Göteborg blåser personal på julfest


Göteborgs stad bjöd in undersköterskorna till julbord för att visa sin uppskattning för gott arbete. En vecka senare kom beskedet – kommunen blåser de anställda på den efterlängtade festen. Sköterskan Veronika Börjesson, 54, har nu skrivit ett rasande inlägg på Facebook som fått stor spridning.

 

”Vi anställda inom Göteborgs Stad, Askim Frölunda och högsbo blev inbjudna att fira vårt fantastiska resultat ifrån brukarenkäten som skickats runt till våra kunder/vårdtagare.

För första gången på många år skulle vi som undersköterskor få firas ordentligt utav staden för det arbete vi utför.

En show på trädgården och julbord utlovades och vi skrev glada under på inbjudan och såg alla fram emot att nu äntligen får vi lite klapp på axeln efter allt vårt slit.

Stämningen i lagen var på topp, äntligen fick vi en bekräftelse på utfört arbete och vi kände en sådan otrolig stolthet över att vi kunnat få våra kunder så nöjda med ett betyg på bemötande på 98%

Tyvärr visade det sig att underbart var kort, efter några dagar plockades inbjudan ner och cheferna i arbetslagen fick tala om för oss att nämnden satt ner foten.

Man ansåg att fira oss skulle se dåligt ut i media. Att våra kunder kanske skulle ta illa upp.

Under de dagarna vi glada i hågen talade om för våra kunder att vi blivit bjudna på julbord möttes vi aldrig av några sura miner, tvärtom så tyckte de flesta tvärtom ” Det är verkligen på tiden” och ” det är ni verkligen värda”.

Det känns som ett hån. I alla fall upplever vi det så. Det är vi som roddar och fixar, springer ute i väder och vind, slåss mot tidspress och pressade eller helt avsaknad av gångtider. Försöker göra det så människovärdigt vi kan när hela verksamheten istället räknar kronor och ören.

I en verklighet där undersköterskebristen är ett faktum, där fler och fler inte orkar arbeta kvar inom rådande förhållanden i de olika lagen.

Vi som fortsätter kämpa. Vi som inte ger upp. Vi som finns där för dem som behöver oss. Vi som gör skillnad och viker oss dubbla för att göra tillvaron värdig och ljusare.

Är detta vad vi är värda? Dela detta vidare till era vänner & vi hoppas att dom delar detta vidare till sina vänner !”

-Pettersson noterar att stadsdelsdirektör Ingrid Larsson motiverar den indragna Julfesten med att det skulle se illa ut i media!!!

Kommunens sköts alltså efter vad de tror media tycker, inte vad som behövs och är motiverad personalvård.

Undrar hur många julbord, konferenser och andra smörjningar Ingrid Larsson går på under ett år, det borde pressen skriva om…

Helt klart är att Ingrid Larsson är olämplig som chef.

Stadsdelsnämnden

Made in Sweden – Julshow och julbord

Dessutom en hyllning till det svenska…


19 responses to “Göteborg blåser personal på julfest

 • Peter Skoglund

  En del medarbetare inom kommunen har dock fått roa sig.

  Las Vegas, San Francisco och Seattle. Förvaltningen Intraservice vid Göteborgs stad har gång på gång skickat chefer, politiker och tjänstemän på dyra konferenser utomlands. Nu får förvaltningen allvarlig kritik av Stadsrevisionen.

  ”I revisionsrapporten står bland annat att en resa innehöll flera kvällar med ”nöjesaktiviteter på musikklubbar eller liknande samt en arenakonsert med en internationell musikartist”, Enligt uppgift till SVT Nyheter Väst rörde det sig om en konsert med Lenny Kravitz.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-avslojar-allvarliga-brister-nar-intraservice-reser-utomlands

  Gilla

 • gamgubben

  Vet ni inte att Sverige styrs av media? Politikerna lägger ut ett förslag och ogillas det av en journalist, så dras förslaget tillbaks. Varför? De flesta politiker har inget som helst civilkurage och backar direkt vid en antydan om att media ogillar deras göranden och låtande.

  Förresten varför julfest? Vore inte högre lön bättre så var och en kunde bestämma hur pengarna skulle användas. Julfest är det roligt, eller ens gott att äta halvljummen mat att trängas för att få lite sladdrig lax eller sur prinskorv.
  Dessutom kommer en stor andel av gästerna ha ordentlig ågren dagen efter, liksom många går hem tidigt för att de skäms för sina fulla arbetskompisar.
  Att äta julbord är krögarnas sätt att tjäna ohemult mycket pengar, på halvtaskig mat.

  Gilla

 • Joy

  Julshowen var väl inget att gråta över, dåliga artister, men en fest för personalen är knappast fel.

  Gilla

 • Mimi N.

  Vårdpersonalen måste fatta att det straffar sig att gå omkring på arbetsplatsen med bara armar. Sjuksköterskeuniformen avser nuförtiden långa ärmar eller i bästa fall avtagbara ärmar. Ut med denna kränkande antisharia klädkod. Julbord innebär fest och glädje åt Jesus födelse – ut med kristna tramset, in med islams lära om asketism.

  Gilla

  • Joy

   Islam och asketism går inte ihop! Katolicismen är hejare på asketism och självplågeri. Islam är våldet och frosseriets religion.

   Gilla

   • odalkvinnan

    Katolicism idag har förändrat sig. Det är munk och nunnebrist och klostren får stänga. Det är en omformning till en ny tid. Samma med all kristendom, man följer med tiden. Det gör inte islam då folket och religionen befinner sig på tusentalet e.Kr. Det är problemet, det finns några kristna sekter främst i USA då man drev kreativismen-tron på Adam och Eva och förnekelsen av evolutionen.
    Därför är invandring av människor med muslimsk tro ganska ointressant då de ska stanna och slåss och leva sitt liv i sina hemländer då de inte kommer att anpassa sig till en sekulariserad västvärld.
    Katolicismen är lite-mycket dubbel. Du syndar och sedan biktar du dig, sedan Ok och på det igen.

    Gilla

 • Stenbock

  Vi får se detta som en naturlig följd av att den enorma kostnad,staden nu bjudit delar av EU-höjdarna på.I socialismens tecken är det bättre att synas i sådana sammanhang,än med medarbetare inom hemvården.
  Sedan kan också en sådan” ljusfest” (julfest) tagas illa upp bland nya ideologien, som”age” nämner.Kanske kan de göra ett nytt försök i samband med ”eidfirandet”,men utan skinka och griskött !

  Liked by 1 person

  • För Vårt Bästa?

   Ja då finns det pengar att hämta både från Arvsfonden och Alis bäääh kunke som fått jobb som kulturspridare…

   Gilla

 • Cinna

  Politikerna har låtit gammelmedia bli den styrande stadsmakten.

  Gilla

 • Monica

  Jag har också upplevt det på arbeten att julfester och andra förmåner har i första hand kommit tjänstemän och akademiker tillgodo, icke knegare bluecollar kollektivet.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   svensken slavar för både de ”valda” och de ”ensamkommnade med familj”.
   STREJKA en dag protest.

   Gilla

 • Mr Jordan

  Det var för många som tackade ja till festen, budgeten sprack? Ingrid bör samla ihop alla kvittona från representation som hon och sina kollegor har belastat skattebetalarna med under året. Skicka dem till media, strax efter årskiftet, så er egna julfest kommer med. Då inleds valåret med en riktig nyårskaramell! Om du nu känner dig lite dum, vilket är förståeligt, så följer här ett bra och logiskt julklappstips, från du, till den lurade personalen: din egen avgång.

  Gilla

 • age

  Ska vi gissa att det var några muslimer som kände sig kränkta av att kommunen bjöd till en fest som inte stämde med koranens direktiv?

  Vår islamstyrda regering har väl gått ut med direktiv att inte kränka den blivande makten i Sverige?

  Gilla

 • Jhonsson

  Vem skulle kunna ta illa upp för att man bjuder sin underbara personal på julfest? Kostnaden en skitsak jämfört med allt annat slöseri kummun och landsting sysslar med. Kan se illa ut medialt säger sjukhusdirektören Larsson. Vad f-n menar hon?
  Tvärt om Larsson. Din personal är värd en riktig fest.
  Det är inte här det skall sparas. Det är däremot på en del annat.

  Gilla

  • För Vårt Bästa?

   I V-norrland har vi en sån där ekonomisk landstingspolitiker som har MINST TVÅ LÖNER OCH STUDIEBIDRAG. Men det är ju gratis???

   Gilla

 • Falköga

  Jag tänker på Göteborg som staden som bjöd alla ditkommenderade poliser på en äcklig lunchmacka (förlåt – baguette heter det väl numera på ”svenska”).

  Jag kan berätta för Ingrid Larsson och den som inhandlar lunchmackor i Göteborg, att jag ska snart åka på julmarknad till Tyskland. Färjan tar ohemula priser för en macka. Så nu bakar vi några brödkakor och lägger på pannbiff och ost som färdkost. Mycket gott. Det borde polisen ha fått. Det hade ett gammaldags svenskt kök fixat.

  Gilla

 • Thor

  Problemet var nog beteckningen på festen: julfest är ju inte pk. Inte julshow heller. Fest och show hade nog gått bra.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Eller lagt in lite värdegrundsinformation, normkritik och genusextremism i programmet så kunde det passerat som vidareutbildning.

   Gilla

  • För Vårt Bästa?

   al feid lr liknande så man kunnat lagt kostnad i integrationen.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: