30 poliser gjorde skillnad i Vivalla


INVANDRARVÅLD. En ny form av samverkan mellan polis, kommun och fastighetsbolag ska förebygga brott i socialt utsatta områden. Det hoppas Brottsförebyggande rådet som just nu genomför ett ettårigt projekt i flera stadsdelar i Sverige.

I Örebro och området Vivalla var man först ut med att testa den typen av samarbete redan för tre år sedan och enligt Mohammed Mose som bor och arbetar i Vivalla så märks det att det har blivit bättre.

– Ja absolut, det är stor skillnad. Det känns mycket bättre nu i Vivalla, säger Mohammed Mose.

Bostadsområdet Vivalla i Örebro är en av de förorter i landet som för fyra år sedan hade problem med upplopp och omfattande skadegörelse.

-Pettersson läser om det ”unika” försöket med samarbete på Sveriges Radio. Konstigt nog sägs det inget om att polisen storsatsat med 30 poliser och har öppnat polisstationen i Vivalla!

Där är nog den största orsaken till att det blivit bättre om det nu har det. Det så kallade samarbetet är troligen bara normalt umgänge i ett fungerande samhälle.

Om Vivalla på bloggen…


11 responses to “30 poliser gjorde skillnad i Vivalla

 • Tre rån inom loppet av tre dagar i Vivalla | Petterssons gör skillnad!

  […] Vivalla på bloggen…förresten var det bara några veckor sedan det skröts över att det blivit bättre i […]

  Gilla

 • dave

  Har polisen fått tjänstevapen.

  Gilla

 • Sea Gull

  1980 gjorde EN polisman skillnad i iTensta/Hjulsta/Rinkeby och Kista! Önskar allt gott för framgångar i Vivalla🌸

  Gilla

 • Mimi N.

  Sveriges framtida musik, den mest uppskattade överallt i landet – på bloggen också …. Grattis, Sverige !!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dessa poliser hade istället kunnat gjort nytta på annat håll i samhället och hjälpt infödda svenskar om inte Örebros mest påkostade med skattepengar metropol Vivalla fanns i nuvarande utformning, ett område som i slutet av 60-talet innan mångkulturens övertagande var ett av Örebros populäraste bostadsområden !
  En mycket tragisk utveckling för det en gång så homogena och fina svenska folkhemmet, idag bara en spillra där man som infödd känner sig en främling i sitt eget land.

  Gilla

 • Sea Gull

  I början på år 1980, jobbade områdespolisen i Rinkeby/Tensta och Hjulsta mycket tätt med bl. a. Svenska Bostäder. De åstadkom mycket men tyvärr, så gjorde man den drivande och duktige polisen till chef, istället för att låta denne vara ute i verksamheten.

  Gilla

 • Anya

  I projektet anställdes tidigare arbetslösa somaliska kvinnor som något slags ”morsor” på stan och andra har fått jobb som boendevärdar och som etniska förebilder. Det som hänt är alltså att ett stort antal svårintegrerbara element ställer till något mindre förtret, för att man anställt några av de
  svårintegrerbara, för att hålla ordning. Detta ses som en stor framgång. Ingen så mycket som snuddar vid tanken, att ingen av de vidtagna åtgärderna hade behövts eller efterfrågats, om inte den stora mängden svårintegrerbara hade funnits! Skattepengarna hade kunnat användas till annat, om det inte hade varit för att så många svårintegrerbara under väldigt lång tid hade behövt så många integreringsåtgärder, nämndes förstås inte heller.

  Gilla

 • Falköga

  Om nyheten kommer från Sveriges Radio så kan den direkt läggas i korgen för önsketänkande och falska nyheter.

  Gilla

 • Carl edström

  Tror dom på tomten oxå.Vilka nördar….Man skäms faktiskt.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  OT
  Dansk minister attackerad av stor pöbelhop på asylboende.
  ——————————————————————————

  Det blev våldsamt när den danska utlännings- och integrationsministern Inger Støjberg, från borgerliga Venstre, i dag besökte ett asylboende i Sjælsmark

  Inger Støjberg hade ett avtalat besök på asylboendet, och i samband med besöket uppstår tumult. En boende kommer mycket nära inpå ministern, och då bedömer säkerhetsfolket från PET att hon (ministern) måste tas undan, säger Henriette Døssing, pressansvarig vid polisen på Nordsjælland

  Enligt Politiken, som hade en journalist på plats, ville fler invånare överfalla ministern.

  En grupp på nästan 40 personer försökte nå Støjberg, men hon lyckades komma undan.

  Tillsammans med Johanne Schmidt-Nielsen (EL) besökte Støjberg en familj på asylboendet när allt spårade ur. Flera av asylsökande uttalade hot om att överfalla ministern.

  Enligt Politiken fanns det en snabb spridning av oron i lägret, och det fanns en uppfattning om att bara DEN familj som skulle få uppehållstillstånd eftersom den hade fått ministerbesök.

  Det var när Inger Støjberg gick ut ur huset som omkring 40 asylsökande samlades för att attackera henne. Många var arga och upphetsade.

  Enligt Politiken slogs flera asylsökande av ministerns bil när den körde bort, men nordsjællands polis har ingen information.

  Hon blev snabbt förd i säkerhet i ministerbilen trots de 40-talet rasande asylsökandena och när bilen ska börja köra så är det två boende som försöker klänga sig fast på motorhuven.
  .
  En polis lyckades sedan få loss de två från bilen.

  https://www.hd.se/2017-11-03/tumult-nar-dansk-minister-besokte-asylboende

  Gilla

 • Gus

  Hela Sverige är ett utsatt område, framför allt i Malmö, Stockholm och Göteborg …..,

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: