29-årig muslim från Uzbekistan pekas ut som gärningsman i New York


MUSLIMSK TERRORISM. Polisen arbetar nu med att kartlägga den misstänkte gärningsmannen bakom tisdagens dåd i New York. Poliskällor uppger att utredarna har hittat en handskriven lapp i den lastbil som användes vid dådet som tyder på att det rör sig om ett terrordåd. Enligt källor pekar innehållet på att gärningsmannen svurit trohet till terrorgruppen IS.


Sayfullo Saipov pekas av flera poliskällor ut som den misstänkte gärningsmannen. 29-åringen kom lagligt till USA från sitt hemland Uzbekistan 2010. Han försörjde sig som lastbilschaufför och Uberförare och bodde för tillfället i New Jersey. Där ska han också ha hyrt den mindre lastbil som användes när åtta människor kördes ihjäl och på nedre Manhattan i går.

Efter att ha kört på flera människor på en cykelbana öppnade han eld med vad polisen tror var ett luftvapen och ett paintballgevär. Saipolov sköts av polis på platsen och vårdas just nu på sjukhus.

AP News

TIDIGARE 2017-10-31. Ett fordon mejade ner människor nära World Trade Center – minst åtta döda

TERRORATTACK. Ett fordon har enligt polis och vittnen mejat ner cyklister och fotgängare på en populär cykelväg nära World Trade Center i New York. Det finns också rapporter om skottlossning. Minst åtta människor, varav flera barn, har dödats och elva skadats, skriver New York Times. Screenshot_20171031-220653.jpg

Screenshot_20171031-223501.jpg

Daily News rapporterar att en person avlossade flera skott från en skåpbil. New York-polisen skriver på Twitter att en person ha gripits. Enligt CNN har den misstänkte gärningsmannen skjutits i benet och förts till sjukhus. Polisen uppger att man inte söker någon mer gärningsman.

Eric Phillips, pressekreterare hos New Yorks borgmästare, skriver på Twitter att det inte föreligger något aktivt hot för närvarande.

-Pettersson hör några nyhetsbolag som påstår att det är en terroristattack medan andra inte kan bekräfta det. Men tittar man på bilder på gärningsmannen ovan är det nog ingen tvekan. Sayfullo Saipov hör hemma i Uzbekistan.


16 responses to “29-årig muslim från Uzbekistan pekas ut som gärningsman i New York

 • President Trump visar vägen, fiender inne i landet, godtas ej.

  Denna uzla man har dessutom lyckats få åtminstone 23 stycken personer, halva klanen till USA. Ska tydligen övningskört i sitt eget kvarter med frun i burka.
  Varför vill dessa personer till USA eller Europa? De trivs inte här och anser sig hela tiden diskriminerade eftersom de vill leva som i sina hemländer.
  Om inte målet förstås är att tvinga oss in i Islam och bli som dem?
  Det är nästan så att jag hoppas att President Trump visar vägen och kastar ut klanen. Bara nästan eftersom det innebär med stor sannolikhet att klanen kommer hit till oss och

  Gilla

 • Varför?

  Ytterligare en uzbek inblandad i terror, där porträttfotot är lite av en karikatyr av en jihadist. Vad driver dessa individer? Är det brist på rakapparater i hemlandet eller hade de alla en dålig uppväxt. Eller är de förbannade på alla som inte har bönematta.

  I normala fall får vi aldrig några svar, men eftersom det är Trump som bestämmer kanske vi får veta..

  Gilla

 • Greta

  Visst, Han kör i hög hastighet i NY med stängda rutor och någon hör honom ropa ”Allah Akbar!”. Knappast troligt!

  Med tanke på den agenda som pågår är det troliga däremot att operationen är ännu en aktion från ett hårt pressat FBI.

  Fordonet säkerligen under remote control. Minst ÅTTA vittnen har mördats sedan konsertskjutningen i Las Vegas, de senaste två dödades just genom remote control bara 800 m från deras hem. 😦

  Gilla

  • age

   ”Greta”!
   Enligt de uppgifter jag hört och den film som sänts på TV så sprang muslimen omkring efter att han krockat och hoppat ur bilen.
   Troligen kunde någon då höra muslimen ropa allah ackbar.
   Det ingår väl i hjärntvätten att muslim ska bekräfta sin övertygelse efter att ha utfört hamdling enligt koranens direktiv.

   Vi har muslimer i vårt fosterland!
   Muslimer har redan demonstrerat sin tillhörighet till sekten i vårt land.
   Hur många av de ”ensamkommande flyktingbarnen” är utbildade
   muslimsoldater, kanske ISIS, alkaida eller annan gren av sekten?

   En bonde släpper inte in räven i hönsgården men vi släpper in
   muslimer i vårt civilicerade samhälle.

   Känner du dig trygg?
   Hur tror du att alla resenärer på Skavsta flygplats känner när
   de tvingats utrymma terminalen?

   Maskrosor i gräsmattan plockar vi bort en och en.
   Kvickrot måste man gräva upp rötterna …………..

   Gilla

   • Greta

    Vi pratar om olika saker, age. Enligt ”vittnesuppgifter” så ropade han inifrån bilen medan han körde. Så, hur kunde någon höra det? Inget som skrivs i MSM går att lita på. Det enda sättet är att gå till källorna och därigenom försöka bilda sig en uppfattning.

    Alltså släng ut tv:n och radion och sluta kasta ut pengar på porrtidningar som AB, DN mm!

    Gilla

 • finlandssvenskan

  Varför är det så svårt att hitta dessa terrorister på förhand ? Internet och telekommunikation går förhållandevis effektivt att övervaka och varför finns det inte en ”under-cover” polis på varje bön i varje moské i Västvärlden ? Skulle man plocka bort alla hatpredikande imamer i moskérna skulle det säkert ge effekt ganska snabbt.

  Varför får de fortsätta med sitt enorma hatprat mot oss medan vi inte får säga ett pip om dem ? Finns ingen logik alls ! Börjar vi helt enkelt inte få nog av detta eviga daltande med hatfyllda våldsbejakare ? De är på riktigt farliga – betydligt farligare än nazisterna och kommunisterna tillsammans.

  Men ju mera PK mörkar och förskönar, desto större och häftigare kommer motreaktionen att bli. För den dag en person ser igenom lögnerna, finns ingen återvändo till PK. Och alltfler kommer att inse att alltför mycket PK media säger faktiskt är rena lögner.

  Jag längtar efter den dag Europa stänger sin yttre gräns för gott och börjar utvisa brottslingarna och hatpredikanterna (som ju verkligen gör sig skyldiga till hets mot folkgrupp !).

  Gilla

 • compulsoryunion

  Rånare och narkotikalangare från Uzbekistan och Tjetjenien i svenska fängelser varnade jag för att de vurmade för att mörda civila, redan för 5 år sedan. Drottninggatan massmord hade kunnat förhindrats om polisen verkställt dömda till utvisningar.

  Gilla

 • Dalmasen

  Skulle gå att använda samma bild på samtliga terrorister.
  Dessutom verkar dom funka lika dåligt i huvudet.
  Vad ska ni till oss i väst och göra, ni hatar ju vårt sätt att leva.
  Och jag kan lova att vi friska västerlänningar tröttnat på ert
  Sjuka beteende för länge sedan.
  Nej, åk hem till er kultur och kör över varandra om ni tycker det
  Är normalt.
  Vi har inget intresse att gå runt i ett samhälle och vara rädd för
  En massa sjuka muslimer.
  Skäms på er.

  Gilla

 • Ståfräs

  Jag hoppas ngn troende muslim eller ngn som Henrik, Statministern, Gardell kan förklara varför deras bröder verkar älska att mörda oss vanliga människor, är det ett infall iom att Islam är kärlekens religion?

  Gilla

 • jockfall

  Vem och vilka svenska politiker tar ansvaret för att ha släppt in tusentals brottslingar i vårt land? Jasså ingen. Det kommer bli värre var så säker.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Chin Ho Kelly: Why didn’t you shoot him in the head?
  Kono Kalakaua: Because that would have been too nice to him.

  Gilla

 • Ståfräs

  Han är hjärtligt välkommen att söka asyl i Sverige och då i synnerhet till Umeå som framgångsrikt behandlat Is terrorister som lovar att inte mörda mer, hälsar den mkt gode Alice B

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det karaktäristiska ”fula och ostyriga” skägget har han gemensamt med sina andra intellektuellt utmanade meningsfränder?

  Gilla

 • Gus

  Muslimer är avundsjuka mördare .

  Gilla

 • Neil

  Muslimer har inget intresse av att integrera sig

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: