Argentinsk ubåt försvunnen – 44 ombord


UTRIKES. Den argentinska flottan har förlorat kontakten med en av sina ubåtar, rapporterar flera medier. Ubåten sågs senast vid kusten utanför Patagonien.

Ubåten San Juan som är försvunnen i södra Atlanten. Ett flygplan från Nasa har anslutit sig till sökandet. Sedan tidigare letar en argentinsk jagare och två korvetter i det område där ubåten senast sågs.

44 människor befinner sig ombord. Insatsen har officiellt uppgraderats till en sök- och räddningsinsats, men hårda vindar och höga vågor försvårar sökandet.

Den senaste kontakten med ubåten var på onsdagsmorgonen. Lokala medier rapporterar att ubåten lokaliserats på 70 meters djup, skriver The Guardian, men de uppgifterna har inte bekräftats.

– Vi förväntar oss att den befinner sig på ytan, sa flottans talesperson Enrique Balbi tidigare på en presskonferens.

-Pettersson tycker inte det låter något vidare för besättningen, och minns historierna om när den svenska u-båten Ulven försvann med 33 man ombord 1943. Vi får hoppas att det går bättre för argentinarna…


4 responses to “Argentinsk ubåt försvunnen – 44 ombord

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: