Femtio nyanlända får bo i Huskvarna stadshus

INVANDRING. Jönköpings kommun kommer att lägga nio miljoner på att göra om delar av gamla Huskvarna Stadshus till ett tillfälligt boende för nyanlända. Orsaken är att kommunens planer på varaktiga boenden försenats på grund av överklaganden.

– Vi ser inte att alla bostäder bli klara i tid för att klara mottagandet under nästa år, säger Andreas Sturesson, kristdemokratiskt kommunalråd.

Kommunen behöver nu ytterligare tillfälliga boenden och har därför beslutat att satsa nio miljoner kronor för att göra om delar av Huskvarna stadshus. Där kan det bli plats för runt 50 personer enligt Andreas Sturesson.

”Vore ju himla bra om våra barn kunde få samma rättigheter också. Såååå himla svårt att få bostad för de som ska flytta hemifrån. Hörde på radion att det står 25000 människor i Vätterhem bostadskö”, står i en kommentar i Jönköpings-Posten. 

-Pettersson tror inte nio miljoner räcker. Det blir 180.000 per person och låter väldigt lite, men, men inget gnäll vi ska inte ställa grupp mot grupp…

10 thoughts on “Femtio nyanlända får bo i Huskvarna stadshus

  1. 50 % av jobben kommer att försvinna inom 20 år har Stiftelsen för Strategisk Forskning kommit fram till. Det är nog så riktigt.
    De kommer att ersättas med datorer och robotar.
    Inom riksdagen kommer hälften av dagens 349 knapptryckere,att ersättas med knapptryckarrobotar, vilka liksom riksdagsmännen i dag, trycker helt enligt partiledarnas önskan.
    Värre blir det nog för Löfven & Co att uppfylla sitt löfte om att invandrarna ”blir lönsamma lite längre fram”. Hur skall ett gäng analfabeter bli lönsamma, når det finns robotar, som jobbar 24 tilmmar om dygmet, vardag som söndag? Inte heller behöver de någon semester. Det skulle vara roligt att veta med vad Stefan skall sysselsätta alla analfabeter, som han importerar. En sak är i alla fall klar. Svenska skattebetalare en hård tid framför sig om (S)tefan Löfven får sitta kvar. Magdalena Andersson måste höja och hitta på många nya skatter för att försörja den svenska nyadeln. Vid 90 % lär det nog vara svårt att få någon att arbeta för andra.
    I vilken värld lever regeringen egentligen? Har de aldrig hört talas om den automatisering så pågår runt om i världen.
    Det kommer inte att vara någon efterfrågan på Ylva Johanssons enkla hittepå jobb, det är säkert.

  2. Notera namnet på alla beslutsfattare, och fota ut dem
    vid nästa val, det ena idiotiska beslutet efter det andra
    måste på något vis straffas , annars tror dom att dom kan
    göra precis som dom vill utan att få konsekvenser.

  3. Undrar om byggnaden är avsed för bostadsändamål enligt stadsplanen? I annat fall kan Jönköpings kommun vara illa ute med förelägganden och viten i åratal framöver.

  4. Det är bevisat att svenskarna kan leva med islam och dess skit. Men hur kan de leva med sig själva, hur kan de titta i spegeln, kyssa barnen god natt …..
    Jo, det blir lättare och lättare nu att melodifestivalen börjar snart ….yjiii–haaa! nationens största glädje — och DÄR räknas rösterna på hög !

  5. De gamla klassiska sosseledarna Kittendorf och Steen i Huskvarna stadshus hade roterat i sina gravar om de sett utvecklingen. Nu väntar vi bara på den första minareten också.

  6. Dårskap, det är skattepengar vi pratar om!
    Vi har Världens högsta skattetryck!
    Pengarna sprids som med en gödselspridare! Tar pengarna slut höjer man skatten för de som arbetar!

  7. Inget får hindra att Sverige går in under islams styre!
    Konvertera till islam om du vill överleva de närmaste åren!
    Läs oranen men försök att inte förstå hotet!

  8. Kul att det äntligen blir lite liv nere i Huskvarna centrum det är ganska dött annars. Kanske det tom kan väcka gamla sossar som ju alltid dominerat Huskvarna.

KommenteraAvbryt svar