Många förortsbor rädda att röra sig utomhus


INVANDRING. I södra Malmö och i Botkyrka uppger nästan hälften av invånarna att de känner sig otrygga när de vistas ute i det egna bostadsområdet på kvällen. Det är betydligt fler än i andra delar av landet. I vissa förorter väljer många att inte ens gå ut på grund av otryggheten.

Det visar en undersökning som Polisen har låtit Brottsförebyggande rådet göra. – Det är ju naturligtvis verkligen inte bra eftersom det innebär en illavarslande inskränkning, säger Mats Löfving, chef för den nationella operativa avdelningen vid Polisen.

Det är första gången som en trygghetsmätning bryts ned på en så lokal nivå. Tanken är att resultatet i undersökningen tillsammans med bland annat polisens egna uppgifter ska bli ett underlag för hur polisen ska prioritera sina resurser lokalt enligt SVT.

-Pettersson ser några saker som är gemensamma för de oroliga.

 • Socialdemokratiskt styre i många år
 • Stor invandring

Och undersökningen kommer inte att leda till ett dugg för ingen törs nämna invandringen från dysfunktionella kulturer som problemet.

Dessutom är det svårt att prioritera resurser som inte finns. Polisen är dimensionerad för svenska förhållanden och svenska kriminella, inte för Mellanösterns klaner…

Undersökningen NTU Lokal 2017

Polisen om undersökningen


12 responses to “Många förortsbor rädda att röra sig utomhus

 • Truthfighter

  Dessutom skyddar polisen utlänningarna, mot oss svenskar. Säger man exempelvis nåt ofördelaktigt, åker man in. FÖRR SKYDDADE POLISEN OSS MOT BUSET. Idag skyddar det buset, som tillåts härja fritt i varje centrum. POLISEN SAKNAR HELT VÄRDE IDAG!!!

  Gilla

 • Mimi N.

  Vårdpersonalen måste fatta att det straffar sig att gå runt på arbetsplatsen med bara armar. Sjuksköterskeuniformen avser nuförtiden långa ärmar eller i bästa fall avtagbara ärmar. Kortärmat hör till kränkande, antisharia klädkod – ut med den ! Julbord passar inte heller – ut med det kristna tramset !

  Gilla

 • compulsoryunion

  Utmaning att original gangsters ska bli svenskar

  Gilla

 • age

  Men det kan väl inte vara något problem?
  87% av röstberättigade i vårt kristna land har röstat för att detta skulle bli normalt i Sverige.
  => Massan har ju alltid rätt!
  Vi, 13%, som röstade mot detta, vi har naturligtvis fel — eller?

  Du, som tänker rösta på något annat än SD, gå runt i någon av de
  ”socialt utsatta områdena” (eller som de hette tidigare, ”No-go zoonerna)
  och fundera på din framtid.
  Jag gissar att du kommer att rösta på SD efter det.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det är inte bara förortsbor, som är rädda för att gå ut på kväll och natt, det är faktiskt de flesta.
  Men Löfven ger sig inte förrän alla är lika rädda. I hans samhälle skall det ju råda jämlikhet.

  Gilla

  • Stenbock

   Rätt igen Johnsson, listan över orter där människor undviker ge sig ut i mörkret på kvällarna,skulle kunna göras längre än den utförliga över alla berikarna bakom Kumlas murar !
   Finns inte en ort i landet utan att det blivit förenat med fara att vistas ute.Någon jämförde för en tid sedan,med Bronx latino-kvarter i NY, och jag instämmer !

   Gilla

 • Jhonsson

  Med enbart vanliga svenskar i vårt land hade polisen räckt till. Några utanförskapsområden hade vi inte haft, om inte sjuklövern importerat folk från Mema-länderna till dessa områden. De har uppenbarligen inte fattat sammanhanget ännu och fortsätter importen som förut. Hur kan de vara så korkade? Eller är de mutade hela bunten? Kanske av någon, som vill göra ett kalifat av vårt land? Eller är våra politiker så naiva, att de tror att de sk ”nysvenskarna” på något mystiskt och oförklarligt skall bli Sveriges räddning?
  Därför måste vi se till, att vi väljer en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  Gilla

 • Mm

  Det här kan väl den inbilske Morgan ägna sig åt istället för att engagera sig i något som han inte har något med att göra.

  Gilla

 • centurion

  Bettne´r : ”Sverige har aldrig varit säkrare än nu”. Schyffert : ”Var inte rädda”. Varför lägger inte dessa två pajas-figurer sina indoktrinerande föreställningar i exempelvis Rinkeby, Tensta, Husby, Biskobsgården, Oxie, eller något annat av våra numera 61 mysiga områden ?

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  DET är skamligt för vårt land att man är orolig för att gå ut .Man är orolig när mina barn och barnbarn ute.Skall det vara så i en socialdemokratisk paradis.Det är som allt annat bara käbbel och lögner.Lägger du din röst på 7 klövern ,då lägger du din röst för Sveriges undergång och totala kaos.Skadorna som blev av den ansvarslösa invandringspolitiken kommer att ta lång tid att reparera om det går reparera överhuvudtaget.Ha en bra lördagskväll trots allt Er Adolf

  Gilla

 • Carl edström

  Fråga till Löfven: Varför det ,det måste ju du veta.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: