När medelklassen drabbas


Malcom Kyeyune beskriver problemen i Sverige som kan komma att eskalera när medelklassen drabbas av år med överdimensionerad asylinvandring.

”De senaste årens invandring har och kommer att kosta enorma summor pengar. Kanske är det fortfarande ”kontroversiellt”, eller att ”göda fel krafter” att påpeka detta”

Den ”humanitära stormakten” Sverige har i decennier öst pengar över nyanlända, samtidigt som behövande svenskar fått kliva åt sidan. Kyeyune beskriver att detta har fungerat p.g.a. att de svagaste i samhället inte kan göra sina röster hörda.

I mångt och mycket är det medelklassen som burit upp finansieringen av nyanlända, men vad händer när just denna grupp drabbas hårdare av den asylmigration som lamslår landet? Det är medelklassen som fått stå som föredöme för den ”humanitära stormaktens” självbild och just medelklassen har klarat sig ganska bra i den fars som fortfarande kännetecknar svensk migrationspolitik. Med en ny lågkonjunktur på väg, en bostadsbubbla som kan spricka närsomhelst och undanträngningseffekter på både bostads- och arbetsmarknad. Även medelklassen kommer att känna av asylmigrationen från tredje världen.

Kyeyune avslutar texten med att citera en Adam Cwejman.

”Vad kommer de ensamkommande afghanerna att äta, när svenska reklamare och statsvetare måste vända sig till frälsningsarmén”

GP

Lite om Malcom Kyeyune.

Född i Sverige, men med utländsk härkomst. Fram till 2014 var han aktiv i Ung Vänster, men uteslöts tillsammans med andra ungkommunister då de uttryckte stöd för Revolutionära Fronten. Förutom att vara skribent i GP, skriver han i bl.a. Kvartal och Dagens Samhälle. Han har också en egen blogg med namnet Power & Politics och tillsynes har han vänt vänstern ryggen.

Här intervjuas han av Ann Heberlein.

 


9 responses to “När medelklassen drabbas

 • Jenny

  Sverige kan inte stoppa alla krig i hela världen. Sverige kan inte hjälpa alla fattiga i hela världen. Sverige kan inte ge alla arbetslösa i hela världen jobb i Sverige. Sverige kan inte hjälpa alla i hela världen som lever i diktaturer och alla som lever i krigsområden. Jag tycker visst att Sverige ska ta sitt ansvar och ta emot ett visst antal flyktingar varje år, men man måste tänka i genom hur många flyktingar klara Sverige att ta emot utan att socialsekreterare etc. blir utbrända, utan att Sverige ramlar ihop.

  Däremot tycker jag att Sverige klarar av att hjälpa sin egen befolkning, se till att folk som redan bor i Sverige har ett ok. liv. Sverige kan påverka vad som händer inom Sveriges gränser!!!!!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Eliten drabbas inte av en negativ samhällsutvecklingen som de själva skapat, notan får och har i alla tider fotfolket alltid stått för och ta konsekvenserna av !
  Vi och domsamhället upphör aldrig.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En ”spännande” framtid som väntar det f.d trygga Folkhemnet, skönt att inte vara ung längre utan fått uppleva ett helt annat Sverige än dagens något som våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn tyvärr inte får göra om man ser dagens samhällsutveckling !

  Gilla

 • Jenny

  Fast svensk medelklass har drabbats sedan 1992. Jag vet många medelklass svenskar som inte har fått jobb i Sverige och därför tvingats flytta utomlands. Jag har träffat många medelklass svenskar som är akademiker och är arbetslösa i Sverige. De lever på låga bidrag och är ute på meningslösa arbetsmarknadsåtgärder. Sedan är de många medelklass svenskar som inte får den vård de ska ha. Det går säkert att fylla på listan med mera hur medelklass svenskar har haft det sedan 1992.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Abdplut, tvivlar inte på att många även medelklassen for illa 1992, med eliten avsågs i första hand politiker och andra ansvariga för Sveriges förfall !

   Gilla

 • eugenecork

  nu stämmer klychan återigen helt;
  SPLITTRADE VI STÅ, ENADE VI FALLA

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det börjar bli löjligt nu med alla snyft-reportage.

  Ett massivt organiserat angrepp på svensk politik av PK-media.

  ———
  Han fick en timme på sig att lämna boendet – sedan dess är han hemlös
  När Hamed Amiri fyllde 18 fick han en timme på sig att packa en väska och lämna sitt boende. Sedan dess är han hemlös.
  – Jag har aldrig packat upp den väskan igen, säger han.

  Innan han kom till Vellinge hade han aldrig satt foten i en skola. Nu är han 19. Eller påstås vara…

  -Jag vet inte var jag ska sova inatt. Jag vet inte var jag ska sova imorgon. Men idag hann jag komma till skolan, det är bra”, säger Hamed Amiri. För ett år sedan fyllde han 18, och fick lämna sitt boende. Nu är den enda fasta punkten i tillvaron skolan och hans gode man Elisabeth Hellmo i Vellinge.

  ——-
  Då kan ju Elisabeth Hellmo adoptera honom och ta över försörjningsansvaret.

  https://www.sydsvenskan.se/2017-11-13/han-fick-en-timme-pa-sig-att-lamna-boendet-sedan-dess-ar-han-hemlos

  Gilla

  • Sara från Skåne

   Folk berättar för mig att familjen Hellmo är mångmiljonärer…. så de drabbas inte av den extrema invandringens kostnader. De har råd att betala 5 kronor mer i kommunskatt…. till skillnad från medelklassen som drabbas.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: