skall inte få behålla sina pengar……………………….får då kan VI bestämma vart de skall gå…………till våra väljare !
    SVEK !!!!!

    Gilla

   • Lena

    Rättelse ”för” inte får.

    Gilla

 • Lena

  Den diktatorn har vi med våra svenska biståndspengar (skattepengar) gött !

  Gilla

 • leif

  Tragiskt öde för den av socialdemokaterna djupt älskade och vördade Galne Mördaren 1. Verkar nu ersättas av Galne Mördaren 2. Galne Mördaren 1 uppges nu förhandla med GM 2 om hur han ska kunna få ut sina stulna miljarder ur landet. Viktig fråga.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag bryr mig om vad är det som sker här i Sverige. Afrika bryr jag mig inte om.Det händer tillräckligt många tråkiga saker i vårt land som borde åtgärdas.Vakna svenskar det gäller vårt land och oss. Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: