Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre


INVANDRING. Politikerna i Göteborg oroar sig för att äldreomsorgen kommer att kräva en allt större del av budgeten kommande år. Men det är inte pensionärerna som är problemet utan framförallt kostnaderna för alla nyanlända som nu vältras över på kommunerna, skriver Sten Larnholt, specialistläkare i geriatrik.

I Göteborg oroar man sig från politiskt håll för att äldreomsorgen kommer att kräva en allt större del av budgeten under kommande år. Man framför detta yrvaket som om ökningen av antalet äldre vore en nyhet (Allt fler äldre blir problem för Göteborgs ekonomi, SVT 4/10). Detta har dock för de flesta varit känt i decennier. Ökningen av antalet äldre kommer sannolikt att leda till en höjning av kommunalskatten, effektiviseringar och nedskärningar.

Det man inte vill eller vågar nämna är att de statliga kostnaderna för effekterna av de senaste årens migrationspolitik, det vill säga flyktingmottagandet, under 2018 kommer att föras över på kommunerna. De omtalade tio miljarderna som regeringen anslagit extra till Sveriges 290 kommuner kommer inte på långt när att räcka för att täcka alla ökade kommunala utgifter för nyanlända; skola, försörjningsstöd, övrigt ekonomiskt bistånd, äldreomsorg, äldrevård och andra delar i välfärden.

Läs vidare på GP.se…

-Pettersson tjatar på. Det är inte brist på folk och pengar utan för stor invandring som är problemet. Man får vara glad för att en och annan har upptäckt det vi fritänkare vetat i åratal…

Den 13 augusti 2010 publicerade vi nedanstående på bloggen.

Lagt lock ligger!

”I Sveriges grundlag står det ─ att varje medborgare har rätt att i tal, skrift och bild eller på annat sätt uttrycka tanka, åsikter och känslor och att all makt utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning, allmän och lika rösträtt”

Klart och tydligt, enkelt att förstå ändå gäller inte detta i vårt land.

Från 1100-talet och framåt växte sig Handelförbundet Hansan fram, tyska handelsmän bosatte sig i Sverige och spelade en stor roll för, administration och handel. Från den östra delen av Sverige (nu Finland) kom folk och livnärde sig som fiskare, hantverkare och tjänstefolk, holländare slog sig ner på västkusten som handelsmän.

På 1500 och 1600-talen värvades rådgivare, skeppsbyggare och andra specialister ex. inom järnindustrin. Det bedrevs en medveten politik att få finnar att bosätta sig i ”finnmarkerna” och när östra rikshalvan förlorades till Ryssland 1809 kom fler finnar, även folk från baltikum flyttade hit. Trots passfrihet blev antalet utlänningar aldrig stort, kanske 2-3 % av hela befolkningen.

Från 1850 till 1925 förlorade Sverige c:a 1 miljon utvandrare, möjligheten verkade bättre i framförallt USA som var i stort behov av arbetskraft. Amerikanarna skickade värvare hit, för många gick det bra men c:a 200 000 återvände till Sverige.

Under Hitlertiden kom det hit drygt 150 000, framförallt från de nordiska länderna och Baltikum. Efter kriget återvände de flesta med undantag av de balter som inte utvisades.

På 1950 och 1960-talen hade vi en exempellös tillväxt och stora behov av arbetskraftimport. Svenska företag värvade folk utomlands och invandringen var i princip fri, jobb fanns men det pratades om att det var gästarbetare, ett fint ord, gäster som kom för att arbeta och så småningom åka hem. De som inte åkte hem assimilerade sig och deras barn blev svenskar.

Från mitten på 1970 talet började problemen, invandringen hade skapat en kedjereaktion som ur arbetsmarknadssynpunkt var sämre för landet, de som kom hade sämre kvalifikationer för arbetsmarknaden och arbetsmarknaden krympte.

Inför valet 1985 hade antalet asylsökande nått en betydande nivå och intresset hos allmänheten var stort. Palme försökte stoppa de stora flyktingsströmmarna men ville inte diskutera saken ”sådana saker diskuterar vi inte” ─ Locket lades på ─ de som ändå försökte kallades fascister.

Sedan vet vi hur det gått ─ locket sitter fortfarande rejält fast ─ frågan ska inte diskuteras, de som försöker kallas ännu fascister och rasister, trots att alla vet att det är bättre att diskutera än att inte prata om de stora problem som finns.

Inte minst ur demokratisk synvinkel är det inte bra med ett land fullt av åsiktsförtryck och förtryck av oliktänkande. Hoppas etablissemanget och journalistkåren vet vad de gör, men jag tror inte det, framförallt tror jag inte de är beredda att ta ansvar för det de åstadkommer.

Så lagt lock ligger men tillsammans kanske vi kan bända upp det!


34 responses to “Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre

 • Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Skyll inte vår dåliga ekonomi på de äldre — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Grune

  Löven kommer att vara död innan han fyllt 67 år. Det har han själv bestämt, eftersom han aldrig kommer att bli pensionär.

  Gilla

 • Carl edström

  Varför inte då skaffa gaskammare till oss pensionerer så ni blir av med oss.Ni har ju ett förfluttet i nazismen eller hur ni Socialdemokrater.

  Liked by 1 person

  • Grune

   Det kan vara farligt att komma med sådana förslag till folk utan hjärna. Dom kan ju göra precis som du säger för dom begriper inte vad det innebär.

   Gilla

  • Jack

   De rättmätiga ägarna av samhället är vi äldre. Det är med den skatt som vi betalt på vårt arbete och företagande som samhället är byggt. Tar någon ifrån oss det tar jag till vapen. Man måste ha rätt att försvara sitt land.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Förr fanns ättestupan för gamla och fattiga ! Vi är snart där igen eftersom alla skattepengar går till de av politikerna utsedda stackars grupperna i samhället men till någon av dessa grupper tillhör definitivt inte den svenska åldringsvården !

   Gilla

 • Föjintelsen är minsann jätte-jätte sann - så det så!

  Så som det här samhället med byfånar och onda förrädare ”utvecklats” önskar man ju att det á la Sovjet skulle massmördas 90% av hela Sveriges befolkning (alla idioter) precis som de judiska kommissarierna och bödlarna gjorde mot den ryska vita befolkningen i Sovjet. Samma sak fast tvärtom alltså. I Sovjet, de onda mördade de goda och bra, men i Sverige ska de goda och bra massmörda alla onda avskum. Tänk att få se Rövén gråtande ledas till giljotinen för att få sitt rättmätiga straff. En underbar syn!

  Gilla

 • Tony

  Åsiktskorridoren ägs av vänstern, och vänstern har alltid skitit i
  lagar och bestämmelser.

  Gilla

 • Avmaskad

  Sveriges ekonomi blir inte sämre för att människor åldras. Det är ett naturligt och känt faktum. Det som belastar ekonomin är att invandringen ökat befolkningen med oanställbara som kräver mer i försörjning än våra gamla.

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag lovar och garanterar att jag inte kommer ligga åldringsvården tills last ifrån Portugal, så Feministregeringen, med sin expert Henrik, o 7-klövern kan inte skylla på mej i alla fall.

  Gilla

 • Ståfräs

  Enligt Feministregeringen´s expert Heinrich är det i 1a hand SD´s fel och i 2a hand alla gamla pursvenskars fel, ”enda räddningen är alla baaarn som kommer för att hjälpa oss”! PK jublar!

  Gilla

 • Elsa

  Men vem var det som betalade in skatten under hela sitt yrkesliv.
  Inte var det ”ensamkommande barnen”.

  Gilla

  • Jon

   Det är ju det mest besvärande i hela denna problematik. De som medverkat till att göra Sverige till ett land såpass attraktivt att stora delar av världen vill flytta hit blir fråntagna frukterna av sitt eget hårda arbete. Det är ren stöld och visar att högt skattetryck enbart går att kombinera med stort demokratiskt inflytande. Skall staten ha stor del av kakan från folket måste folket få bestämma vad staten gör av kakbitarna.

   Gilla

   • Grune

    Grundlagen säger att Makten utgår från folket.
    Sossarna säger Makten utgår från Löven.

    Gilla

 • ossie

  Till detta kommer att allt fler handikappades assistanskostnader kommer att vräkas över på kommunerna. Detta se FK med regeringens goda minne till. Kommer speciellt att drabba mindre kommuner. Svetsarn och hans anhang är stolta att de offentliga finanserna är så starka men att kommunernas raseras det skiter dom i.

  Gilla

 • Stenbock

  Billy:
  Den bilden har nästlat sig in i mitt minne….Tydligare kan det inte uttryckas !
  Förrädarna i Absurdska styret skrattar ut sin egen urbefolkning.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det finns inte värre bedragare och lögnare än politiker. Jag förstår inte hur vi kan välja dessa att företräda oss. Det enda de har i sitt sikte är att skinna oss på så mycket skattepengar, som möjligt och se till sitt eget välbefinnande. De sätter välfärden för lycksökare från världens alla hörn före det svenska folkets. De beskattar oss in på bara skinnet alltmedan välfärden hela tiden krymper. Detta trots att finansminister Magdalena Andersson hittat på fler än 50 nya skatter och höjt redan befintliga. Och allt detta till den nya importerade adeln.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vidd valet 2018!

  Gilla

 • assad

  Sten Larnholt är en intelligent man. Å andra sidan behövs ingen intelligens alls för att förstå sambanden.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu kan man känna sig lugn och trygg igen, landsfader Löven ska ut på en pilgrimsresa runt i Sverige med kriminalitet som tema nu blir det förmodligen ordning och reda i den svenska sandlådan igen !

  Gilla

  • assad

   Är detta sant? Ska han ut på resa och öppna munnen igen? Hur pajasen har mage att göra detta är en gåta. Det är ju pajasen som är en stor del av förklaringen på den ökade kriminaliteten.
   Doppa fånen i tjära och fjädrar.

   Liked by 1 person

  • Ståfräs

   Skall han sätta sig själv i fängelse då som den mest kriminella av alla?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Man kan inte bjuda på och belöna Lövet med en vistelse på något av Kriminalvårdens lyxhotell, någon måtta får det vara men om det fanns riktiga fängelser värda namnet i dagens Sverige, absolut inga problem då vore det bara att låsa in !

    Gilla

   • Grune

    Fängelsehålorna finns kvar på Gripsholms slott och på andra slott. Släng ner regeringen där och glöm bort dom.

    Gilla

 • Kenth Andersson

  Klart att det är de äldres fel att ekonomin skenar, likaväl som att det är SD fel att kriminell anarki råder i dagens s.k trygga mångkulturella Sverige !
  Det kan och kommer aldrig vara stackars nyinflyttade människors fel någonting så länge den svenska PK-familjen styr landet.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Så det alltså anhöriga till sjuka som får betala för att invandringen slukar kommunernas pengar. De får betala kroppsligt, kanske med SINA LIV.

  Gilla

 • Billy Boy

  Politikerna ansvarar för äldreomsorgen och gör så gott dom kan för att decimera antalet äldre …

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: