S-minister: ”Hedersvåld och förtryck ska bort”


INVANDRING. Det hedersrelaterade våldet och förtrycket i Sverige ska bort. Det säger jämställdhetsminister Åsa Regnér (S). – Vi kan inte ha det så här, säger ministern. 

Åsa Regnér lyfter fram att regeringen i dag på flera sätt arbetar med det ökade hedersrelaterade våldet. Bland annat genom att man infört att det i flera utbildningar, som till exempel läkare och psykologer, ska spridas kunskap om hedersvåd och förtryck för att det lättare ska upptäckas.

Regeringen gör också en översyn av pengar till religiösa samfund för att kunna förmedla demokratiska värderingar och en jämställd syn, enligt Regnér.

– Smart tjej säger Pettersson, regeringen har redan efter 40 år kommit på att vi har problem…

Åsa Regnér: ”En familj som kommer till Sverige ska få den informationen”


33 responses to “S-minister: ”Hedersvåld och förtryck ska bort”

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den föregivet resoluta ton den nominella jämställdhetsministern anlägger fäster inget avseende vid en nog så avgörande och tusan så prekär detalj i sammanhanget – nämligen det faktum att den importerade våldskulturen sedan många decennier tillbaka slagit så pass djupa rötter inom de enklaver där de tillåts härja och regera att det helt sonika icke är möjligt att resonera sig fram till en problemlösning eller ens lagstifta mot de primitiva sedvänjor som rekryterats till den kravlösa välfärdens Mecka.

  Tanken på att man nu skall slå den socialdemokratiska handväskan i bordet och komma till rätta med den problematik som överhuvudtaget icke borde ha tolererats inom en stark och självständig rättsstat och än mindre entusiasmerats via statliga subventioner, är rent löjeväckande och kan endast tolkas som ännu ett rappakaljans varieténummer för det politiskt oinitierade eller ideologiskt vilsegångna auditoriet.

  Har törhända Regnér personligen tänkt inspektera dessa no-go-zoner genom randomiserade dörrpåringningar och likt en frihetens furie med ett förmanande pekfinger höjt föranstalta med husförhör och göra sig reda för hur man förhåller sig till den feministiska stormaktens heliga värdegrundsevangelium? Darra månde de skäggbeprydda bovarna!

  Sanningen är att dessa primitiva kulturutövare aldrig ägnat begrepp som integration, normal respekt för värdlandets lagar, socialt samspel och närande i stället för tärande några som helst tankar i kriminalparadiset Sverige, där illgärningsmän och bidragsekvilibrister ses som en utsatt samhällsgrupp, medan brottsoffren skuldbeläggs och dubbelbestraffas!
  Andreas.

  Gilla

 • eva

  SL lär dundra på och slå näven i bordet för att ge kraft åt det han säger: nu MÅSTE, FÅR INTE, SKALL osv. men det är bara skämt och gläfs för gallerierna för det händer ändå inget.

  Gilla

 • Jhonsson

  Om hedersvåld skall bort, då är det enklast att skicka dem i retur, som begår denna typ av brott. Med först skall de mista sitt svenska medborgarskap. Folk av detta slag har inget att tillföra Sverige.
  De kommer ändå aldrig att passa in i ett civiliserat samhälle.

  Gilla

 • Mia

  Det var intressant att lyssna på kvinnan i Agenda i går som var från TRISA (tjejers rätt i samhället) och som jobbat med hedersförtryck i 16 år. Hon skulle passa bra på en svensk socialförvaltning där kunskapen inte verkar vara lika stor.

  För övrigt är det väl positivt av Åsa Regner engagerar sig och vill göra mer för att motverka hedersvåld. Som att t.ex ge information om detta redan när de asylsökande anländer..

  Gilla

  • odalkvinnan

   Ska hon stå och dela ut flygblad vid gränsen? Kvinnovåld är inte förbjuden i de länder de kommer ifrån. När de säger att de riskerar straff så de inte kan utvisas är det en stor fet lögn. Det är inte straffbart att våldta, skända och slå. Kvinnlig omskärelse är också helt OK i många afrikanska länder. Koranen tillåter månggifte, tvångsäktenskap. De skiter fullständigt i detta, kvinnorna fortsätter leva under samma förtryck här som där.Detta är ordbajseri på högre politikernivå som inte förbinder henne eller någon annan i regeringen att göra något alls.
   Kunskapen finns men den används inte. Att skylla på okunskap har varit det ledande skickets signum. Vi har varit naiva-du och dina löss?
   Genom nätet ligger alla data ute samtidigt som okunskapen är monumental.
   Det går fort nu…

   Gilla

   • Stenbock

    Mia:
    Som vanligt har du svårt att se/läsa skillnaden på Olle L och i detta fall Regnèr. Här är ju olik milsvid skild mening,för handen.
    Olle L beskriver dagens förfall och verklighet.
    Den socialistiska kvinnan berättar sagor om vad som s k a l l ske i framtiden !
    Eventuellt…när det hela är för sent.

    Gilla

   • Mia

    Jag tycker du ska titta på Agenda som gick i går, så får du dels lyssna på en mycket klok kvinna som har stor erfarenhet och kunskaper om hedersförtryck.

    Dels se ett avsnitt om en kille som kom till Sverige med sin familj och trodde det vara hans uppgift att vakta på sin syster och hur detta sedan ändrade sig totalt..

    Och dels lyssna på Åsa Tegnér så att du inte behöver hitta på vad hon sa utan höra det direkt från henne..

    Gilla

  • OPete

   Mia ! Positivt ??? Det har förekommit hedersvåld i detta land sedan dom första kom hit . Med andra ord i många årtionde . Detta har alla vetat hela tiden ändå blundat för det . Varför tror alla ni som har röstat för att låta så många komma till detta land att de vill leva dom svenskar ? Eller efter svenska regler ? Det finns inte ord hur korkade ni är !!! Ni har skapat ett problem som ALDRIG går att återställa. Dessutom fortsätter ni att rösta på dessa politiker som låter folk komma hit även om dom kommer i mindre mängder . Hedersvåldet kommer istället att öka ju fler som kommer hit och ju fler dom blir !

   Gilla

   • Mia

    Ena dagern skriver Olle Ljungbeck en upprörd artikel om att Stefan Löfvén inte gör något åt hedersvåldet och alla verkar instämma.
    Nästa dag säger Åsa Regner att det är just det man ska göra, men då är det inte heller bra.
    Hur kan man vara så negativt inställd till allt? Precis allt.
    Det finns absolut inget som duger, antingen man gör det ena eller det motsatta. Kritiken är lika stor ändå.

    Sida upp och sida ned.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Innan mångkulturens genombrott kallades allt våld som infödda svenskar begick mot varandra för bara våld då talades det inte om heder som det gör numera !
    Hur kan infödda politiker och svenskar ta ordet hedersrelaterat våld i sin mun är ju att gå nysvenskarna till mötes, våld av olika slag är vad det är och inget annat.

    Gilla

  • OPete

   Mia ! Jag tror till och med du har begripit att hedersvåld alltid förekommit och är emot det . Men ändå har du röstat att mer ska komma hit. Dessa människor blir fler och fler pga att du/ni fortsätter rösta för detta . Hur tror du att detta ska kunna försvinna ur vårat samhälle då ? Du tror att dina politiker ska få bukt med något som har funnits i många årtionde eller ? Dessa problem går aldrig att få bort och det får våra nästa generationer uppleva ännu mer än oss.

   Gilla

   • Mia

    Ja, jag tycker att hedersförtryck, hedersmord och allt på heder är hemskt, men jag själv kommer aldrig att drabbas av det och Inte heller du eller nästa generations svenskar.

    Och det är väl knappast empati eller omtänksamhet mot de nyanlända som får dig att kommentera.

    Du börjar bli tjatig om det parti jag har röstat på.
    Det partiet har sett till att det kommer betydligt färre nyanlända nu och att flyktingförläggningarna har börjat läggas ned. Jag tycker för många har kommit tidigare, men det går inte att göra ogjort.

    Och efter erfarenheterna från hösten 2015 tror jag inget parti vill ha så igen. Jag minns paniken i Stefan Löfvens ögon när det kom tusenatls vare dag..

    Gilla

  • OPete

   Mia ! Det är som vanligt ! Du vet inte ett skit vad du snackar om ! Hedersvåld har redan hänt i detta land när invandra tjejer har blivit kär i en svenne och det har definitivt inte accepterats av familjen som påföljd . Många unga tjejer i detta land som inte begriper bättre för stunden och faller för dom bruna ögonen kommer definitivt många av dom att råka illa . Precis som ett antal svenskor redan fått erfara när dom vill skiljas . Då har männen stuckit från Sverige med barnen till Mellanöstern . Så kom inte med att svenskar skulle undvika att bli drabbade ! Sen kan man ju undra varför du är på denna sida ? Du gör dina korkade inlägg då och då men med tanke på hur mycket problem man kan läsa om på denna sida pga en enda orsak är det konstigt att du aldrig håller med eller kritiserar dina politiker att det är så illa ställt i detta land !!!

   Gilla

 • Joy

  Så dras veven runt en gång till på positivet, samma jämmerliga låt. Meningslöst, det går inte att få ordning på. Varför skulle Sverige lyckas? Orkar inte rada upp argumenten, de flesta fattar hur dumt och tomt prat det är från politiker. De själva fattar ingenting!

  Gilla

 • Jhonsson

  Varför har Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven tillåtit importen av dessa individer, som fört med sig seder och bruk från forntiden?
  De har inte i ett civiliserat samhälle att göra.
  Tyvärr backar Sverige in i framtiden

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Tror denna regering ryker om tio månader. NU säger Annie Lööf att alliansen kommer att bli överens även i flyktingfrågan. Det betyder att hon ställer sig på samma sida som M. Därmed kan stöd och åtminstone passivt hjälp tas emot från SD. Jag TROR både Kd o Mp åker ur. S kan inte styra landet med 30%. V som liksom C o SD blir valvinnare får ju inte sitta i en S-regering. S vill ha C o L. Men dom vill inte ha S. Ungefär som tonårskärlek man får aldrig den man vill. Spännande år vi har framför oss.

  Gilla

  • Fredde

   Tyvärr måste jag säga mot dig.

   Jag tror snarare att sju-klövern kommer stjäla tillräckligt många av SD’s förslag för att plocka röster, så man gör SD överflödiga och därmed tar ifrån SD påverkan och makt.

   För ingen vill ju rösta på ”rasister”, än mindre samarbeta med dem…

   Sedan återgår allt till det vanliga, och Sverige fortsätter översvämmas av ”pensionsräddare”.

   Tyvärr är ju ”Svensson” förda bakom ljuset av medias desinformation, och vet alldeles för lite om hur illa det är i Sverige idag.
   Väljarna tror på vad sju-klövern sprider, och det är illa!

   Jag blir förvånad och förskräckt av hur lite folk vet om dagens samhälle, och fördelningen kriminella/svenskar inom brottsligheten.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Instämmer, tyvärr kommer det bekväma och väldresserade svenska folket vid valet 2018 garanterat att ge 7 klövern ytterligare förtroende och mandat att sänka folkhemmet sisra biten till botten och SD som om man nu ska tro på opinionsmätningar fortsätter att backa och kommer även i fortsättningen att vara hänvisad till läktaren !

    Gilla

   • Ama Tona

    En del ligger på var och en av oss … Du säger att svenskarna är förda bakom ljuset ,mycket riktigt men då gäller att förmedla fakta och sanningen själv. Jag har bevisat till mina kolleger samt grannar att det finns bara ett sätt att ”återställa” Sverige . Gruppen blir bara större som stödjer oss…
    Dessutom skickar jag texter och videos till olika relevanta myndighet om ”faran” som måste bort från Sverige…
    Hjälp till med det… Om de vet ,får de reda på att folk vet om inte blir de informerade…

    Sen skall det gälla ….Skall man leva i Sverige skall man acceptera villkoren och integrera sig själv utan massa bidrag…

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Eller så betyder det att Moderaterna vilket verkar mest troligt har antagit A.Lööfs våta dröm om att Sveriges invånarantal om ett par år bör vara 30-40 miljoner !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ingen verkstad bara en massa måsten, tomt skitprat så här ska och får det inte vara osv osv… i dagens patetiska ryggradslösa och ynkliga Sverige !
  Vi det svenska folket måste vara världens tåligaste folk som står ut med och under årens lopp har stått ut med en total idioti och förnedring uppifrån eller så är vi bara naiva och dumsnälla som det ibland sägs.
  Efter ödesvalet 2018 kommer det att visa sig vilka vi svenskar är och vill med framtiden !

  Gilla

 • gamgubben

  Snacka inte, kom med konstruktiva och effektiva åtgärder. 1. Stoppa all invandring omedelbart.
  2. Straffa bigamister med utvisning.
  3. Straffa alla lika hårt.
  4. Minska bidragen till alla som inte skaffat sig ett arbete inom 36 månader från PUT. Efter 48 månader utvisning.

  Gilla

  • odalkvinnan

   De stannar inte i Spanien utan tar sikte på Sverige och andra på en gång. De får inga bidrag efter ett tag och måste försörja sig. Det kom minst 300 i båtar till Andalusien som måste räddas. Det var ett fåtal kvinnor och några barn. Det finns filmat a TV och de måste räddas! Att sätta sig i en gummiflotte alldeles för många inger inte respekt, de kan inte simma. Visas inte detta på SVT? Varning för TBC. Kvinnorna ska sättas i bordeller, många unga flickor. De spränger celler varje dag. Turkiet tog ett 30 tal Daesh i går. De har grävt upp en massgrav då som visades, det ligger fordon och lik lite blandat. Förövarna ska hem till Sverige och få hjälp. Macrons tal var, hoppas de inte kommer hit utan att de tas om hand på plats. Att de får det straff de förtjänar och Frankrike lägger sig inte i. Ord och inga visor

   Gilla

 • Torleif

  För mig har ordet Heder alltid varit något bra…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Allt relativt, tycker nysvenskar att det ligger heder i att mörda m.m så ska naturligtvis vi solidariska naiva infödda svenskar tycka detsamma !

   Gilla

 • Tony

  Om floskelmaskinenrna Regnèr och Ylva Johansson lagt lika
  mycket jobb på att ta itu med allt jävelskap som är en följd
  av den kravlösa invandringen som dom två är på att
  spackla facet så hade lite trovärdighet funnits, men det
  är bara innehållslösa floskler som kommer ut ur käften.

  Att Sossarna i dom undersökningar typ Sifo
  prånglar ut titt och tätt får omkring 30 % med små
  marginella avvikelser kan inte betyda mer än två saker,
  att dessa undersöknigar är riggade, vilket jag tror, eller
  så består Sverige av 30 % idioter som skiter fullständigt
  i hur landet sakta men säkert övergår i ett Nordiskt
  Mellanöstern.

  Gilla

  • odalkvinnan

   De stannar inte i Spanien utan tar sikte på Sverige och andra på en gång. De får inga bidrag efter ett tag och måste försörja sig. Det kom minst 300 i båtar till Andalusien som måste räddas. Det var ett fåtal kvinnor och några barn. Det finns filmat a TV och de måste räddas! Att sätta sig i en gummiflotte alldeles för många inger inte respekt, de kan inte simma. Visas inte detta på SVT? Varning för TBC. Kvinnorna ska sättas i bordeller, många unga flickor. De spränger celler varje dag. Turkiet tog ett 30 tal Daesh i går. De har grävt upp en massgrav då som visades, det ligger fordon och lik lite blandat. Förövarna ska hem till Sverige och få hjälp. Macrons tal var, hoppas de inte kommer hit utan att de tas om hand på plats. Att de får det straff de förtjänar och Frankrike lägger sig inte i. Ord och inga visor

   Gilla

  • Realist

   Själv fick jag ett ”tjockt” kuvert med en undersökning från SIFO, funderade ett tag på att svara men lade ner detta!!
   SIFO klarar sig nog utan mina åsikter om tidningar och media, eftersom jag vet att detta absolut inte är ”oregistrerad” undersökning finns en massa siffror och ”ean koder” i den stora ”boken” !

   Så brevet är bra att tända med i spisen och dessutom är det ju bra om de nu köper papper från Svenska Massa/pappers industrin !!!

   Gilla

 • ossie

  Först importerar man hedersväld i massor sen säger man att det måste bort. Hyckleri i världsklass.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Åsa Regnér ska också bort, hon som inte gjort några tydliga avtryck för att försöka stoppa eländet under 3 år. Den tidigare Alliansregeringen gjorde heller inget av betydelse under åtta år vid makten fast de visste om problemet som är en följd av den extrema immigrationen de pådyvlat oss.

  Problemet har funnits länge men politikerna har sopat det under mattan.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/04/04/feminister-motverkar-jamstalldhet/

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vem ska ersätta dessa misslyckade politiker, var finns de politiker som inte bara pratar och kritiserar utan i verkligheten får något gjort ?
   Om de finns så kan de få en röst 2018.

   Liked by 1 person

   • ulsansblogg

    Aktiva politiker som anser sig själva vara en elit har byggt upp ett eget skrå men är endast ett fåtal procent av den svenska befolkningen. Nog vore det underligt om det inte fanns mer kvalificerade personer i civilsamhället med mer kompetens som skulle ha förmågan att ersätta nuvarande politiker. Att de har misslyckats med sina egna projekt de senaste decennierna borde var och en inse. När ett nytt parti får väljarnas stöd gör de etablerade ett massivt motstånd för att skydda sin makt och sina privilegier, det har vi sett de senaste åren. Resultatet av deras strävanden har varit ringa och det nya partiet har vuxit i omfattning.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: