Till statsminister Stefan Löfven om hedersvåld


INSÄNDARE. När jag i dag på morgonen (12/11) knäpper på TV.n för att höra dagens nyheter får jag veta att hedersvåldet i vårt land har en enorm omfattning. Att detta avskyvärda kvinnovåld förekommer och har följt med den kultur massinvandringen representerar är inget nytt. Men eftersom denna form av ”kulturinslag” är förbjudna i Sverige borde de ju inte få finnas här! Vi vanliga medborgare har ju trott att regeringen arbetade mot dessa vidriga inslag i vår egen kultur men så är det ju tydligen inte. Trots alla stora ord från din sida.

När #Metoo dök upp  för några veckor sedan fick jag delvis förklaringen varför Du inget gör mot detta fruktansvärda lidande som hedersvåld innebär. Och det drabbar alla av kvinnligt kön. Jag kom att tänka på ditt och dina kvinnliga ministrars besök i Iran för något år sedan. Vid detta tillfälle krävde Du av dessa att de skulle hölja sig i slöja för att vara regimen i Iran till lags. Då gick det upp för mig varför Du inget gjort.

Här har Du med dig ett antal duktiga i många fall högt utbildade samhällsengagerade kvinnliga medarbetare. Och hur behandlar Du dem? Jo du bortser från allt detta utom att de är kvinnor! Du agerar precis på samma sätt som de kräk till män som inte sett sina kvinnliga arbetskamrater som annat än könsvarelser. Vid ditt besök i Iran bortser Du från allt det de kvinnliga ministrarna står för utom att de är kvinnor. Det hjälper inte att många av dessa har en mycket mer kvalificerad bakgrund än Du. Har kanske fått kämpat ännu hårdare än dig för att nå sina positioner. Flera av dem skulle sannolikt i ett jämställdare samhälle slagit ut dig som statsminister. Trots detta behandlar Du dem ensidigt som könsvarelser och kränker såväl dem, som oss andra som till hundra procent stöder jämlikhet mellan kvinnor och män. Jag kan inte se ditt agerande i Iran som något mindre kränkande än vad de mansgrisar utsatt flera av sina kvinnliga arbetskamrater för enligt vad som framgår av  den upplysning #Metoo rörelsen gett oss.

Därför står det också klart för mig varför inget händer med dig som statsminister beträffande hedersvåld och annat förtryck av kvinnor. Av ditt handlande i Iran framgår det ju att Du lika lite som de män #Metoo anklagar, ser kvinnor annat än som könsvarelser inte som jämbördiga dugliga kamrater och medarbetare. Att Du genom att inte agera låter våldet fortsätta och tom öka är ju ännu ett bevis på att du solidariserar dig med de förtryckande männen och därmed ger ytterligare ett bevis på att inte ovillkorligen kräva jämlikhet och slut på förtrycket från männen. Endast ett kraftfullt initiativ från din sida för att tvinga bort hedersvåld och allt slags förtryck mot kvinnor, inte minst från de nya kulturer invandrarna representerar. Till dess ser jag dig inte ett dugg bättre eller mindre mansgris än de som nu anklagas för kränkningar av kvinnor.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Bild från Jeander…

 


38 responses to “Till statsminister Stefan Löfven om hedersvåld

 • Ama Tona

  OLLE L. Jag blir otroligt stolt att läsa det du skriver… Hoppas det når många och framför allt de som sitter i regering och begår dessa fel.. Tack !!

  Gilla

 • fornuftist

  Jag måste faktiskt för första gången hålla med Mia.
  Det är ju inte Löfven som ensam står för vansinnet. Eller kan någon peka på en kvinna i hans regering som inte själv helhjärtat står bakom den dubbelmoral som genomsyrar allt som har med islam att göra.

  För övrigt skulle alla partier i sjuk-klövern göra detsamma. Så än en gång, varför bara peka på Löfven (även om han förtjänar avskyn också förstås)?

  Gilla

 • Mimi N.

  ”Mia”

  Vad sägs om din och Steffes väninna här – blir hon vackrare om hon täcker håret ??

  Gilla

  • Mimi N.

   Eller blir vår Vlad Tepes mer älskvärd om ni ser på filmen från 1979 om hjältens liv och fall ?? Filmen är drygt 2 timmar lång, dock textad på engelska. Er store lord svetsarn borde se den och fatta att rumänerna är inte att skämta med. The joke is on him !

   Gilla

 • Truthfighter

  Hedersvåld, är inget annat än politisk korrekt rasism, som gått över till ditonazism. För INGET våld finns i rasismens namn, som endast värnar ett folk utan brutalitet.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Gilla

 • olle ljungbeck

  Mia.

  Jag förvånas alltid över hur du går till försvar för förtryckarna. Nu är jag en upplyst och sökande människa så när jag skriver har jag först sökt sanningen. Du däremot verkar enbart ha som riktmärke att försvara för-
  tryckarna som du verkar ha hela din sympati hos.
  Olle Ljungbeck

  Gilla

  • Mia

   Till försvar för förtryckarna?
   Mitt ”försvar” handlade om ett faktafel och inget annat.

   Även om du kallar dig en upplyst och sökande människa så har det tydligen inte fungerat när du skriver om ministrarna som åkte till Iran.

   Gilla

   • HannaG

    Vilket faktafel? Jag hänger inte med. Mia, ser du ett faktafel måste du förklara vad du tycker faktafelet är. Skriv rakt på sak och konkret, tack!

    Gilla

 • Mia

  Stefan Löfven har inte tvingat några kvinnliga ministrar att täcka håret vid besöket till Iran.
  Kvinnorna själva ville det eftersom det enligt iransk lag är förbjudet för kvinnor att inte bära slöja. Det får de höra redan innan de stiger av planet och påminns om detta.
  En av ministrarna sa på förfrågan att detta var skälet och snart skulle hon åka till Saudiarabien som inte hade denna lag, så då skulle hon inte ha något på huvudet.

  Sedan går det bra att googla på hedersvåld, hedersförtryck och hedersmord så kommer det upp en hel del om hur man försöker motverka sådant.

  Gilla

  • Anna

   Muslimerna ynglar av sig.

   Gilla

  • HannaG

   Om jag var en av dessa kvinnliga ministrar skulle jag ha vägrat att åka till Iran. Hellre förlorar jag jobbet. Lite stolthet och principfasthet bör man ha även om man är politiker. I det här fallet kunde endast män åkt dit men det går inte därför att vi har en feministisk regering. Jag får inte ihop det här med feminismen.

   Gilla

   • Mia

    Du har åtminstone ett argument.

    Det var ju inte direkt några muslimska slöjor de hade på sig, hade pliktskyldigt slängt en halsduk löst över håret där det mesta av håret syntes.

    Jag skulle kanske inte heller följt med, men samtidigt är man litet nyfiken på hur ett sådant land fungerar.

    Gilla

   • Tanten

    Dom skulle åka med, men absolut vägra att täcka huvudet!!
    Vad hade hänt då? Fängelse för svenska regeringen?
    Nej knappast!

    Gilla

  • Tony

   Och hur vet du det var du med på resan? Nej som vanligt
   så sväljer Mia allt som Sossarna säger.

   Men dessa kvinnor du snackar om är dom lika noga med
   att invandrarna ska följa Svenska lagar? Åtminstone har
   jag aldrig hört någon av dessa damer ställa ett sådant
   krav?
   Vi har faktiskt lagar i Sverige också Mia.

   Gilla

   • Mia

    Nej, varken jag eller Olle Ljungbeck var med på resan. Har du själv varit på plats om sådant du skriver?

    Det var inte bara ministrarna som uttalade sig, det blev ju en slöjdebatt efter den resan.

    Men jag frångår som vanligt den rätta tron när jag upplyser om detta och om det jag skriver är sant har noll betydelse.

    Gilla

  • Lena

   Mia ;
   Mor och dotter utsatta för ”hedersvåld” !

   En bild säger mer än alla(h) ord.

   Gilla

  • Truthfighter

   De VILLE, säger du. Det visar väl på sympati för förtrycket om något. Sen varför ska ALLTID VI, anpassa oss, oavsett om den islamistiska horden är här, eller där, till DERAS sjuka levnadsdårskaper. Det får väl vara antingen där eller här som ska gälla, eller antingen för dem eller oss.

   Gilla

   • Truthfighter

    SVAR TILL MIA!

    Gilla

   • Mia

    Ja, i betydelsen att Stefan Löfven inte tvingade dem som det har påståtts.
    För den skull behöver de inte ha känt sympati för att behöva täcka håret.

    Gilla

   • Truthfighter

    FÖRTYDLIGANDE:

    Antingen ska ALLA anpassa sig här, och där. Inte antingen -eller.

    Eller också ska friheten gälla överlag, oberoende av land. Inte förbud för BÅDA våra folk, i VÅRA respektive hemländer.

    Eftersom nu kulturell anpassning anses nödvändig, dit våra politiker och vi styr vår kosa, är det ett krav att de som också styr sin kosa hit också anmodas samma krav i vårt land. För den
    s k likvärdighetens skull om inte annat. Annars kunde ju politikerna uppträda som svenskar i exempelsevis Saudi-Arabien och Iran. Om de inte ansåg att man skulle behöva ANPASSA SIG TILL DEN RÅDANDE INHEMSKA KULTUREN. Anser de däremot att man ska göra det, som de verkar göra när de far utomlands, ska banne mig de som kommer hit, också göra det, i konsekvensen. Det är bara att välja herr -och fru politiker, men välj lika, i ärlighetens och rättvisans namn, och far inte med er vidriga dubbelhet!!!

    Gilla

   • Bosse

    Mia ! Lena menar säkert att du aldrig tagit avstånd från sossarnas ansvar när det gäller hedersmord,barnäktenskap och könsstympning. Då kniper dessa muslimälskare käft.

    Gilla

   • Truthfighter

    För att de är HYCKLARE, Mia!!! Varför skulle de annars göra det, när de som svenska politiker inte behöver det. Klart att det var med en sympati med regimen, de gjorde det. Enligt dem är allt som är islamskt bra. Och allt som har svenskt ursprung dåligt. Likvärdighet råder inte hos såda dubbla människor. Det är bara ett ytligt propagandistiskt syfte för de egna ensidigt subjektiva målen. Man vill inte ha ALLAS lika värde. Man vill ha sin egen och sina egna värdens dominans, framställda som jämlikhet och likvärdighet. Det är lätt gjort, när allt annat inte tillåts komma fram, än deras skeva samhällssyn.

    Vad som irriterar mig till max, är att man inte är konsekventa och ärliga. Accepterar man ett lands kultur. Fine, för mig. Men då ska man göra det ÖVERALLT!!! ÄVEN HÄR!!! Inte mångkultur i vissa länder, och anpassning i vissa. Godkänna etnisk homogenitet i vissa delar av världen, som exempelvis palestina-området. Och frihet att bete sig hur som helst i andra. Som t ex här.

    Man måste ha grundprinciper som man håller sig till!!! Och detta överallt, utan åtskillnad!!! Annars BEDRAR man sitt inhemska grundfolk. Och då är man en svikare för ALLT!!! För, KONSEKVENS MÅSTE RÅDA, OM SANNINGENS PRINCIPER SKA RÅDA!!!

    Gilla

   • Lena

    Bosse tack skall du ha , jag såg din kommentar nu och instämmer med den !

    Gilla

  • Bosse

   Mia! Här är det viktigt för dig och dina sossevänner om att upplysa om lagen.Men när det gäller massinvandring av papperslösa som skulle ha avvisats innan dom satt sin fot i Sverige.Då är inte lagen viktig.Eller när det gäller otillåtna demonstrationer av dom ensamkommande.Eller när det gäller månggifte,barnäktenskap eller könsstympning.Då skiter ni i lagen.Ni är fan i mig patetiska.

   Gilla

   • Mia

    Bosse
    Att ministrarna ville följa lagen kan väl också bero på att de var rädda att hamna i problem med sedlighetspolisen. Jag är inte för denna lag som det låter på dig när du skriver ‘upplysa om lagen’.

    Vad det gäller din kommentar till mig högre upp så är mord över huvud taget hemsk, men jag tycker hedersmord där man ger sig på dem som åtminstone varit ens nära och kära är värre. Oftast grundat på kvinnors sexualitet men kan även drabba söner som är bögar.
    Inom rättsväsendet har man bestämt att dessa mord ska ha högt straff.

    Kvinnlig omskärelse amser jag vara tortyr och det ger ofta komplikationer i resten av kvinnans liv. Det är självklart förbjudet i Sverige.

    Likaså är barnäktenskap förbjudet. Ju yngre flickan är ju värre är det. Hur man ska förhindra att det sker i andra länder vet jag inte.

    Jag tror de flesta tycker som jag det behöver man inte tillhöra SD för att göra.

    Gilla

   • Ama Tona

    Svar till Mia..(det går inte att svara på ett svar)
    Nämn ett annat sätt än att rösta på SD för att få bukt med hedersmord och annat vidriga tankar so islam har…Vi får inte ens uttrycka oss, även om det är fakta utan att bli kallad rasist och islamofob…. vill vi prata klarspråk så är det bara genom att rösta på SD

    Gilla

 • Roland Salomonsson

  S och Muslimska Brödraskapet har ett avtal om hur Sverige skall islamiseras. Avtalet S har slutit är ett ”hängavtal” till Barcelona-avtalet. S och kultur-marxismen (kultur-liberaler kan inte skiljas från dessa) genomför systematiskt ett ”förändringsarbete” som med små steg ständigt allt mer förslavar ”urbefolkningen”.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Käbbel byfånen gör ingenting,vet ingenting,kan ingenting.Sverige har förändrats till det sämre,fortfarande majoriteten av svenskar vill inte förbättra eller göra att Sverige blir trygg igen.Man får vad man förtjänar .Som man bäddar … …Mvh Adolf

  Gilla

 • Carl edström

  Löfven vill ha det så.Finns ingen pondus i den mannen.Bara ord..ord ..ord.Än nickedocka som slickat sig till makten.Det är vad jag tycker.

  Gilla

  • Bosse

   Var så säker!! 50 % av #metoo,s rapporter är bara lögn påhittade av vänsterliberaler.Vi vet att dom anklagelser som kommer fram nu är mot vita män. Dummare är vi inte. Detta är en dimridå och en chans för dom att dölja gängvåldtäkterna, hedersförtrycket, barnäktenskap och könsstympningar, därför att dessa är muslimska företeelser och dom ska döljas. Detta är ett bedrägeri lika stort som åldersljugandet bland dom ensamkommande och dom apatiska flyktingbarnen.#Metoo är endast till för att skydda invandrarvåldtäkterna. Varför har man ännu inte med ett enda ord nämnt dessa i kampanjen? Detta är ett gigantiskt svek som kvinnorna gör mot sig själva och samhället. Detta kommer inte att hjälpa dom ett dugg. Dom kommer fortfarande inte att känna sig trygga därför att överfallsvåldtäkterna är det stora problemet,inte en tafsare på en julfest.

   Gilla

 • Carl edström

  Tack Olle !

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Det finns ingen heder i våld!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: