Utsatt svensk får betala 60 kronor per natt medan zigenare bor gratis


ZIGENARE. En svensk medborgare får betala 60 kronor per natt för en sovplats på stadens akutboende, medan de som av någon anledning kallas EU-migranter får gratis boende med hjälp av pengar från Lunds kommun. Svenska medborgare eller personer med uppehållsrätt måste betala en avgift på 60 kronor per natt för att övernatta på akutboendet Piletorp i Lund, enligt SKD.se.

Zigenarläger i Oxelösund från c:a 1910.

Sedan 2015 skjuter Lunds kommun till 700.000 kronor till ideella föreningar som driver härbärge åt EU-migranter i staden, så att de ska kunna övernatta gratis.

 

 

Eva S Olsson (S) är ordförande i socialnämnden och hon tycker att samarbetet med ideella föreningarna har fungerat bra under de gångna åren och att bidraget på 700.000 kronor är nödvändigt.

– Vi tycker att EU-migranter är en utsatt grupp som står utanför samhället och skyddsnätet. De har inte andra nätverk. Vi tycker att det här är en humanitär insats för de som har de sämst, säger Olsson.

-Pettersson måste ha hört fel när jag hörde sossarna säga att vi inte ska ställa grupp. Hemma hos zigenarna finns det inga resurser att fördela…


12 responses to “Utsatt svensk får betala 60 kronor per natt medan zigenare bor gratis

 • Jag

  Inte ställa ”grupper mot varandra”, allas ”lika värde”, ”värdegrund”! Vilka floskler!!! Av dagens sjuklövern! Välj rätt, rösta rätt i september 2018. SD!!!

  Gilla

 • Lena

  Parasiterna måste ut ur Sverige nu! Vi har inget ansvar för dem och deras hemländer får stora bidrag för dem! Sverige ska ta hand om sina egna. Punkt slut!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den slippriga socialekvilibristik socialnämndens ohemula ordförande behagar torgföra har de facto föga med humanitära insatser för individer som saknar skyddsnät och sociala nätverk att göra, då det uteslutande handlar om vilka moraliskt defekta prestationer det korrupta systemets duktighetsklättrare förmår uppvisa.

  Globalismens glädjeflickor, galanter och gyckelmakare gullar med bidragsturisterna och tillgodonjuter därmed etablissemangets gillande, ity
  etniska svenskars och nordbors utsatthet icke alstrar några reklamintäkter.
  Andreas.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det är skillnad på fint folk som kommer utifrån och på oss infödda arbetande svenskar !

  Liked by 1 person

 • Lena

  Är det inte möjligtvis så att zigenarna även FÅR betalt för att bo ?

  Gilla

 • ruben

  Det verkar ha blivit en sjukdom hos myndigheterna. De viker sig så småningom och låter bl.a. romers ( förr=zigenares ) önskemål styra utfallet oavsett om det är orättvis särbehandling. Har sett många exempel även i nutid. Om man tittar på första bilden, så kan jag tänka mej hur snacket kunde gå i stugorna, som syns i bakgrunden. Jag minns alla äldre generationer, som levde på den tiden hur mäktigt trötta de var på dessa människor, som slog sig ned utan lov och fräckt passade på att stjäla där de kunde.
  De verkar ha extremt ekonomiska resurser också, men det skall naturligtvis inte komma fram i ljuset. Hemma här i orten minskade antalet företagsinbrott när en bostad med romer i närheten skulle rivas, avhystes och de flyttade. Innan de flyttade eskalerade inbrotten ungefär, som att de skulle utnyttja sitt offerläge och även hämnas innan de måste flytta. Jag kan förstås inte veta om det hade med romernas flytt att göra även om det synkade i tiden 🙂 Jag är förvånad och chockad att polisen i Malmö inte fick ha spaningsregister på romer. De får ha såna register på de flesta andra etniciteter om det passar spaningen. Svenskregistret eller Finnregistret finns väl? Det borde de få ha om lagarna stödjer laglydiga människor.

  Gilla

 • gamgubben

  Detta måste vara helt fel Kommunallagen säger ”En kommun ska behandla sina invånare lika om det inte finns sakliga skäl för annat.” Sedan när blev Zigenare från Bulgarien och Rumänien invånare i en svensk kommun.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Eva Olsson har FEL. Försörjningsstöd ska gå till kostnader UTÖVER bidragstagarens boende. Att kräva att en svensk hemlös ska betala 3000 kr av sitt socialbidrag är olagligt, och fruktansvärt oetiskt.

  Men man kan ju inte begära att en 25-öres-journalist ska kunna något för att ställa rätt frågor.

  Gilla

 • Carl edström

  Jag hatar Svenska myndigheter.Folk som jobbar där måste hata sitt ursprung

  Gilla

 • Ståfräs

  Självklart hälsar Feministregeringen o 7-klövern, grattis PK idioter

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: